به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران، معصومه سالک، مسئول امور تحقیقات پایانی حوزههای علمیه خواهران با اشاره به اینکه بانوان طلبه در پایان مقطع تحصیلی عمومی سطح دو(کارشناسی) تحقیق پایانی ارائه میکنند، اظهار کرد: سامانه تحت وب تحقیقات پایانی اوایل سال آینده به مرحله تست و سپس به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با بیان اینکه در حال حاضر امور مرتبط به تحقیقات پایانی در قالب گزارشهای فصلی ارسالی از مدیریتهای استانی حوزههای علمیه خواهران نظارت و کنترل میشود، افزود: در روند نظارت فعلی، در هر فصل به طور متوسط عناوین پیشنهادی حدود 500 تحقیق پایانی ملاحظه و در مورد همین تعداد تحقیق پایانی، مسائل مربوط به دفاعیه، اساتید داور، تخصص اساتید، رعایت حد مجاز راهنمایی و داوری توسط یک استاد و رعایت ضوابط و مقررات آئیننامه، بررسی میشود.
مسئول امور تحقیقات پایانی حوزههای علمیه خواهران یکی از ثمرات این گزارشها و نظارتها را تهیه و بهروزرسانی بانک تحقیقات پایانی بانوان طلبه عنوان کرد و افزود: این بانک حاوی اطلاعات حدود 19هزار تحقیق پایانی دفاع شده و در دست تدوین طلاب مدارس علمیه خواهران سراسر کشور است.
وی با اشاره به بازنگری در آئیننامه تحقیقات پایانی بانوان طلبه تصریح کرد: با توجه به برخی کاستیهای آئیننامه قبلی تحقیقات پایانی و برخی نظرسنجیها از مدارس علمیه خواهران، آئیننامه تحقیقات پایانی با هدف تبیین موارد مبهم و بهروزرسانی متناسب با شرایط علمی پژوهشی حوزههای علمیه خواهران، تهیه شده است. در این آئیننامه، ضمن ارتقای شرایط اساتید راهنما و داور، وظایف طلبه، استاد راهنما، استاد داور و نیز دستاندرکاران مرتبط در ستاد تبیین شده است.
سالک تصریح کرد: یکی از مهمترین تغییرات آئیننامه جدید در کاربرگ صورتجلسه دفاعیه و تعیین حد نصاب حداقلی در معیارهای مختلف کاربرگ ارزشیابی تحقیق پایانی است که طلاب را ملزم به رعایت حداقل ضوابط در کلیه معیارهای مندرج در فرم ارزیابی میکند.
وی با بیان اینکه با ابلاغ آئیننامه نهایی به مدارس، از این پس طلاب نمیتوانند موضوعات تکراری دیگر طلاب در استان محل تحصیل خود را به عنوان موضوع تحقیق پایانی پیشنهاد دهند، افزود: بر اساس این آئیننامه امتیازدهی به تحقیقات از 100 لحاظ شده است که نهایتاً در بازه 20 محاسبه میشود. علاوه بر اینکه طلبه باید این حد نصاب امتیاز را کسب نماید، باید در تک تک معیارهای ارزشیابی، حداقلهای پژوهشی را رعایت کند.
وی با اشاره به تشکیل شورای پژوهش در مدارس علمیه خواهران تصریح کرد: تاکنون تأیید موضوعات تحقیقات پایانی در شورایی به همین نام در مدارس علمیه پیگیری میشد، در حال حاضر و بر اساس آئیننامه جدید، این موضوع و نیز تصویب طرحنامههای طلاب و تأیید صلاحیت علمی اساتید راهنما در شورای پژوهش مدارس که ارتقا یافته همان شورای قبلی است، پیگیری میشود.