حجتالاسلام لطفیان:
نقش قلم در دعوت به خیر و امر به معروف نباید مورد غفلت قرار گیرد
گروه خبرنگاران افتخاری/ محمود لطفیان: کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم گفت: نقش قلم در دعوت به خیر و امر به معروف یا نهی از منکر نباید مورد غفلت قرار گیرد و خبرنگاران نقش مهمی در این قضیه دارند.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین محمود لطفیان سرگزی، کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم در همایش «اخلاق نبوی ـ خانواده متعالی» با رویکرد نماز و امر به معروف با اشاره به آیه 39 سوره یوسف، گفت: هر کس تقوی و پشتکار داشته باشد بداند خداوند پاداش نیکوکاران را ضایع نمیکند. وقتی فرعون برای مبارزه با حضرت موسی(ع) تمام ساحران با تجربه را گرد آورد و به آنان وعده پاداش و مقام داد و خداوند همراه ایشان بود تا بر سحر آنها پیروز شد، یکی از داستانهای قرآنی از این دست است.
وی بیان کرد: امت خداپرست باید در ابعاد علمی، رزمی، تولیدی و اقتصادی در حال رشد باشند. قلم تاریخ گذشته را به آینده گره میزند. شاید بتوان گفت بعد از نعمت هدایت و عقل، نعمتی به ارزش قلم نیست. قلم حکومتها را تغییر میدهد و فکرها را دگرگون و فتنهها را ایجاد یا خاموش میکند.
مدیر کانون نویسندگان قم افزود: امام صادق(ع) قلم را پشت گوش مبارکشان میگذاشتند و رسول اکرم(ص) به پادشاهان زمان خود نامههایی برای دعوت به اسلام نوشتند. بخشی از نهجالبلاغه نامههایی است که حضرت علی(ع) نوشتهاند و هر یک از امامان معصوم نیز به مناسبتهایی نامه مینوشتند. مجموعه نامههای پیامبر اسلام به نام «مکاتیب الرسول» نوشته علامه آیتالله احمدی میانجی و مجموعه نامههای ائمه معصوم(ع) نیز به قلم یکی از علما از ذریه فیض کاشانی جمعآوری شده است.
وی عنوان کرد: نامه تاریخی امام خمینی(ره) به بزرگترین رهبران کمونیسم و دعوت ایشان به مطالعه درباره مکتب اسلام از موضوعات فراموشنشدنی است. همان گونه که نقش قلم در دنیای علم و بر کسی پوشیده نیست، نقش آن در دعوت به خیر و امر به معروف یا نهی از منکر نیز نباید مورد غفلت قرار گیرد.
حجتالاسلام لطفیان گفت: رسالت خبرنگاران روزنامهها و مجلات در امر به معروف نیز بر کسی پوشیده نیست آنها هستند که با انتخاب کلمات، دامن زدن به مسائل و یا حذف آنها و کوچک و بزرگ چاپ کردن تیتر اول روزنامه میتوانند افکار و حرکت عموم مردم را تغییر دهند. اگر در فقه اسلامی مطالعه کتابهای منحرف کننده حرام است به خاطر همین نقش قلم در انحراف مردم است.
وی ادامه داد: اگر در حدیث «مداد علماء» هم وزن یا برتر از خون شهدا بیان شده است، به خاطر همین نقش سازندگی است. در انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) بودجه و حزب و تشکیلاتی نداشت ولی با اعلامیهها و سخنرانیها بزرگترین منکر تاریخ (رژیم طاغوت شاهنشاهی) را برداشت.
این مقام مسئول بیان کرد: از دیگر روشهای دعوت به اقامه نماز و امر به معروف سکوت در برابر منکرات است. در مواردی باید با نگاه و سکوت معنادار نهی از منکر کرد. امام علی(ع) میفرماید «چه بسا سکوتی که رساتر از سخن باشد». در مسائل تربیتی نیز سکوت والدین و استاد یا نگاه با معنای آنان گاهی مؤثرتر خواهد بود.
کارشناس مرکز تربیت مربی دفتر تبیلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در پایان یادآور شد: همچنین در زمینه اخم کردن که گاهی در برابر منکرات باید چهره در هم کشید نیز پیامبر(ص) میفرماید «گناهکاران را با قیافه عبوس ملاقات کنید» و در حدیثی آمده است که فرشتگانی که مأمور عذاب منطقهای بودند عابدی را در حال گریه و تضرع دیدند به خداوند گفتند «با این همه ناله و گریه به درگاه تو، آیا او را هم عذاب کنیم؟» خطاب آمد «همه را عذاب کنید زیرا در میان این مردم حتی یک نفر نیست که برای رضای من در برابر گناهان قیافهاش تغییر کند».