کد خبر: 1340935
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۶
نماینده ایران در یونسکو اظهار کرد:

پژوهش؛ پایه توسعه پایدار است

گروه اجتماعی: مجیدی پایه توسعه پایدار را پژوهش دانست و گفت: امروزه توسعه‌ای در جهان مطرح است که برپایه فرهنگ و محیط زیست باشد یعنی منافع آن علاوه بر رفع نیاز روز برای آیندگان نیز مفید باشد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، محمدرضا مجیدی، نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو شب گذشته، 22 آذر در جمع دانشجویان منتخب دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند، اعتبار نمایندگان را به وجود مرحوم گنجی‌ها و معتمدنژادها دانست و گفت: این بزرگان در فضای سایبر، اینترنت و ماهواره به این جایگاه نرسیده‌اند.



وی با بیان اینکه پروفسور معتمدنژاد از مفاخر ایران و استاد ارتباطات است، افزود: در حوزه ارتباطات و اطلاعات در یونسکو یکی از مصادق و مراجع بزرگ در جهان پروفسور معتمدنژاد است.



نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو با بیان اینکه معتمدنژاد 50 سال پیش خود را وقف ارتباطات کرد، تصریح کرد: سایبر و دهکده جهانی که امروز مطرح است، نخستین گام آن را معتمدنژاد برداشت.



معتمدنژاد؛ مصداق بارز ز گهواره تا گور دانش بجوی



مجیدی، معتمدنژاد را مصداق بارز ز گهواره تا گور دانش بجوی دانست و افزود: پروفسور گنجی نیز فردی بود که از میان دانشجویان رشد کرد و باید در امر دانش بسیار تلاش کرد چراکه بهترین موقعیت برای یاد گیری دانش، جوانی است.



وی بر برگزاری سالانه مراسم یادبود پروفسور معتمدنژاد در دانشگاه آزاد اسلامی هم‌زمان با روز دانشجو تأکید و بیان کرد: نام معتمدنژاد باید همیشه تکرار شود و علم این بزرگان همیشه در دانشگاه‌ها و جامعه نهادینه بماند.



نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو با بیان اینکه رحلت پروفسور معتمدنژاد بسیار سنگین بود، گفت: باید رسانه‌ها بیشتر از علم این پروفسور استفاده کنند و این علم را در جامعه نهادینه کنند.



وی اظهار کرد: جایگاه اندیشه و تولید آن در دانشگاه‌ها و حوزه‌ها است و باید این اندیشه‌ها با نتایج پژوهش‌های دانشجویان به پیشرفت کشور کمک کند.



نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو تصریح کرد: در حال حاضر پروژه پژوهشی قنات بلده فردوس، آب گلشن طبس، آسبادهای نهبندان، قلعه فورگ درمیان و کتاب خاوران نامه ابن‌حسام خوسفی را در دست بررسی داریم که باید پژوهشگران در این موارد پژوهش کنند تا در یونسکو بتوان از این پروژه‌ها دفاع و آنها را ثبت کرد.



بحث علمی - پژوهشی منحصر به یک دانشگاه نیست



مجیدی با بیان اینکه بحث علمی و پژوهشی منحصر به یک دانشگاه نیست، اظهار کرد: در یونسکو با افتخار از دانشگاه و جمعیت دانشجویان صحبت به میان می‌آید.



وی با بیان اینکه دانشگاه‌‎های معتبر و مهم جهان در قبال آموزش شهریه دریافت می‌کنند، بیان کرد: دانشجویان دانشگاه آزاد که برای تحصیل خود هزینه می‌کنند باید از این فرصت به‌نحو احسن استفاده کرده و جامعه را به پیشرفت برسانند.



پژوهش؛ پایه توسعه پایدار



مجیدی پایه توسعه پایدار را پژوهش دانست و تصریح کرد: امروزه توسعه‌ای در جهان مطرح است که بر پایه فرهنگ و محیط زیست باشد یعنی منافع آن علاوه بر رفع نیاز روز برای آیندگان نیز مفید باشد.



نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو گفت: ایران اسلامی در دهه پیشرفت و عدالت در مرز توسعه فراگیر است و اگر خواستار رسیدن به جایگاه مرجعیت علمی جهان در 50 سال آینده هستیم باید پژوهش را جدی بگیریم.



مجیدی با بیان اینکه 90 درصد آموزش باید توسط دانشجو محقق شود، اظهار کرد: اساس دانش و پژوهش سؤال است اما نظام آموزشی ایران از دوران ابتدایی تاکنون سؤال محور نبوده و بیشتر دیکته‌محور بوده است.



مقاومت مردم، پژوهش‌های دانشجویان و خون شهدای هسته‌ای؛ عوامل موفقیت مذاکرات ژنو



وی با بیان اینکه اگر امروز در توافقات ژنو، آمریکا و دیگر کشورها حق غنی‌سازی را پذیرفته‌اند حاصل تلاش، دانش و پژوهش‌های فرزندان ایرانی است، تصریح کرد: اگر مقاومت مردم، پژوهش‌های دانشجویان و خون شهدای هسته‌ای نبود مذاکرات ژنو نتیجه‌ای نمی‌داد.



مجیدی با بیان اینکه اقتصاد امروز جهان، اقتصاد دانش بنیان است، گفت: برای موفقیت در اقتصاد دانش بنیان باید خروجی مناسبی در پژوهش و کلاس‌های آموزشی اتفاق بیفتد.



وی تصریح کرد: برای پیشرفت اقتصاد کشور باید 80 درصد اقتصاد خصوصی شود اما در حال حاضر اقتصاد ایران 87 درصد دولتی است.



نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو افزود: در خراسان جنوبی دو نعمت باد و خورشید می‌تواند در کشور و منطقه نیرو و انرژی تولید کند و سبب اشتغال‌زایی صدها نفر شود بنابراین باید به پتانسیل‌های بومی توجه بیشتری شود.



مجیدی کمبود آب را معضل بزرگی برای این استان برشمرد و اظهار کرد: اگر تا20 سال آینده مسئله آب خراسان جنوبی حل نشود این استان مهاجر فرست می‌شود که در این صورت مرزها خالی از سکنه می‌شوند و امنیت این منطقه از دست می‌رود.



وی با اشاره به اهمیت مرزها، بیان کرد: برای تأمین امنیت باید امکانات به مرزها روانه شود چراکه کشور با وجود عشایر مرزنشین امن است و نیازی به لشکرکشی در مرزها نیست.



اشاره‌ای به اهمیت ارتباط دانشگاه و صنعت



نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو با اشاره به اهمیت ارتباط دانشگاه و صنعت، تصریح کرد: نکند روزی برسد که جامعه راه خود را برود و دانشگاه کار خودش را انجام دهد که این امر ضرر بسیار زیادی در جامعه خواهد داشت.



مجیدی با بیان اینکه بازخورد آموزش هر روزه باید در جامعه دیده شود، یادآروشد: نیاز شناسی کشور بسیار مهم است که در دانشگاه‌ها این اصل باید مورد توجه قرار گیرد.

captcha