به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از حوزه هنری قم، پوران درخشنده، کارگردان فیلم «هیس! دخترها فریاد نمیزنند» در این نشست که پنجشنبه، 28 آذرماه در قم برگزار شد، گفت: من در این فیلم میخواستم به قتل روح برسم نه جسم، چطور افرادی کشته می شوند و صدایشان هم در نمیآید.
این کارگردان سینما افزود: معضلی که در جامعه ما به طور خاموش جریان داشت با فیلم «هیس! دخترها فریاد نمیزنند» آغاز شد و این سکوت شکسته شد.
وی بیان کرد: این فیلم کمپینی است که باعث شود تمام افراد حرکتی برای توجه به فرزند داشته باشند و فقط فرزندآوری نباشد.
کارگردان فیلم «شمعی در باد» با بیان اینکه این فیلم داستان واقعی خانمی است که در حال حاضر 65 سال دارد، تصریح کرد: قصدم برای ساخت این فیلم 20 سال پیش بود، زمانی که چندین سرگذشت برای من ارسال شده بود و به کمک خداوند این فیلم ساخته شد.
درخشنده با اشاره به اینکه شاید پسرها هم فریاد نمیزنند، گفت: پدر و مادر باید با بچهها دوست بوده و به آنها توجه کنند و معلمان نیز غیر از نمره دادن باید به روح کودک نیز توجه داشته باشند.
کارگردان فیلم «پرنده کوچک خوشبختی» افزود: باید به کودکانمان «نه» گفتن را یاد بدهیم که بتوانند به دوستانشان هم «نه» بگویند.
وی بیان کرد: درد روح سنگینتر است و متأسفانه به علت عرفی که در جامعه ما وجود دارد کسی حرفش را نمیزند و بسیاری بعد از شنیدن سرگذشت دیگری جزء آدمهای متجاوز بودهاند و شخص را آزار جسمی و یا مالی دادهاند.
درخشنده با اشاره به اینکه برای ساخت این فیلم، فیلمنامه را نیز در اختیار قوه قضائیه قرار دادم، خاطرنشان کرد: امیدوارم با کمک اساتید حقوق بقیه کارگردانان نیز بتوانند این چنین فیلمهایی بسازند.
کارگردان فیلم «هیس! دخترها فریاد نمیزنند» با بیان اینکه پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، تصریح کرد: 20 سال پیش زمانی که آمار معتادان کشور 300 هزار نفر بود سریال مستند 13 قسمتی درباره این بلای خانمانسوز ساختم که بعد از پخش 4 قسمت از آن پخش آن متوقف شد و علت توقف آن ایجاد جو غمگین با پخش این برنامه در جامعه عنوان شد و در حال حاضر بیش از 10 میلیون معتاد در جامعه وجود دارد.
وی گفت: «خانم مال معرفی کن» کار بعدی من است که برای سال آینده کلید میخورد و به مسئله طلاق میپردازد و به علت زیاد شدن طلاق به این داستان میپردازم.
درخشنده افزود: همیشه سعی کردم با جوانان در ارتباط باشم و امیدوارم شما ادامهدهنده این راه باشید.
مدیرعامل مؤسسه برهان اندیشه نیز در این نشست با اشاره به اینکه بچهای که دچار اضطراب میشود همیشه با انگشت خود بازی میکند، بیان کرد: خانوادهها لطفاً به انگشتان فرزندان خود توجه کنند.
تقی برهانی گفت: شیرین با بازی طناز طباطبایی دچار شبه یتیمی بود و خانواده وی به حرفهای وی گوش نمیدادند.
این وکیل پایه یک دادگستری افزود: آماری که پلیس دریافت میکند بزهکاری ظاهری است اما آماری که در دادگستری وجود دارد آمار واقعی است که این آمار هم نشاندهنده جرم در آن سال نیست و در بسیاری از جرایم دچار رقم سیاه هستیم یعنی نمیتوان شاکی را مشخص کرد یعنی آنها دارای تابلوی هیس هستند.
وی خاطرنشان کرد: در جرمشناسی ثابت شده کسی مرتکب جرم نمیشود مگر دارای جنون اخلاقی باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد قم نیز گفت: حقوق و سینما به عنوان یک رشته در دنیا مطرح شده است به دلیل اینکه مرکز ثقل حقوق و انسان و اجتماع است و سینما هم از انسان و اجتماع صحبت میکند.
ابراهیم دلشاد با اشاره به اینکه رابطه حقوق و سینما رابطهای بسیط و محکم است، افزود: در هیچ فیلمی نمیتوانید ببیند یکی از حقوق مطرح نشود و بعضی فیلمها مستقیماً با حقوق در ارتباط هستند که به آنها فیلم دادگاهی میگویند.
این وکیل پایه یک دادگستری با بیان اینکه نباید از نظر آئین دادرسی از این فیلم ایراد بگیرم چون بحث دراماتیک مطرح است، تصریح کرد: کارگردان فیلم را به خاطر دغدغهها میسازد نه به خاطر فیلم.
حجت سبحانی، وکیل پایه یک دادگستری نیز در این نشست گفت: این فیلم نشان میدهد ضرورت دارد در پیشگیری از وقوع جرم بیشتر توجه بشود.
وی افزود: فردی که در فیلم افراد را مورد آزار و اذیت قرار میداد که نقش وی را بابک حمیدیان بازی میکرد نیز جنون داشت که باید به آن نیز توجه میشد.