به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، رونمایی از 110 اثر پژوهشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طی صبح امروز، 25 آذرماه با حضور آیتالله محسن اراکی، دبیر مجمع تقریب مذاهب اسلامی، غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و محمدباقر خرمشاد، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
خرمشاد در این مراسم با تسلیت شهادت حجتالاسلام و المسلمین انصاری، رایزن فرهنگی ایران در لبنان گفت: آیا میتوان امروز بیش از گذشته به جهان بدون پژوهش فکر کرد یا جهان بدون پژوهش چگونه خواهد بود و آینده آن، چه خواهد شد؟ به نظر میرسد این امر امکانپذیر نیست و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان یک سازمان فرهنگی فرهیخته در داخل و خارج از کشور رسیدگی به این حوزه را برعهده دارد.
وی با بیان اینکه بدون پژوهش نمیتوان به موفقیت رسید، افزود: پژوهش در جهان امروز و دیروز امری ضروری و حتمی است و اهمیت آن روز به روز بیشتر میشود و در بسیاری از کشورهای جهان، عمده بودجه کشور به پژوهش اختصاص مییابد؛ از این رو سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بدون پژوهش نمیتواند به حیات خود ادامه دهد.
خرمشاد با گرامیداشت هفته پژوهش اظهار کرد: در یک تقسیمبندی، پژوهش به سه دسته بنیادین، کاربردی و توسعهای تقسیم میشود؛ از این رو آنچه در حوزه پژوهش انجام خواهد شد، همانند ریلگذاری برای سالهای آینده است و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی وظیفه دارد فرهنگ و تمدن نوین اسلامی ـ ایرانی در حال شکلگیری در جمهوری اسلامی ایران را به جهان معرفی کند.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی به دلیل مجاهدت علمی و اخلاقی دانشمندان و ایثارگریهای شهدا توانسته است در همه عرصهها بدرخشد و لوازم لازم برای شکلگیری تمدن ایرانی ـ اسلامی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مهیا شده و سازمان باید بتواند آن را معرفی کند.
خرمشاد با تأکید بر معرفی دستاوردها، جریانها و جبهههای فکری و فرهنگی در خارج از کشور بیان کرد: از جمله پژوهشهایی که امروز رونمایی میشود، مجموعه کتابهای جامع و فرهنگ 10 جلدی است که حاصل دستاوردهای رایزنهای فرهنگی کشورمان است.
وی با بیان اینکه از تاریخ شفاهی رایزنان فرهنگی 18 سال میگذرد، گفت: در گذشته، تجربیات افراد پیشین در حوزه رایزنان فرهنگی را نداشتیم و اکنون یکی از اقدامات مهم این است که تاریخ شفاهی رایزنان فرهنگی را استخراج و تدوین کنیم تا افراد بعدی بدانند نبض آن کشور چگونه میزند. بر این اساس، سی و دو عنوان اثر در این حوزه تهیه شده که امروز رونمایی میشود و امیدواریم این آثار به صورت اسنادی تنظیم و تکمیل شود؛ چرا که این آثار میتواند منبع خوبی برای محققان و رایزنان فرهنگی باشد. به همین دلیل هیچ رایزن فرهنگی به خارج از کشور اعزام نمیشود، مگر اینکه دانستنیهای رایزنان را خوانده و آزمون داده باشد.
خرمشاد با تأکید بر معرفی اسلام سیاسی به جهان تصریح کرد: این موضوع یکی از اقدامات مهمی است که باید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی انجام دهد و در این زمینه میلیونها مقاله به چاپ رسیده است که منبع اسلام سیاسی در ایران است، ولی کار مدونی در این راستا انجام نشده است؛ چرا که بیداری اسلامی به معنی انفجار اسلام سیاسی در جهان است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنین گفت: در حال حاضر وضعیت ما از نظر پژوهشی مطلوب نبوده و امیدواریم سازمان به صورت سامانمند، خروجی مناسبی داشته باشد. همچنین با ارائه و فروش مجموعهها و آثار تولیده شده پژوهشی در نمایشگاههای بینالمللی، میتوان مراکز تصمیمگیرنده را تغذیه کرد.