کد خبر: 1346019
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۳
انسیه شاه‌حسینی:

تفکر شهید آوینی با همایش و جشنواره ترویج نمی‌یابد/ دانشگاه‌ها پیشقدم شوند

گروه هنر: یک کارگردان سینمای دفاع مقدس گفت: آوینی را با برگزاری چند جشنواره و همایش نمی‌توان یافت، بلکه زمانی یاد این شهید زنده می‌ماند که اندیشه‌هایش رواج پیدا کند. راه رسیدن به این خواسته نیز از دانشگاه‌ها شروع می شود.


انسیه شاه‌حسینی، کارگردان سینما در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه اندیشه‌ شهد آوینی هیچ‌گاه فراموش نمی‌شود، اظهار کرد: آوینی هنرمندی بود که در پنجره مستطیل سینما به دنبال ارزش‌ها می‌گشت، البته شخصیت اصلی آوینی بعد ازانقلاب اسلامی شکل گرفت به ویژه در دوران دفاع مقدس که وی به خوبی کمالات خود را به اوج رساند، لذا هر فیلمسازی که می‌خواهد آوینی را بیابد ابتدا باید جست‌وجوی خود را از پشت خاکریزهای جنگ آغاز کند.



وی افزود: باید به یاد داشته باشیم که توجه به بزرگانی چون آوینی به معنای اسطوره‌سازی نیست، به ویژه اینکه معمولا ما از بزرگان خود تابوهایی می‌سازیم که اجازه نزدیکی به آن را از دیگران می‌گیریم، والا در زندگی شهید آوینی مطالب بسیاری برای آموزش است که بنا به دلایل مختلف از آن غافل هستم، حتی نگرش به زندگی آوینی را می‌توانیم به زندگی قبل از انقلاب وی هم تعمیم دهیم.



این فیلمساز به جمله فوق اضافه کرد: گفته من به معنای مخالفت با اسطوره‌سازی نیست، چون اگر اسطوره‌سازی به جای خوبی منتهی شود، عملی پسندیده است، به ویژه اینکه این عمل می‌تواند مانند چراغ راهی برای مردم عمل کند، اما نکته حائز اهمیت اینجاست که کسانی در پی اسطوره‌‌سازی از آوینی هستند که کردارشان در عمل با آنچه مد نظر آینی بود تفاوت داشت. وضعیت موجود در شرایطی است که فیلمسازان بی‌ادعایی هم جود دارند که با کارهایشان سبب می‌شوند یاد امثال آوینی زنده بماند.



تفکر آوینی تاریخ مصرف ندارد



وی در پاسخ به این سؤال که آیا نوع نگاه آوینی تاریخ مصرف دارد؟ گفت: معتقدم که آنگونه رفتارها هیچ‌گاه کهنه و قدیمی نمی‌شود، البته ممکن است تفکرات ارزشی در طول زمان شکلی متفاوت به خود بگیرند و در اصطلاح پوست بیندازند، اما اصل و پیام مورد نظر هم پایه اصلی است. اتفاقی که در کارهای آوینی به روشن روی داد. برای مثال در مستند «خان گزیده‌ها» آوینی به موضوعاتی پرداخته می‌شود که هیچ ربطی به دفاع مقدس ندارد، اما آرمان‌ها همان چیزهایی است که در «روایت فتح» مورد توجه قرار می‌گیرد.



شاه‌حسینی درباره مخالفت‌هایی که در زمان حیات آوینی با وی می‌شد، بیان کرد: از نگاه من بسیاری از مخالفت از روی جهل روی می‌داد به ویژه اینکه حسادت نیز چاشنی این نادانی می‌شد. در این میان هم مخالفانی وجود داشتند که بدون غرض دست به این مخالفت‌ها می‌زدند، ولی چون خود افرادی کوچک بودند نمی‌توانستند اندیشه بزرگان را به خوبی درک کنند.



کارگردان فیلم «شب به خیر فرمانده» درباره چگونگی ادامه راه شهید آوینی بیان کرد: ادامه راه شهید آوینی تنها در سینما نباید مدنظر قرار گیرد، بلکه در هر بخشی از کشور اگر رفتار افرادی چون آوینی الگو باشد، مسلم بدانید کشور ما به خوبی خواهد توانست قدم در راه تحقق آرمان‌های انقلاب گذاشته و هر چه بیشتر به آن اصول نزدیک شود و سینماگران متعهد ما نیز نقش پررنگی در این حوزه دارند، چون کارهای این فشر توسط بخش یزرگی از جامعه دیده می‌شود.



وی در پایان خاطرنشان کرد: آوینی را با برگزاری چند جشنواره و همایش نمی‌توان یافت، بلکه زمانی یاد این شهید زنده می‌ماند که اندیشه‌هایش رواج پیدا کند. راه رسیدن به این خواسته نیز از دانشگاه‌ها شروع می شود؛ جایی که هنرمند در ابتدای راه است، اما آنچه درعمل می‌بینیم این است که در این حوزه‌ها به اندیشه‌هایی چون شهید آوینی توجه کافی نمی‌شود.

captcha