کد خبر: 1345884
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۸

کارگاه آشنایی با اندیشه و آثار بانو امین(ره) در حوزه علمیه خواهران تهران برگزار شد

گروه خبرنگاران افتخاری/ معصومه طبیبی: کارگاه آشنایی با اندیشه و آثار بانو امین(ره)با محوریت تحلیل وضعیت سیاسی و اجتماعی دوره بانو امین، اول دی‌ماه در محل حوزه علمیه خواهران استان تهران برگزار شد.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در آستانه برگزاری کنگره بین‌المللی بانو امین(ره) به همت معاونت پژوهش حوزه علمیه خواهران استان تهران نشست تخصصی ویژه‌ای با محوریت تحلیل وضعیت سیاسی و اجتماعی دوره بانو امین و شخصیت عرفانی و فلسفی و روش تفسیری و سیره اخلاقی وی، اول دی‌ماه با حضور آیت‌الله محمد قائم‌مقامی، عزت‌سادات میرخانی، فائزه مصلحی، طاهره سادات موسوی برگزار شد. 



در ابتدای این کارگاه، مصلحی از سخنرانان این نشست ضمن گزارش شرایط حاکم بر دوره قاجار و پهلوی و شرح اتفاقات مهم آن دوره همچون ورود فراماسونری به ایران، ظهور بابیت، افتتاح دانشسرای زنان در ایران و کانون بانوان، کشف حجاب که مصادف با دوران حیات بانو امین(ره) بوده است، به نقش تأثیرگذار افرادی همچون آقا نورالله اصفهانی و خانواده بانو امین(ره) در مبارزه با تهاجم فرهنگی آن دوره پرداخت.



وی بیان کرد: عمده فعالیت تشکل‌هایی مانند کانون بانوان، سوق اصفهان و سایر شهرهای ایران به سمت بهائیت بود و افرادی همچون خانم امین و پدر و همسر ایشان ستون مقاومت در مقابل این جریانات بوده‌اند.



مصلحی در ادامه به برخی از آثار بانو مانند مخزن‌اللئالی که درمنقبت حضرت امیرالمؤمنین(ع) است و نیز برخی از شاگردان بانو همچون سیدهاشم حداد و علویه همایونی را معرفی کرد.



در بخش دوم این کارگاه، آیت‌الله قائم‌مقامی با تحلیل شخصیت عرفانی و فلسفی بانو مجتهده امین(ره)، اظهار کرد: هرکس که می‌خواهد به قله عرفان برسد، باید قله اجتهاد را درنوردد و عرفان در حقیقت ماحصل فقه است یعنی آنچه فقیه دریافته اگر در عمل به ظهور برساند، به عرفان دست پیدا می‌کند.



وی خاستگاه اولیه عرفان بانو مجتهده امین(ره) را محبت به خدا و اهل بیت(ع) معرفی و بیان کرد: این بانوی فرهیخته از این خاستگاه وارد حوزه علم‌اندوزی و فقاهت شدند و در تمام این مراحل محور اولیه محفوظ بوده و حتی شدیدتر شده است.



قائم‌مقامی با بیان اینکه این بانوی عالیقدر در فلسفه و عرفان استادی نداشته و اصل مطلب مطالعات خودشان بوده است، جایگاه والا و مقام علمی و دینی وی را توصیف کرد.



در ادامه این نشست، موسوی، سخنران دیگر برنامه، در مورد ویژگی‌های علمی کتاب نفحات‌الرحمانیه و جایگاه اخلاق در اندیشه بانو صحبت کرد.



سخنران پایانی کارگاه نیز میرخانی، از اساتید حوزه و دانشگاه، با اشاره به آیه شریفه «و جاهدوا فی الله حق جهاده» بیان کرد: این بانوی فرهیخته، با تشخیص اهم و مهم مسائل در این جهاد بسیار ثابت‌قدم و استوار بود و محدودیت‌ها و شرایط ضیق دوران رضاخان پهلوی نتوانست مانع اقدامات ایشان شود و مصداق حدیث حضرت امیرالمؤمنین(ع) است که فرمود «اغتنموا الفرصة اضاعة الفرصة غصة».



وی با تشریح عملکرد برجسته بانو امین(ره) در دوران پرفشار قاجار و پهلوی، زن مطلوب را زنی دغدغه‌مند توصیف کرد که به آمال و اهداف زندگی توجه دارد نه به ابزار رفاهی.



میرخانی با بیان اینکه زن امروز چه میزان برای عبودیت وقت می‌گذارد و کلیدهای اصلی زندگی را از کجا می‌گیرد، با اشاره به کتاب اربعین هاشمیه بانو مجتهده امین(ره) بیان کرد: ما باید بدانیم که علم چیست و باید دنبال چه باشیم.



یادآور می‌شود، در حاشیه این کارگاه، نمایشگاهی از آثار بانو امین(ره) مانند مخزن‌اللئالی، جامع‌الشتات، اربعین هاشمیه، زندگانی بانوی ایرانی، اخلاق و راه سعادت، معاد یا آخرین سیر بشر، سیر و سلوک برپا شد.

captcha