به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حسن ربیعی، مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه در دومین همایش وقف و رسانه در استان کرمانشاه با بیان اینکه وقف تنها متعلق به اسلام و ایران نیست و در تمامی ادیان و ملل به چشم میخورد، اظهار داشت: توجه به وقف و امور خیریه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نقش مهم و بهسزایی در خدمات حکومت اسلامی ایفا میکند.
ربیعی ادامه داد: دانشگاههای الازهر مصر، هاروارد، آکسفورد و کمبریج از مراکز علمی دنیا هستند که درآمد حاصل از آنها در موضوعات علمی و تحقیقی صرف میشود.
مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: پیامبر اکرم (ص)، حضرت خدیجه(س) و دیگر ائمه اطهار(ع) از نخستین واقفان جهان اسلام بودند که در ترویج این امر مهم تاکیدات فراوان داشتند.
ربیعی با بیان اینکه وقف در دوره صفویان عصر طلایی خود را سپری میکرد گفت: در دو مقطع، وقف با آسیبهایی رو به رو شد یکی در زمان افشاریان که تمام موقوفات از بین رفت و دیگری زمان پهلوی دوم در قالب طرح اصلاحات ارضی، بهترین موقوفات به رجال سیاسی حکومت تعلق گرفت.
وی خاطرنشان کرد: در کشور ایران 168 هزار مکان وقفی وجود داشته که 15 شهر و در کل، یکسوم از اراضی کشور به موقوفات تعلق گرفته است.
ربیعی ابراز داشت: سازمان اوقاف و امور خیریه در سه حوزه وقف، بقاع متبرکه، امامزادگان و برگزاری فعالیتها و مسابقات قرآنی فعالیت دارد.
سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، سه شاخص شناخت، اعتماد و رضایتمندی مردم نسبت به درآمد حاصله از موقوفات را از اولویتهای مهم این سازمان معرفی و تصریح کرد: در کشورهای غربی توجه به وقف روز به روز بیشتر شده و حتی سران بزرگ این کشورها، به وقف بهعنوان یک ارزش اجتماعی نگاه ویژهای دارند.
مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: طبق آمارهای موجود، براساس یک تحقیق 9 ماهه به این نتیجه رسیدیم که 77 درصد مردم از آثار و برکات وقف آگاهی کافی نداشته و این امر رسالت رسانهها را در مورد ترویج فرهنگ وقف بیشتر میکند.
ربیعی با اشاره به اینکه در حال حاضر وقف به گذشتن از اموال مادی خلاصه نمیشود، بیان داشت: تلاش میکنیم که با ترویج وقف خانوادگی، وقف ارزان، کوچک و قشری همه مردم را در بحث وقف سهیم کنیم.