به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجتالاسلام سید ابوالحسن فاطمی، مدیر حوزه علمیه امامیه شهرکرد امروز، 30 آذر در مراسم عزاداری اربعین حسینی در امامزداگان دو معصوم شهرکرد گفت: تمامی ائمه معصوم(ع) بهویژه حضرت علی(ع) در صداقت و امانتداری میان مردم زبانزد خواص و عام بودهاند؛ بر همین اساس باید بهعنوان الگو و اسوه در جامعه اسلامی مورد توجه و اطاعت قرار گیرند.
وی لقمان را صاحب مقام علم و معرفت دانست و تصریح کرد: لقمان حکیم بهواسطه چهار خصلت و ویژگی که سه خصلت از خود و یک خصلت از خدا به او عنایت شد به مقام علم و حکمت دست یافت.
حجتالاسلام فاطمی با بیان اینکه علم و معرفت توأم با یکدگیر تحولآفرین و انسانساز خواهد بود، تصریح کرد: راستگویی، امانتداری و پرهیز از بیان سخنان لهو و بیهوده لقمان را به مقام بالای علمی و دینی رساند.
مدیرحوزه علمیه امامیه شهرکرد تصریح کرد: لقمان هیچگاه درباره علوم خارج از دانش و علم خود اظهار نظر و صحبت نمیکرد؛ چرا که هیچ سود و فایده نداشته و تنها موجب تضعیف و حقیر شدن انسان میشود.
حجتالاسلام فاطمی راستگویی و امانتداری را خصلتهای همیشگی امیرالمؤمنین(ع) دانست و خاطرنشان کرد: طبق فرموده امام جعفر صادق(ع) راستگویی و امانتداری از شاخصهها و ویژگیهای اخلاقی حضرت علی(ع) محسوب میشود که الگو قرار دادن و توجه به این دو مقوله مهم نجاتدهنده و گرهگشای مشکلات جامعه خواهد بود.
وی شجاعت، حلم، بردباری، عبادت، شب زندهداری و کمک به مستمندان را از ویژگیهای حضرت علی(ع) دانست و گفت: صداقت و امانتداری این امام همام برجستهتر از دیگر ویژگیهای ایشان است.
حجتالاسلام فاطمی اهتمام به صداقت و امانتداری را راه شناخت افراد دانست و گفت: اگر میخواهید انسانها را بشناسید به طول رکوع و سجود آنها نگاه نکنید، بلکه صداقت و امانتداری آنها معیار شناختن و پی بردن به وجود آنها خواهد بود.
به گفته وی، انجام نماز و روزه یک عادت و کار همیشگی برای انسان است که ترک آن موجب وحشت و ترس از خدا میشود اما انجام اعمال دیگر میزان و ملاک شناخت افراد در جامعه خواهد بود.
وی به جایگاه امانتداری در دین مبین اسلام اشاره و خاطرنشان کرد: امام حسن مجتبی(ع) در این زمینه میفرماید: اگر شمشیر ابن ملجم مرادی که بهواسطه آن فرق پدرم حضرت علی(ع) شکافته شد بهعنوان امانت به من سپرده شود هیچگاه در این امانت خیانت نخواهم کرد، که نشان از جایگاه امانت در اسلام است.
حجتالاسلام فاطمی سخنان بیان شده در جلسات را یک امانت در اختیار افراد دانست و گفت: طبق حدیثی از پیامبر اکرم(ص) مجلسها امانت هستند مگر مجلسى که در آن خونى به ناروا ریخته شود، مجلسى که در آن زنا شود و مجلسى که در آن مال حرام به ناروا حلال شود؛ بنابراین صحبتهای مطرح شده در جلسات بهعنوان یک امانت در اختیار ما هستند که امانتداری از آنها باید مورد اهتمام ویژه قرار گیرد.
به گفته وی، عدم امانتداری در صحبتها و حرفها موجب ایجاد فتنهها، دشمنیها، جنگها و خونریزیها میان خانوادهها و حتی در جامعه میشود که باید به جد از آن پرهیز کرد.