به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از روابط عمومی مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری، ابوالقاسم حسینجانی، پژوهشگر قرآن و نهجالبلاغه در سلسله جلسات «ادبیات جهانی انسان در قرآن و نهجالبلاغه»، با توجه به وجود اختیار در انسان و مسئولیتپذیری وی در جامعه به نقشآفرینی عقل جمعی در مسئولیتهای اجتماعی خواهد پرداخت.
وی درباره مسئولیتپذیری انسان در جامعه افزود: جامعه انسانی به سؤال و پرسشهای خود زنده خواهد بود و مردم هر قدر نسبت به مسائل اجتماع حساستر باشند، سؤالات بیشتری در ذهن خواهند داشت و از دل این سؤالات میتوان به پاسخهای درستی دست یافت.
این پژوهشگر با اشاره به اینکه آفرینش انسانها بر اساس اختیار بوده است نه جبر، گفت: انسانها به دلیل داشتن قوه اختیار میتوانند انتخابگر باشند و در بسیاری از مسائل میتوانند خود را از ظلم و جور، مسائل و مشکلاتی که در جامعه انسانی به وجود میآید رهایی دهند.
حسینجانی، نقد و نقادی مردم و مسئولان از یکدیگر را به عنوان یکی از راههای حل مشکلات در جامعه معرفی کرد و اظهار کرد: اگر گفتوگوها و تعاملات مسئولان و مردم به صورت نقد و نقادی صورت پذیرد، مطمئناً به نتایج مطلوبی دست پیدا خواهیم کرد. گفتوگوها و تفاهم انسانها در جامعه اسلامی، در حل مشکلات اجتماعی بسیار ضروری و مثمرثمر خواهد بود.
وی با اشاره به آیات و روایات قرآنی و توجه به امر گفتوگو و مشورت تأکید کرد: در گفتوگوها و مشورتهای اجتماعی، انسان در واقع در عقل جمعی مشارکت خواهد کرد و همین مشارکتها خواهد توانست انسانها را در حل مسائل و مشکلاتی که دامنگیرشان شده، بهتر رهنمود کند و به جامعه ایدهال برساند.
حسینجانی جامعه را نتیجه بهرهگیری از ذهن و زبان دانست و گفت: زبان و بیان ریشه در شعور ما دارد، پس با عقل جمعی بهتر میتوان به حل مسائل و مشکلات رسید. تولید تعریفات، تولید تفکر، تولید علم و تولید عقل بر اثر مشورت به وجود میآید؛ زمانی که در جامعه تلاش کنیم که علم جدیدی به وجود آید، در واقع به تولیدات کمک خواهیم کرد و تنها در این صورت است که میتوانیم از زمانی که خداوند برای زندگی در این جهان قرار داده، بهتر بهرهمند شویم.
یادآور میشود، نشست «ادبیات جهانی انسان در نهجالبلاغه و قرآن»، ساعت 16 روزهای چهارشنبه هر هفته در سالن سلمان هراتی حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، خیابان حافظ، حوزه هنری برگزار میشود.