کد خبر: 1343755
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۲
استاد سلیمی:

همدلی و وحدت رویه رمز تعالی جامعه قرآنی است/ پرهیز از برچسب‌های جعلی

گروه فعالیت‌های قرآنی: پیشکسوت قرآنی کشور با تأکید بر پرهیز از بی‌مهری به برخی نیروهای قرآنی به خاطر برچسب‌های جعلی گفت: در رویکرد جدید معاونت قرآن باید تمام سازمان‌ها و نهادهای قرآنی به یک وحدت رویه حول محور قرآن کریم برسند.

عباس سلیمی، استاد و پیشکسوت قرآنی کشورمان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تغییراتی که در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد رخ داده، گفت: برای آحاد جامعه قرآنی و معاون جدید قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تمامی خدمت‌گزاران به قرآن آرزوی موفقیت دارم.

این پیشکسوت قرآنی درباره عملکرد معاونت قرآن در مدیریت پیشین اظهار کرد: در ارزیابی عملکرد مدیریت پیشین معاونت قرآن و عترت باید بپذیریم که مقوله اطلاع‌رسانی در بسیاری از زمینه‌ها ملموس نیست و زمانی می‌توان درباره عملکرد یک بخش نظر داد که اطلاع‌رسانی جامع در آن حوزه صورت گرفته باشد و معاونت قرآن و عترت، کارنامه عملکرد خود را در سطح وسیعی از طریق رسانه‌های جمعی منتشر کرده باشد تا افراد این گزارش عملکرد را ببینند و قضاوت کنند.

وی در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: برای بررسی عملکرد بخش‌های مختلف فرهنگی و قرآنی باید جمعی از صاحب‌نظران قرآنی که منصف و عدالت‌پیشه و مجرب در امور قرآنی هستند، گرد هم آمده و در قالب یک کارگروه به نقد و بررسی فعالیت‌ها بپردازند و در این صورت است که می‌توانند نقاط مثبت و منفی مدیریت پیشین را مشخص کرده و به دنبال راهکار برای رفع این مشکلات باشند.

سلیمی با اظهار امیدواری از اینکه معاون قرآن و عترت جدید بتواند در آینده راه تعالی، شکوفایی و ارتقای فعالیت‌های قرآنی در کشور را فراهم کند، گفت: در رابطه با فعالیت‌های آینده معاونت قرآن و عترت باید از دو بُعد به این قضیه نگاه کنیم؛ اول اینکه این معاونت بهتر است یک مطالعه اجمالی در اصول قانون اساسی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران داشته باشد و از روح حاکم بر قانون اساسی که تمامی آن همسو و در راستای معارف قرآن و عترت است، شناخت کافی داشته باشد.

توجه ویژه معاونت قرآن و عترت به وظایف سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی

وی ادامه داد: بُعد دیگری که در رابطه با فعالیت‌های آینده معاونت قرآن و عترت باید مورد توجه قرار گیرد، توجه به وظایفی است که سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی کشور از جمله حوزه‌های علمیه، وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان دارالقرآن الکریم، سازمان اوقاف و امور خیریه و مؤسسات قرآنی برعهده دارند که البته در صدر وظایف قانونی این وزارت‌خانه‌ها، سازمان‌ها و نهادها می‌بینیم که بحث قرآن و عترت در اولویت اول قرار دارد.

این پیشکسوت قرآنی یادآور شد: مطلب دیگری که باید مورد توجه متولیان قرآنی و همچنین معاون قرآن و عترت قرار گیرد، رهنمودهای امام خمینی(ره) به عنوان احیاگر قرآن در قرن اخیر و فرمایشات مقام معظم رهبری در ارتباط با فعالیت‌های قرآنی و توجه به ابعاد مختلف قرآن از جمله روخوانی و روان‌خوانی قرآن، ترتیل‌خوانی، ترجمه و تفسیر، توجه به مفاهیم و معانی قرآن و در نهایت پیاده کردن روحی معانی قرآن در جامعه به عنوان یک فرهنگ اجتماعی است.

راه روشنی برای انجام وظیفه و خدمت به قرآن، پیش روی متولیان قرآنی است

وی در ادامه این بخش از سخنان خود اظهار کرد: راه روشنی برای انجام وظیفه و خدمت به قرآن پیش روی متولیان قرآنی و معاون قرآن و عترت گسترده شده است که با توجه به اصل و اساس وظایف خود و در کنار آن توجه به فرمایشات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری می‌توان این راه را به‌خوبی پیش برد.

همدلی و یکپارچگی جامعه قرآنی رمز موفقیت

سلیمی در این بخش از سخنان خود با اشاره به اهمیت همدلی و یکپارچگی جامعه قرآنی، افزود: تا زمانی که جامعه قرآنی ما یکپارچه و بالاتر از آن، همدل نباشد، ما توفیقات چندانی در حوزه فعالیت‌های قرآنی به دست نمی‌آوریم.

این خادم قرآن ادامه داد: بُعد معارفی قرآن و تجارب کسانی که خدمت‌گزار قرآن بوده‌اند و همچنین هیئت‌های محلی و سازمان‌های رسمی کشور، دست‌مایه ارزشمندی است، اما زمانی می‌توانیم در این حوزه خوب پیش برویم که اختلافات احتمالی میان انسان‌ها که مانع از تجمیع استعدادهای قرآنی شود را کم‌ کنیم و البته در رویکرد جدید معاونت قرآن و سایر سازمان‌ها و نهادهای قرآنی به یک وحدت رویه در کنار قرآن کریم برسیم.

ایجاد وحدت و همدلی در جامعه قرآنی با قصد قربت برای خدا

وی در ادامه این بخش از سخنان خود عنوان کرد: زمانی همدلی و وحدت در جامعه قرآنی اتفاق می‌افتد که همه ما برای خدا کار کنیم و اگر به واقع قصد قربت باشد، همه مسئولان فرهنگی، قرآنی و... موفق خواهند بود و در فعالیت‌های خود به یکپارچگی می‌رسند.

این استاد قرآنی در ادامه به تعبیری از امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: ایشان یک تعبیر زیبایی داشته و فرموده‌اند: «اگر یک سالن بزرگ باشد و 124 پیامبر در این سالن باشند حتی دو نفر از آنها هم با هم اختلاف نخواهند داشت؛ به این دلیل که همه برای خدا کار می‌کنند و نیت‌شان خالص است.» پس مسئولان نظام اسلامی نیز در صورتی که نیت خود را برای خدمت به قرآن خدایی کنند، می‌توانند به یکپارچگی و وحدت برسند.

جلوگیری از ایجاد دیوارهای حائل با برچسب‌های جعلی

وی یادآور شد: همچنین کسانی که مسئولیت قانون‌گذاری و مدیریت اجرایی و اداری دارند، از ایجاد دیوارهای حائل بین نیروهای قرآنی با عناوینی که هیچ کدام اساس درستی ندارند، باید جلوگیری کنند و اجازه دهند که افراد با سعه صدر بالای اجتماعی، بدون اینکه مورد بی‌مهری و برخی از برچسب‌ها قرار گیرند، خدمت کنند.

سلیمی در بخش پایانی سخنان خود اظهار کرد: اگر نیت تمام افراد خدایی باشد، زمینه مشارکت فعال همه نیروهای قرآنی صغیر و کبیر، زن و مرد و پیر و جوان در جامعه شکل می‌گیرد و هر فردی در میدان مسابقات الهی وارد شود، زمینه‌ساز ایجاد یکپارچگی، برادری و صمیمیت خواهد شد.

captcha