لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در مورد اعتبارات قرآنی لایحه بودجه 93 اظهار کرد: در لایحه بودجه سال جاری که از سوی دولت قبل به مجلس ارائه شده، اعتبار 75 میلیاردی برای فعالیتهای قرآنی و منشور توسعه پیش بینی شده بود که در مجلس این اعتبارات به سقف 300 میلیارد تومان رسید؛ اما این دولت در اقدامی ارزشمند در لایحه خود مبلغ 200 میلیارد تومان را پیشنهاد کرده که کار مبارکی است هرچند کافی نیست اما گام رو به جلویی در مورد اعتبارات قرآنی بودجههای سالیانه محسوب میشود.
وی افزود: انتظار میرود اگر مجلس موفق شد افزایشی در این اعتبار ایجاد کند، دولت با لحاظ کردن این افزایش آن را تخصیص دهد و همچنین اعتبارات قرآنی بودجه سال 92 را نیز بپردازد.
عضو هیئترئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: دولت قول داد که به محض اینکه بودجه به دستشان برسد، اعتبارات قرآنی مربوط به بودجه سال 92 را بپردازد.
افتخاری با بیان اینکه حدود 10 درصد از اعتبارات قرآنی سال 92 که در لایحه بودجه آمده بود، تخصیص داده شده، گفت: از مجموع 300 میلیارد تومانی که به صورت مجاز قرار بود بانکها و مؤسسات دولتی به فعالیتهای قرآنی اختصاص دهند نیز تاکنون هیچ مبلغی دریافت نشده است.
منتخب مردم تهران در مجلس با تأکید بر اینکه صحبتی که در مورد دریافت اعتبار برای تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم مطرح شد، با موافقت دولت روبرو شد، گفت: دولت برای پرداخت مبلغ مورد نیاز اعلام آمادگی کرد که امیدواریم دولت در مورد تخصیص بودجه و حمایت از تربیت 10 میلیون حافظ توجه جدی داشته باشند و گامهای مؤثری برای تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب در این مورد بردارد.
رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس همچنین لحاظ شدن تحصیل رایگان حافظان کل قرآن کریم و قاریان ممتاز در لایحه بودجه 93 را اقدام مبارک دیگری دانست و گفت: این مورد در بودجههای سال گذشته ذکر نمیشد که به پیشنهاد فراکسیون قرآن این بند به لایحه میآمد که جا دارد از دولت تشکر کنیم که این مورد را خود به لایحه افزوده است.
افتخاری با اشاره به طرح رایگان بودن هزینههای انشعاب دارالقرآنها و مراکز قرآنی نیز اظهار کرد: برای سال 92 استفساریهای تنظیم شد که بنده امضاهای آن را جمعآوری کردم که برای بررسی به اداره قوانین ارسال شد و پس از آن در قالب طرحی 2 فوریتی به صحن علنی خواهد آمد.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته فراکسیون پیشنهاد کرد که هزینه انشعاب برق، آب و گاز مؤسسات غیردولتی و مراکز قرآن رایگان شود اما متأسفانه در کمیسیون فرهنگی حذف شد و این حدف امروز مشکلات زیادی ایجاد کرده است.
این نماینده مجلس نهم افزود: ما امیدواریم کمیسیون فرهنگی نیز به پیشنهادات فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس توجه کند چرا که برای این پیشنهادها کارهای کارشناسی صورت گرفته است و میتواند با مشکلات کمتری اهداف را محقق سازد.
رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس اظهار کرد: پیشنهاداتی دولت در مورد حمایت از فعالان و فعالیتهای قرآنی در لایحه بودجه سال آینده دارد، ارزشمند است، منتها این مبالغ کافی نیست.
وی در ادامه افزود: همچنین بودجهای که برای منشور توسعه فرهنگ قرآنی در نظر گرفته شده، باید در صندوق مشارکت و توسعه فرهنگ قرآنی قرار گیرد که این مورد در لایحه نیامده و لازم است اصلاح در این مورد انجام شود.
افتخاری از برگزاری جلسه کمیسیون قرآن، عترت و نماز مجلس برای بررسی اعتبارات قرآنی سال 93 خبر داد گفت: در این جلسه پیشنهادات مورد بررسی قرار گرفت و قرار است طی این هفته نیز جلسهای به منظور نهایی کردن این پیشنهادات برگزار شود که امیدواریم نمایندگان توجه لازم به این پیشنهادات داشته باشند و اطلاحات مورد نظر را در لایحه لحاظ کنند.
عضو هیئترئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان اظهار کرد: قوه مجریه هر ساله قول اختصاص اعتبارات مصوب را برای حمایت از فعالیتهای قرآنی میدهد و ما انتظار داریم همان ابتدا این امر صورت گیرد و یا اگر قرار است به ماههای آخر سال کشیده شود، به صورت کامل اعتبارات را پرداخت کند.
وی افزود: در سال 91 نیز دولت از مجلس خواست اعتبارات قرآنی را به صورت «مجاز» تصویب کند و قول داد که این اعتبارات را تخصیص دهد اما ریالی پرداخت نشد.
افتخاری تصریح کرد: افزایش اعتبارات قرآنی در لایحه بودجه 93 کار ارزشمندی است که امیدواریم در عمل نیز چنین رفتار کنند.