کد خبر: 1346267
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۹
حبیبی:

نقاط ضعف آثار مؤلفان به آنها اطلاع‌رسانی می‌شود

گروه ادب: دبیر علمی کتاب فصل با تأکید بر تبیین نقاط مثبت و ضعف آثار ارائه شده به این جایزه، این راه را اقدامی برای رفع مشکلات کتاب‌ها و ارتقای آنها دانست.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از خانه کتاب، نجفقلی حبیبی،‌ دبیر علمی کتاب فصل و کتاب سال جمهوری اسلامی درباره این دوره از جایزه ادبی کتاب فصل گفت: مجموع داوری‌ها در دوره بیست‌و‌پنجم و بیست‌و‌ششم خوب بود و در دوره بیست‌وششم تأکید شد که در بررسی کتاب‌ها ملاحظات سیاسی انجام نگیرد.



حبیبی درباره معیار‌های داوری و تغییر آن در دوره‌های بعدی این جایزه ادبی افزود: آئین‌نامه داوری‌ها مکتوب است و اگر تغییراتی مورد نظر باشد، در دور‌ه‌های بعد اتفاق خواهد افتاد. در بررسی و داوری مجموعه کتاب‌های فصل و کتاب سال، بزرگانی جمع شده‌اند و یکی از نتایجی که از این کار پرزحمت و بزرگ می‌توان گرفت آن است که ضعف‌ها و قوت‌های کار نویسندگان و اهل قلم را به آنها تذکر دهیم تا با این آموزش علمی، کتاب‌ها از نظر سطح کیفی رشد و ارتقاء پیدا کنند.



حبیبی تصریح کرد: مسائلی که در بررسی داوری‌ها مورد توجه من است و امیداورم که هیئت علمی،‌ داوران و مجموعه اجرایی به انجام آن کمک کنند، این است که داوران ضمن تبیین نقاط مثبت، نقاط ضعف این آثار را هم بنویسند تا بتوانیم مشکلات کتب بررسی شده را به مؤلف اطلاع دهیم.



وی در توضیح اجرایی بودن این نظر برای تمامی کتاب‌های ارسالی به دبیرخانه جایزه کتاب فصل، گفت: این طرح در ابتدا برای کتاب‌هایی که به مرحله نیمه‌نهایی راه می‌یابند، اما به مرحله نهایی نمی‌رسند، قابل اجراست تا به آنها تذکر داده شود که قوت کتاب‌ها چه بوده و به مرحله نیمه‌نهایی رسیده‌اند و چه ضعف‌هایی داشته‌اند که به مرحله نهایی نرسیده‌اند.



حبیبی ادامه داد: عده‌ای از نویسندگان زحمات زیادی می‌کشند، اما چون از مقررات بی‌خبر هستند، کتاب‌های آنها از چرخه داوری مراحل نهایی کنار گذاشته می‌شود. گوشزد کردن این نکات خوب است، البته از داوران و دیگر فعالان حوزه نشر انتظار داریم که در این زمینه پیشنهادها و نظرات خود را از طریق روابط عمومی خانه کتاب در اختیار ما قرار دهند.



وی در توضیح اینکه کتاب‌های منتخب، بعد از معرفی باید توسط متولیان خبری مورد توجه قرار گیرند، بیان کرد: متولیان خبری باید در انعکاس کتاب‌ها زحمت بیشتری بکشند و توضیحات بیشتری درباره فضیلت‌های کتاب منتخب و کارهای مؤلف تهیه کنند که این اتفاق منجر به بالا رفتن شمارگان کتاب‌ها می‌شود.



حبیبی در توضیح اهمیت کار ناشران برای انتخاب شدن به عنوان کتاب فصل افزود: بخشی از نمره‌هایی که به کتاب داده می‌شود به موضوع جلد و صحافی و زیبایی‌های کتاب باز می‌گردد که انجام این امر برعهده ناشر است؛ در اینجا باید به ناشر هم تذکر داده شود که نشر خوب چه ویژگی‌های دارد. این ویژگی‌ها باید دسته‌بندی شود و در اختیار ناشران و مؤلفان قرار گیرد تا اگر ناشری کوتاهی کرد، توجه به این مسائل از سوی مؤلف به وی گوشزد شود؛ چرا که تمام این موارد در بالا بردن کیفیت کتاب اثرگذار است.



در بیست‌و‌ششمین دوره جایزه کتاب فصل، در مجموع 10 اثر برگزیده شدند که شش اثر در بخش تألیف، دو اثر در بخش ترجمه و دو اثر در بخش تصحیح هستند. همچنین 30 اثر نیز شایسته‌تقدیر شناخته شدند که از میان آنها 15 اثر تألیف، 14 اثر ترجمه و یک اثر در بخش تصحیح است. به کتاب‌های برگزیده، پنج سکه و کتاب‌های تقدیری سه سکه اهداء خواهد شد.



گفتنی است که آئین اختتامیه این دوره از جایزه کتاب فصل، یکشنبه، هشتم دی از ساعت 15:30 در سرای اهل قلم برگزار می‌شود.

captcha