کد خبر: 1343501
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۵

مؤسسات قرآنی غیرفعال از حمایت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم خارج می‌شوند

گروه خبرنگاران افتخاری / امیرمحسن سلطان‌احمدی: مسئول امور مؤسسات قرآنی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با بیان اینکه مؤسسات قرآنی غیر فعال از حمایت این اداره‌کل خارج می‌شوند، گفت: بنابر آمایش معاونت قرآن و عترت، هر 30 هزار نفر در قم نیازمند یک مؤسسه قرآنی هستند.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، حجت‌الاسلام علی‌اکبر شفیعی، مسئول دفتر قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در گفت‌وگویی اظهار کرد: یکی از برنامه‌های ما در دفتر قرآن و عترت این است که با انعقاد تفاهم‌نامه دوره‌های آموزشی در مؤسسات قرآنی استان برگزار و پس از برگزاری آزمون‌های نهایی گواهی‌نامه‌های افراد با امضای معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شود.


وی ادامه داد: در عین حال برخی مؤسسات دوره‌های خاصی چون کلاس‌های تفسیر را برگزار می‌کنند که تاکنون خود مؤسسات گواهی شرکت صادر می‌کردند اما پیرو موافقت معاونت قرآن و عترت برخی مؤسسات دوره‌ها را با هماهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار می‌کنند و گواهینامه لازم از سوی دفتر قرآن و عترت صادر خواهد شد.


این مسئول ادامه داد: مؤسسه قرآنی رهپویان سیدالشهدا(ع) که دوره‌های تخصصی تفسیر را همگام با دوره‌های حوزه علمیه به صورت دوره‌های چهار ساله برگزار می‌کند، با هماهنگی دفتر قرآن و عترت قم  برای فارغ التحصیلان خود تقاضای صدور گواهینامه می‌کند و ما نیز برای شرکت‌کنندگان گواهی صادر می‌کنیم.


شفیعی یادآور شد: دومین مؤسسه نیز در این زمینه مؤسسه نورالیقین است که دوره خاص خود را گذاشته و گواهینامه‌های آن صادر شده است.


وی با اشاره به انجام آمایش سرزمینی مؤسسات قرآنی توسط معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیان کرد: اکنون با روند رو به رشد متقاضیان تأسیس مواجه هستیم و بر اساس آمایش سرزمینی که از معاونت به استان‌ها اعلام شد، برای هر 30 هزار نفر در قم باید مجوز یک مؤسسه داده شود.


مسئول دفتر قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم خاطرنشان کرد: بر اساس آمار جمعیتی استان، مجوز 35 مؤسسه فعال به استان تعلق می‌گرفت اما با توجه به ویژگی استان قم که برخی مؤسسات دارای شعبات ملی هستند آمار آمایشی قم برای فعالیت مؤسسات قرآنی 70 مؤسسه آموزشی در نظر گرفته شده است.


وی با اشاره به اینکه بیشترین تسهیلات، اعتبارات و حمایت‌ها صرف امور آموزشی مؤسسات قرآنی می‌شود، گفت: به دنبال پی‌گیری‌های اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم و طبق توافقنامه‌ای که با مدیرکل آموزش‌های مرکز داشتیم، قرار است سقف مؤسسات قرآنی قم به 70 برسد و بر همین اساس مؤسسات غیرفعال از گردونه کار خارج می‌شوند.


این مسئول ادامه داد: البته مؤسسات پژوهشی قرآن و عترت سقفی نخواهد داشت و تعدادی از موسسات نیز که مشغول به امور فرهنگی هنری بودند و فعالیت قرآنی می‌کردند از گردونه حمایت خارج می‌شوند.


شفیعی اظهار کرد: در حال حاضر 65 مؤسسه قرآنی داریم و مجموع مؤسساتی که در حال اقدام برای مجوز هستند تعداد آن‌ها به 102 مؤسسه می‌رسد اما در حال آمایش هستیم که با تفکیک مؤسسات فرهنگی، هنری و پژوهشی تعداد آنها به 70 مؤسسه برسد.


وی در پایان گفت: تا دو ماه آینده آمایش مؤسسات قرآنی استان قم به اتمام خواهد رسید و مؤسسات در قم تخصصی خواهند شد.
captcha