کد خبر: 1344820
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۲
سیدسعید سرابی عنوان کرد:

شناسایی الگوهای مدیریت قرآنی در مؤسسات؛ منوط به پالایش سیستم‌های مدیریتی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان خراسان رضوی با بیان اینکه مهمترین عامل در تقویت مؤسسات قرآنی را شناسایی الگوهای مدیریتی است، گفت: لازم است تا به روز رسانی و پالایش این سیستم‌های مدیریتی در مؤسسات صورت گیرد.


سیدسعید سرابی، عضو هیئت مدیره جامعه قاریان قرآن مشهد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با سبک و ساختار مدیریتی در نظام مؤسسات گفت: چالش جدی در بحث مدیریت مؤسسات قرآنی وجود دارد؛ گرچه نمونه‌های مؤثر و موفقی درایم امّا فاقد الگوی طراحی شده در حوزه مدیریتی این دست از مراکز هستیم.



لزوم قرارگیری منسجم مدیریتی در مؤسسات قرآنی



وی با تأکید بر قرارگیری الگوی منسجم مدیریتی در مؤسسات قرآنی اظهار کرد: اگر مؤسسه از ابتدا به صورت مردم‌نهاد شکل می‌گیرد، باید یک ساختار و الگوی مدون و منسجم باشد تا دستگاه‌های متولی جریان‌های قرآنی کشور همچون وزارت ارشاد که وظیفه اخذ مجوز مؤسسات را به عهده دارند، در اختیار متقاضیان قرار دهد تا یک رویه مشخص در حیطه مدیریت حاکم شود.



سرابی در رابطه با نحوه عمل کردن مؤسسات قرآنی در حوزه مدیریت عنوان کرد: هم‌اکنون مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد بسیاری وجود دارد که از روش‌های تخصصی در نوع آموزش، پژوهش و حتی منابع مالی و انسانی استفاده می‌کنند که به عنوان الگو‌های مدیریتی عمل می‌کنند و حتی به مرور زمان تغییرات ساختاری در سیستم مدیریتشان پیاده کرده‌اند.



تقویت مؤسسات قرآنی مستلزم شناسایی الگوهای مدیریتی است



عضو هیئت مدیره جامعه قاریان قرآن مهمترین عامل در تقویت مؤسسات قرآنی را شناسایی الگوهای مدیریتی نام برد و افزود: به طور کلی شناسایی الگوهای مدیریتی مهمترین عامل تقویت مؤسسات به‌شمار می‌رود و درآوردن نوع مدیریتی مؤسسات و تعمیم آن به تمام مؤسسات می‌تواند در عرصه مدیریتی تأثیرگذار باشد.



وی با بیان اینکه کار گروه‌های فکری در ساختار مؤسسات قرآنی تشکیل شود، گفت: موازی با آن لازم است تا به روز رسانی و پالایش این سیستم‌های مدیریتی در مؤسسات صورت گیرد؛ در واقع کار گروه‌های تخصصی تشکیل شود تا فعالیت مؤسسات را نسبت با اقتضاعات روز، تدوین کند و مدل‌های مدیریتی را همراه با اقتضاعات طراحی کند.



سرابی در رابطه با نحوه گزینش‌ مدیران مؤسسات قرآنی عنوان کرد: به نظر می‌رسد که در حوزه مؤسسات قرآنی، گزینش صورت نمی‌گیرد، بلکه در این مراکز عکس سیستم‌های سازمان‌های دولتی است؛ در مؤسسات به واسطه آن که مردم‌نهاد هستند با تقاضای متقاضیان شکل می‌گیرد.



طراحی الگوهای مدیریتی در نظام مؤسسات



مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان خراسان رضوی اضافه کرد: آن چیزی که متولیان قرآنی کشور به مؤسسات می‌توانند ارائه دهند، طراحی الگوهای دقیق مدیریتی است که باید پیش از آن تست شده باشد تا مؤسسات در حین اجرا شدن الگوها با مشکل مواجه نشوند.



وی به نحوه ساختار نظام مؤسسات قرآنی اشاره کرد و افزود: مؤسسات از دو صورت تک محوری و هیئت محوری اداره می‌شوند که این مهم در هر مرحله مجزایی جواب می‌دهند؛ امّا باید یاد آور شد که اصل تشکیل مؤسسات قرآنی نیازمند هیئت مدیره است.



سرابی با تأکید بر لزوم تشکیل ساختار هیئت مدیره در مؤسسات بیان کرد: در رأس مؤسسات باید هیئت مدیره وجود داشته باشد، زیرا اگر قرار باشد فرد در راس امور باشد دیگر نیازی به تشکیل مؤسسه نیست زیرا ما عناصر و خادمان قرآنی داریم.



وی مطرح کرد: وقتی اقدام به تأسیس مؤسسه‌ای قرآنی مردم می‌شود در واقع خواستار تشکیل سازی در این مراکز هستیم که این تشکل‌ها وجود یک هیئت مدیره را می‌طلبد.



دوگانگی بودن تشکل‌ها در مؤسسات قرآنی ـ مردمی



سرابی به دو گونه بودن تشکل‌ها در نظام مؤسسات قرآنی اشاره و تصریح کرد: تشکل‌ها می‌تواند به دو گونه عمل کنند؛ مدل اول مؤسسات تشکیلاتی هستند که در فرآیندی هیئت مدیره خود را انتخاب می‌کنند که این مؤسسات هر چقدر تقویت شوند باز هم جا دارند.



عضو هیئت مدیره جامعه قاریان قرآن افزود: مؤسسات تشکیلاتی، مؤسسات مادری هستند که می‌توانند برای چند منظور فعالیت کنند؛ مدل دیگر مؤسسات، چند منظوره‌ها هستند که این مراکز غیر تشکیلاتی‌اند و فرآیند انتخاب هیئت مدیره صورت نمی‌گیرد.



سرابی بیان کرد: بدیهی است که حجم و گسترده مؤسسات تشکیلاتی غیر تشکیلاتی متفاوت است و همچنین موضوع فعالیت آنها محدود‌تر خواهد بود؛ ناگفته نماند که به روز کردن علم مدیریتی لازمه تخصصی شدن مؤسسات نام برده می‌شود.



ارتقای اطلاعات و سطح علمی مدیران مؤسسات قرآنی



وی با اظهار اینکه دوره‌های باز آموزی ویژه مدیران مؤسسات برگزار شود گفت: لازم است تا دوره‌های باز آموزی برای مدیران برگزار شود، زیرا به کارآمدی و همین‌طور اطلاعات مدیریتی آنها تأثیر می‌گذارد.



مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در پایان خواستار شد: مدیریت‌های استراتژیک، فرهنگی و تخصصی اطلاع رسانی در حوزه خبر یا مالی در قالب نشست‌ها و جلسات از سوی تشکل‌های قرآنی و اتحادیه مؤسسات قرآنی برگزار شود.

captcha