کد خبر: 1345431
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۱
صادق زیباکلام:

به‌کارگیری زبان صحیح در عرصه جهانی، خدمت به نظام و اسلام است

گروه سیاسی: عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در مورد تصویب قطعنامه پیشنهادی رئیس‌جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: اگر ما به دیگران احترام گذاشته و زبان صحیحی در اعلام مواضع‌مان به‌کار گیریم، به نظام و اسلام خدمت کرده‌ایم.


صادق زیبا کلام، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در مورد تصویب طرح پیشنهادی رئیس‌جمهور اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل با موضوع «جهان عاری از خشونت» خاطرنشان کرد: این قطعنامه نشان داد که چقدر مطالب مطرح شده در جامعه ما راجع به امریکا و غرب، بی‌پایه و اساس است.



وی در توضیح گفت: 16 سال پیش هم، قطعنامه دیگری در مجمع عمومی به تصویب رسید که بنا بر پیشنهاد حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی، رئیس‌جمهور وقت، سال 2001 به‌عنوان سال گفت‌و‌گوی تمدن‌ها شناخته شد و حال هم پیشنهاد حجت‌الاسلام روحانی در قالب قطعنامه از سوی اعضای سازمان ملل متحد، تصویب شده است.



زیباکلام افزود: آن چه در این باره، جالب است، این که امریکایی‌ها و کانادایی‌ها هم به قطعنامه، رأی موافق دادند و فقط رژیم صهیونیستی به آن رأی منفی داد، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که امریکا آن چیزی نیست که ما 34 سال است، ترسیم می‌کنیم.



دو ادبیات و رفتار که نتایج متفاوتی به بار می‌آورد



وی گفت: شاهد بودیم که در دوره‌هایی، زمان سخنرانی رئیس‌جمهور وقت ایران، سران و مقامات حاضر در مجمع عمومی به پا خاسته و سالن‌ را ترک می‌کردند و صندلی‌های مجمع خالی می‌شد، در حالی که نحوه برخورد حضار با نطق‌های رؤسای جمهور اسبق و کنونی و استقبال از محتوای سخنان این دو در این مجمع، نشان می‌دهد که اگر ما به دیگران احترام گذاشته و زبان درستی در اعلام مواضعمان به‌کار گیریم، هم به چهره جمهوری اسلامی هم به اسلام و هم کمک به مملکت خود کمک کرده‌ایم.



عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران تصریح کرد: زبان تند و خشن یک نوع رفتار است و ادبیات و لحن حجج اسلام خاتمی و روحانی هم نوعی دیگر است که نتایج کاملاً متفاوتی به بار می‌آورد.



زبان صحیح، مشکلات دیپلماسی را حل می‌کند



وی گفت: تصویب قطعنامه پیشنهادی رئیس‌جمهور کشورمان نشان می‌دهد که زبان صحیح، چقدر می‌تواند مشکلات را حل کند؛ البته این قطعنامه، الزام‌آور نیست و از زمره قطعنامه‌هایی است که جنبه ارشادی دارد. با این حال، سال آینده که مصادف با هفتادمین سال تأسیس سازمان ملل متحد است، در کشورهای مختلف بررسی خواهد شد و اقدامات عملی را در زمینه خشونت‌زدایی و مبارزه با افراطی‌گری در پی خواهد داشت.



پیشنهاد دهنده، خود باید پیشگام باشد



زیباکلام در مورد ضرورت‌های عملیاتی‌ترشدن قطعنامه «جهان عاری از خشونت» اظهار کرد: مسلم است کشوری که خود، پبشنهاد این قطعنامه را داده است، خود، باید در مبارزه با افراطی‌گری پیشگام باشد؛ لذا تلاش‌های بسیاری را هم دولت و هم سایر قوا ـ اگر به کار رئیس‌جمهور اعتقاد دارند ـ باید به‌عمل بیاورند، تا  دست‌کم گام‌هایی که جمهوری اسلامی ایران در این مسیر برمی‌دارد، در دنیا بازتاب یابد.



همه نهادها و شخصیت‌ها به دولت کمک کنند



وی گفت: البته این فقط دولت و رئیس‌جمهور نیستند که باید در این زمینه گام بردارند، بلکه قوه قضاییه، بسیج، سپاه و ائمه جمعه و جماعات هم باید در این مسیر، حرکت کنند.



استاد علوم دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: برای موفقیت و به ثمر رسیدن قطعنامه «جهان عاری از خشونت» گروه‌های معدود داخلی هم که ادبیاتی آمیخته به خشونت و افراطی‌گری به‌کار می‌برند، باید تجدید نظری در رفتار و زبانشان داشته باشند.

captcha