به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، همایش نقش و جایگاه زن در اسلام به همت بانوان انجمن اسلامی دانشکده تربیت معلم و تکنولوژی میلتون مارگای فریتاون با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در این دانشکده برگزار شد.
در این همایش حاجیا آلاری کل؛ سفیر سابق سیرالئون در ایران، فومبا سواری؛ امام جمعه مسجد مدینگو فریتاون، فاطمه احمد؛ استاد دانشگاه و محمدرضا قزلسفلی؛ رایزن فرهنگی ایران در جمع اساتید و دانشجویان دانشکده تربیت معلم و تکنولوژی میلتون مارگای فریتاون حضور داشتند.
محمدرضا قزلسفلی گفت: زنان با حفظ شئونات دینی و انسانی میتوانند در صحنههای مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نقش مهمی در توسعه جامعه خود داشته باشند.
رایزن فرهنگی ایران اظهار کرد: ظلمی که امروز به زنان از سوی دشمنان اسلام ناب و انسانیت تحمیل میشود به مراتب دردناکتر از ستمی است که در جاهلیت صدر اسلام به آنها میشد.
وی گفت: امروزه با تحمیل انواع فساد اخلاقی و استفاده ابزاری از دختران استعدادها، معنویت، روحانیت و کرامت آنها در بسیاری از جوامع به اصطلاح مدرن زنده به گور میشود .
رایزن فرهنگی با اشاره به جایگاه و نقش زنان در بیداری و تمدن اسلامی گفت در طول تاریخ زنان پا به پای مردان در تمام عرصههای زندگی حضور داشته و با تربیت مردان بزرگ همواره سهم بهسزایی در تأثیرگذاری بر تمامی شئون اجتماعی و سیاسی داشتهاند.
قزلسفلی گفت: اسلام به بهترین و کاملترین وجه آنچه را که شایسته زن بود به وی عطا کرد و شرایط را به گونهای فراهم آورد که زن بتواند با حفظ شئون اسلامی و انسانی در تمام زمینههای اجتماعی و فرهنگی نقش ایفا کند.
در ادامه حاجیا آلاری گفت: در این میان حضرت فاطمه(س) با تربیت فرزندانی نمونه و الگو برای گسترش تعالیم عالیه قرآن مجید و سنتهای پیامبر اکرم(ص) نقش و جایگاه برجستهای داشته است.
وی افزود: مقام زن در اسلام چنان است که در قرآن مجید سومین سورهای به نام« النساء» نامیده شده است و در ده سوره دیگر مسائلی مربوط به حقوق و منزلت زنان بیان شده است.
آلاری اظهار کرد: زنان با توجه به استعدادهای خود مانند مردان میتوانند جامعه را به سوی توسعه و ترقی هدایت کرده و در زمینههای مختلف جامعه رهبری و نقش مهمی داشته باشند .
سپس فاطمه احمد طی سخنانی گفت: زنانی که در قالب زندگی سنتی باقی ماندهاند هویت خود را حفظ کرده لیکن کسانی که الگوهای وارداتی را پذیرفتهاند هویتی خارجی بدست آوردهاند.
وی در ادامه گفت: زنان به الگوی مطلوب و ایدهآلی مانند حضرت فاطمه(س) که بتواند به نیازها و مشکلات آن ها در هر زمان و مکانی پاسخ دهد ، نیاز دارند.
احمد گفت: تحولات سالهای اخیر در کشورهای عربی در بیداری اسلامی حاکی از نقش زنان در آفرینش حوادث دلیرانه و نهضتهای علمی و انقلابی در جهت نشر و ترویج دین اسلام است.
وی افزود: مشارکت سیاسی و اجتماعی زنان مسلمان در جامعه از معارف قرآن مجید، سنت پیامبر اکرم (ص)، اهل بیت(ع) و انقلاب اسلامی ایران نشأت گرفته است.