مصطفی خرسندی، رئیس کانون مداحان وشعائر دینی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر شاخصه مهم سلامت یک جامعه است، اظهار کرد: این امر از بروز ناهنجاریها و عواقب سوء آن در سطح کلان جامعه جلوگیری می کند و مداحان با توجه به جایگاه خوبی که در بین اقشار مختلف دارند باید در محافل مذهبی مردم را به سوی این فریضه الهی دعوت کنند.
وی افزود: مداحان جوان باید بدانند که برای احیای این فریضه ابتدا باید خود عامل به معروفات باشند و به این مهم دست یابند که امر به معروف و نهی از منکر، جریانی است که ابتدا باید از خود شروع کرد و چون عملیات زیرساختسازی آن که همان توجه شخصی به معروفات و دوری از منکرات است در وجودمان نهادینه شود.
رئیس کانون مداحان بیان کرد: مداحان باید برای احیای امر به معروف و نهی از منکر در یک پروسه بلند مدت، ابتدا آثار این مهم دینی را به خانواده، نزدیکان خود تعمیم داده و سپس در محافل مذهبی همه اقشار مردم را به این واجب الهی دعوت کند.
خرسندی خاطر نشان کرد: بنابر گفته حضرت علی(ع) آمر به معروف چون شوینده لباسی است که دست خود را نیز تمیز می کند (نهج البلاغه نامه 31) پس امر به معروف دریای بی کران رحمت خداوند است که اگر دیگران را به آن تشویق کرده خود آمر هم از آن بیبهره نخواهد ماند.
مسئول شورای امر به معروف شهرداری تهران در خصوص مؤلفههای امر به معروف و نهی از منکر، بیان داشت: یکی از این مولفهها این است که با دیدن منکری، قلباً ناراحت شده و تنفر از انجام آن سدی برای ارتکاب به آن گناه در وجود انسان پدید آورد.
وی بیان کرد: تأثیر مهم امر به معروف در بُعد فردی دور شدن از عذاب الهی است که خود مایه سعادت فرد در دنیا و آخرت میشود و در بُعد اجتماعی آن میتوان به امنیت در اخلاق و اقتصاد اشاره کرد.
خرسندی خاطرنشان کرد: همه آحاد مردم باید در احیای این فریضه الهی نقش داشته باشند و مداحان از اقشاری هستند که مورد اعتماد جوانان و نوجوانان بوده و همین امر میتواند پتانسیل خوبی برای دعوت جوانان و نوجوانان به احیای امر به معروف و نهی از منکرباشد.
مسئول شورای امر به معروف شهرداری تهران از مداحان خواست تا فرهنگ عاشورایی را که همان آزادگی و امر به معروف و نهی از منکر است را در همه زمانها حتی پس از ایام عزاداریها به مردم و جوانان انتقال داده و خود آمر به معروفات باشند.