کد خبر: 1345800
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۶
حجت‌الاسلام نظزی تصریح کرد:

دیدگاه دین اسلام و قرآن به نهاد خانواده براساس محبت و مودت است

گروه اجتماعی: استاد حوزه و دانشگاه تبریز با اشاره به اصول مدیریت نهاد خانواده و زندگی مشترک در دین مبین اسلام اظهار کرد: دیدگاه دین اسلام و آموزه های قرآنی و وحیانی نسبت به نهاد خانواده و زندگی مشترک بر اساس عشق و محبت و مودت است.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان شرقی، حجت‌الاسلام مجتبی نظری، استاد حوزه و دانشگاه تبریز‌ امروز، اول دی در کارگاه قرآن و زندگی ویژه کارکنان جهاد دانشگاهی استان، با تسلیت فرا‌رسیدن اربعین حسینی، رضا به قضا را یکی از عبرت‌های واقعه عاشورا خواند و گفت: یکی از مهمترین مواردی که پس از عاشورا در رفتار حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) مشاهده شد، راضی بودن به قضای الهی بود.



وی افزود: رضایت به قضای الهی در جمله معروف حضرت زینب(س) که در‌خصوص واقعه عاشورا می‌فرمایند «ما رأیت الا جمیلا» کاملاً مشهود است؛ چرا‌که آن حضرت مجذوب زیبایی‌های عاشورا و اراده الهی بودند و درگیر سایر مسائل شخصی نشدند.



حجت‌الاسلام نظری ادامه داد: جمله امام حسین(ع) که پیش از شهادتشان فرمودند «الهی رضاً برضائک صبراً علی قضائک»، یک درس بزرگ است که اگر وارد زندگی انسان‌ها شود، مقاومت افراد در برابر‌ حوادث افزایش می یابد.



وی با بیان اینکه رضا به قضا همواره پس از انجام کامل تکالیف مطرح است، گفت: مؤمن باید به هر آنچه خدا بخواهد راضی باشد.



استاد حوزه و دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: متأسفانه نگاه اغلب مسلمانان به قرآن برعکس است؛ چرا که عموم مردم کاربرد قرآن را به مانند کتاب دعا می دانند و در مواقع بروز بیماری، رفتن به سفر و مواردی از این دست، از قرآن استفاده می کنند در حالی‌که قرآن کریم برای تمامی امور زندگی ما برنامه دارد.



حجت‌الاسلام نظری با اشاره به افزایش آمار طلاق در جامعه اظهار کرد: عامل اصلی طلاق عدم آشنایی زوجین به وظایف خود است که این امر هم ناشی از عدم آشنایی همسران با دیدگاه قرآن در‌خصوص خانواده است.



وی با تأکید بر اینکه خانواده در اسلام نهادی مقدس است، گفت: اغلب جوانان ما آگاهانه، ازدواج نمی کنند و هیچ کدام از زوجین  قواعد زندگی را نمی‌دانند و ‌با توجه به اینکه در امر مشاوره کار اصولی در کشور ما انجام نشده است، این افراد در مواقع بروز مشکل مشاوره درست و مبتنی بر آموزه های دینی را دریافت نمی کنند و در نتیجه پایان این ازدواج ناخوشایند است.



وی گفت: دیدگاه دین ما در مورد خانواده حقوقی نیست و زندگی حقوقی نمی تواند خانواده را حفظ کند چرا‌که مبنای زندگی کردن عشق و محبت و مودت وعده شده در قرآن است.



این استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: قرآن کریم نهاد خانواده را بهشت معنی کرده است و این امر اهمیت خانواده در دین اسلام را نشان می دهد.



حجت الاسلام نظری بر لزوم  تبیین آموزه های قرآنی در‌خصوص خانواده‌ها تأکید کرد و گفت: در کارگاه‌های آتی آیه‌های قرآن ‌در‌خصوص خانواده را بیشتر تشریح  می‌کنیم.



همچنین در این کارگاه نجف قراچورلو، سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی گفت: هدف ما از برپایی این جلسات تبعیت از رویکردهای امام علی(ع) و نهادینه شدن اخلاقیات در جهاد دانشگاهی و تقویت رفتارهای پسندیده ‌میان کارکنان این نهاد می باشد.



قراچورلو افزود: ما هرگز اجازه نمی‌دهیم بد اخلاقی‌ها و حاشی‌ها جهادگران دانشگاهی را درگیر خود بکند و تمام تلاش ما این است که وظیفه خود را به نیکی انجام داده و حق تمامی کارکنان را احقاق کنیم و بدون شک با این روند تعامل در مجموعه جهاد دانشگاهی استان افزایش می یابد.



رئیس جهاد دانشگاهی استان خاطرنشان کرد: در‌صددیم این کارگاه‌ها را به‌صورت گسترده‌تر و در سطح دانشگاه ‌برای استفاده عموم دانشجویان و کارکنان دانشگاه  تبریز و جهاد دانشگاهی برگزار کنیم.



یادآور می‌شود، کارگاه‌های‌ هفتگی اخلاق و نهج‌البلاغه با موضوعات متنوع مذهبی و فرهنگی به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی  در روزهای یکشنبه برگزار می‌شود.

captcha