کد خبر: 1343542
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۰
پرتویی:

رجوع به قرآن در انجام پژوهش راهگشای هر معضلی است

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس دار القرآن تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری با تأکید بر لزوم رجوع به قرآن برای پژوهش، گفت: چون مطالب قرآن همیشه به روز است می‌توانیم با رجوع به آن و انجام پژوهش راه حل مشکلات خود را در قرآن پیدا کنیم.


مهدی پرتویی، رئیس دارالقرآن تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، با اشاره به اهمیت پژوهش و تأکید قرآن بر لزوم توجه به این مهم، گفت: قرآن در آیات متعدد انسان را به پژوهش توصیه کرده است بر همین اساس می‌طلبد قرآن‌پژوهان، دانشجویان و کسانی که به‌دنبال حقیقت هستند به قرآن رجوع کنند.



وی با بیان اینکه قرآن برای همه سلیقه‌ها و در همه زمینه‌های علمی اطلاعات گسترده‌ای دارد، تصریح کرد: بهره‌گیری از قرآن به چگونگی بهره‌برداری از آن بستگی دارد و چنانچه در این زمینه اهتمام ویژه‌ای انجام گیرد به یقین نتایج مطلوبی نیز حاصل می‌شود.



پرتویی سخن قرآن را همواره جدید دانست و گفت: چون مطالب قرآن همیشه به روز است می‌توانیم برای مشکلات اقتصادی و اجتماعی به قرآن رجوع کنیم و با انجام فعالیت‌های پژوهشی راه حل مشکلات خود را در قرآن پیدا کنیم.



وی با بیان اینکه در طول انقلاب اسلامی در زمینه فعالیت‌های قرآنی اقدامات اثربخشی انجام گرفته است بر لزوم انس بیشتر جامعه اسلامی با قرآن در راستای رفع مشکلات تأکید کرد.



با انس با قرآن برای رفع مشکلات اقدام شود



پرتویی افزود: همه مشکلات جامعه ناشی از فاصله گرفتن از قرآن و معارف والای آن است؛ بر همین اساس می‌طلبد با انس با قرآن برای رفع مشکلات اقدام کرد.



وی با انتقاد از کاربردی نبودن پژوهش‌ها، تصریح کرد: تنها توجه به انجام پژوهش‌های نظری و غفلت از پژوهش‌های کاربردی در هیج زمینه‌ای مؤثر نخواهد بود.



به گفته وی، تنها انجام پژوهش‌های کاربردی و قرآنی می‌تواند تحول‌آفرین باشد و زمینه‌ساز رفع مشکلات و رسیدن به اهداف آنگونه که شایسته جامعه اسلامی است باشد و به‌طور قطع دانشگاه‌ها در این زمینه رسالت خطیری را بر عهده دارند.



عدم تخصیص بودجه؛ مهم‌ترین مشکل پژوهشگران قرآنی



پرتویی کمبود بودجه را از مهم‌ترین مشکلات پژوهشگران قرآنی برشمرد و خاطرنشان کرد: فعالیت‌های پژوهشی با توجه به گستره زمانی مورد نیاز برای رسیدن به نتیجه نیازمند بودجه و امکانات اولیه است و چنانچه این پیش زمینه‌ها فراهم نشود نتایج مطلوبی نیز حاصل نخواهد شد؛ در همین راستا می‌طلبد مسئولان با توجه به اهمیت پژوهش و نقش مؤثر آن در پیشبرد اهداف جامعه، برای تأمین بودجه و دیگر امکانات مورد نیاز پژوهشگران اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.



پرتویی همچنین با تأکید بر لزوم ورود مؤسسات قرآنی به فعالیت‌های پژوهشی، افزود: مؤسسات قرآنی هنوز به جایگاهی که به پژوهش‌های قرآنی ورود پیدا کنند نرسیده‌اند و  بیشتر فعالیت‌های مؤسسات قرآنی به‌صورت برگزاری کلاس‌های حفظ، تفسیر و تدبر در قرآن است.



به گفته وی، پژوهش و تحقیق در مؤسسات قرآنی بسیار کم صورت گرفته است که به نظر می‌رسد این مؤسسات نیازمند یک گروه پژوهشی در راستای رسیدن به اهداف خود به‌گونه‌ای مؤثرتر هستند.



وی زیرساخت‌ها را لازمه انجام فعالیت‌های پژوهشی مؤثر دانست و گفت: چنانچه زیرساخت‌های انجام پژوهش برای مراکز و مؤسسات قرآنی فراهم شود به‌طور قطع پژوهش‌های مؤثر و راهگشایی نیز انجام می‌شود.



پرتویی افزود: متأسفانه بسیاری از مؤسسات قرآنی با مشکلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و همچنین کمبود نیرو مواجه هستند اما با این وجود فعالیت‌های مؤثری را انجام داده‌اند.



وی با تأکید بر لزوم ترویج فرهنگ پژوهش در کودکان و نوجوانان، تصریح کرد: فضای انجام پژوهش باید از مقاطع دبستان و راهنمایی فراهم شود و چنانچه این مهم محقق شود و نقش قرآن نیز پر رنگ جلوه داده شود به‌طور قطع نتیجه‌بخش خواهد بود.

captcha