کد خبر: 1345983
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۲
عباسی‌مقدم:

فرهنگ اسلامی به دانشجوی جویای علم حق ارائه دیدگاه‌ می‌دهد

گروه اجتماعی: عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان با اشاره به اینکه دانشجوی مسلمان علم را برای تعالی جامعه خود به کار می‌گیرد، گفت: چنین دانشجویی باید از زمینه‌های مناسب تعالی، امر به معروف و نهی از منکر و ارائه دیدگاه‌ها برخوردار باشد.

مصطفی عباسی‌مقدم، عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به حقوق و تکالیف افراد جامعه اشاره کرد و گفت: برخی حقوق عام هستند و مرزبندی برای آن بین افراد جامعه وجود ندارد ولی براساس ارزش‌های یک جامعه دینی اولویت بندی‌هایی برای این حقوق لحاظ می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در جوامع پیش از اسلام زنان جامعه از محرومیت شدیدی رنج می‌بردند، اسلام در اولویت‌های خود شخصیت و هویت ویژه‌ای برای زنان قائل شده است و سعی کرده در یک برهه زمانی طولانی این محرومیت‌ها را با در نظرگرفتن حقوق مادی و معنوی از بین ببرد.

عباسی‌مقدم به ذکر نمونه‌ای در زمینه حقوق جوانان نیز پرداخت و گفت: امام خمینی(ره) وقتی مشاهده می‌کنند که جوانان با وجود توانایی‌های سترک دلباخته فرهنگ غربی شده‌اند سعی می‌کنند بیش از پیش به هویت‌بخشی و شخصیت دادن به جوانان بپردازند و اولویت خود را در مدیریت جامعه به جوانان بدهند.

نابسامانی‌ها و خلأهای موجود در جامعه باید در اولویت قرار گیرند

وی توجه به شرایط، محرومیت‌ها، بهره‌مندی‌ها و توانایی‌ واستعدادهای افراد جامعه و تعیین حقوق براساس آن تأکید و تصریح کرد: موانع، نابسامانی‌ها و خلأهای موجود در جامعه باید در اولویت قرار گیرند.

عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان، دانشجویان را به عنوان قشر فرهیخته جامعه دارای حقوقی در حوزه امکانات علمی، فرهنگی و پژوهشی دانست و گفت: دانشجویان باید از عرصه لازم برای تلاش و نوآوری علمی و تعالی و رشد معنوی برخوردار باشند.

عباسی‌مقدم ارائه زمینه مناسب برای نوآوری با ترویج آزاداندیشی و فکر نو برای شکوفایی استعدادهای آنان و ایجاد زمینه به منظور خدمت به کشور را از مهم ترین حقوق دانشجویی برشمرد و گفت: در حال حاضر در حوزه امکانات علمی و پژوهشی با کمبود روبرو هستیم.

روش‌های متنوع آموزشی اعمال نمی‌شود

وی ادامه داد: با رشد گسترده تعداد دانشجویان در کشور طی دهه گذشته در زمینه امکانات پژوهشی و مطالعاتی دچار نقص جدی هستیم. در آموزش نیز، روش‌های متنوع آموزشی اعمال نمی‌شود و از بسیاری ابزارهای جدید آموزشی غافل مانده‌ایم.

عباسی‌مقدم ایجاد فضای مناسب برای فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی فارغ از جناج‌بندی را از دیگر حقوق دانشجویان برشمرد و گفت: دانشجو باید بتواند در محیط دانشگاه فعالیت‌های عام‌المنفعه، خیریه،  فرهنگی، سیاسی را در دانشگاه تجربه کنند و آزمون و خطای آنان را ارج نهیم.

وی با اشاره به اینکه دانشجوی مسلمان علم را برای خدمت و تعالی جامعه به کار می‌گیرد اظهار کرد: چنین دانشجویی باید بیش از پیش از زمینه‌های مناسب تعالی، امر به معروف و نهی از منکر و ارائه دیدگاه‌ها برخوردار باشد، فرهنگ اسلامی ایجاب می‌کند که دانشجو با جامعه خود آشنا باشد تا بتواند در آینده به بهترین نحو به آن خدمت کند.

captcha