سامان خلیلیان، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: اینکه تصور شود برگزاری ویژه برنامهای همچون سوگنامهها و سوگچامهها توجیهی برای کمکاری مسئولان در تولید و اجرای آثار نمایشی مناسبتی در ایام محرم و صفر است بیانصافی است چرا که ماهیت این برنامه چیزی جدای از اجرای صحنهای نمایش است.
وی گفت: نمایشنامهخوانی در همه جای دنیا به منظور آشنایی مخاطبان و علاقهمندان با آثار ادبیات نمایشی تازه نگاشته شده برگزار میشود و با توجه به تفکیک شخصیتی که در خوانش نمایشنامه اتفاق میافتد دارای تنوعی است که شاید انگیزه بیشتری در مخاطب برای اطلاع از ماجرا و داستان آن فراهم آورد چیزی که ممکن است اگر مخاطب به تنهایی اقدام به خواندن نمایشنامه کند از حوصله او خارج باشد.
این کارگردان که با نمایشنامهخوانی «غریبههای همیشگی» نوشته شهرام کرمی در این ویژهبرنامه شرکت کرده بود، تصریح کرد: به هر حال این موضوع و همچنین تنوعی که در نقل داستانهای دینی و قرآنی در این دوره از نمایشنامهخوانی شاهدش بودیم ظرفیت مناسبی را ایجاد کرد که منجر به استقبال خوب مخاطبان شد، چیزی که به راحتی از آن نمیتوان گذشت و باید با تولیدات روزافزون به فکر تأمین نیازهای مخاطب بود.
وی در پایان گفت: نیازمند توجه درخور هر ساله در نگارش و تولید نمایشهای دینی و عاشورایی هستیم و به جرئت میتوان گفت مخاطب علاقهمند وقتی این چنین از نشستهای نمایشنامهخوانی با موضوع دینی و قرآنی استقبال میکند قطعاً استقبال چشمگیری نیز از اجراهای صحنهای نمایشهای دینی و مذهبی خواهد داشت.
یادآور میشود، ویژهبرنامه نمایشنامهخوانی و اجراخوانی «سوگنامهها و سوگچامهها» پس از 10 شب اجرا به مناسبت ایام محرم و صفر، شب گذشته به کار خود در تماشاخانه ماه حوزه هنری پایان داد.