به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام و المسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه ظهر امروز، ششم دیماه در سخنرانی پیش از خطبههای این هفته نماز جمعه تهران با تاکید بر اینکه اصل وقف یکی از احکام الهیست که قبل از اسلام نیز در ادیان مسیحیت و یهودیت وجود داشته است، عنوان کرد: نبی مکرم اسلام(ص) نیز ضمن اینکه حکم وقف را امضا و تایید کردهاند موقفاتی را نیز ایجاد کردهاند.
وی وقف را یکی از احسانها و انفاقهای ماندگار برشمرد و افزود: بشر براساس فطرت خود علاقه مند است که یاد و نام او در تاریخ ماندگار شود، مطمئنا یکی از راههای ماندگاری اعمال و رفتار ما وقف کردن است، ما هم اکنون موقفاتی در کشور داریم که مربوط به بیش از هزار سال پیش است که با وجود اینکه فرد بیش از ده قرن است که از عالم رفته ولی همچنان از ثواب این اقدام خود بهره میبرد.
نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه بر لزوم توجه هر چه بیشتر به وقف در راستای حفظ همبستگی جامعه، برقراری عدالت اجتماعی و کاهش فاصله طبقاتی جامعه تاکید کرد و گفت: کسانی که به امر وقف میپردازند افرادی زیرک، باهوش و خیراندیش هستند که در زمان حیاتشان سرمایه خود را مدیریت کردهاند.
حجتالاسلام محمدی با تاکید بر اینکه به برکت انقلاب اسلامی، امام راحل(ره) و خون شهدا موقفات کشور مجددا احیا شده است، اضافه کرد: رضا خان و پسرش با اجرای اصلاحات ارضی تمام موقوفات کشور را تقسیم کرده بودند که اگر انقلاب نبود آثار و یادگاری از موقوفات باقی نمانده بود.
وی یادآور شد: طبق بررسیهای صورت گرفته تا پایان سال 88 میانگین موقوفاتی که توسط مردم در سال انجام شده 200 مورد بوده اما در سال 92 بیش از هزار و 800 موقفه توسط مردم وقف شده است ولی باز هم این رقم مطلوب نیت و لازم است نسبت به احیای فرهنگ وقف و مطرح شدن این سنت حسنه الهی، تمامی دستگاههای فرهنگی و تبلیغی توجه بیشتری به این مقوله داشته باشند.
نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: امروزه خیرین بسیاری در عرصههای مختلف از جمله مدرسه سازی، مسجدسازی و یا حوزههای مربوط به سلامت وجود دارند، پیشنهاد ما این است که چنین افرادی که مشغول به انجام کار خیر هستند اقدامی را انجام بدهند که این احسان ماندگار باشد، از ثبات و استقرار بیشتری برخودار شود و حوادث روزگار و سلیقهها این انفاق را از بین نبرد.
حجتالاسلام محمدی تصریح کرد: هم اکنون خیرین مدرسه سازی در سطح کشور مدارسی ساختهاند که کمک شایانی برای آموزش و پرورش بودهاند اما ممکن است همین مدارس بعد از گذشت چند سال چون وقف نیست مدیران بعدی بتوانند کاربریشان را تغییر بدهند و در آن دخل و تصرف کنند.
وی افزود: برخی ممکن است از خود سوال کنند که اوقاف چگونه به موقفات نظارت میکند، باید این نکته را نیز مطرح کنیم که برای نخستین بار در تاریخ، سازمان تمام وقف نامهها، اسناد و مدارکی که در اختیار دارد را مطالعه، نیات و شرایط واقفین را ثبت و تایید و مطابق آن عمل خواهیم کرد.
نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر اینکه موقفه وقف به وسیله مردم به وجود آمده و باید به وسیله آنها نیز اداره شود، بیان کرد: یکی از سیاستهای سازمان مردمی کردن وقف است، در چند سال اخیر اعلام کردهایم که افراد وقف جمعی، خانوادهای، قشری و مشارکتی با نیت مشخص داشته باشمد و خود متولی آنها شوند.
حجتالاسلام محمدی با بیان اینکه سازمان اوقاف موقوفات عام و بدون متولی را مدیریت میکند، اظهار کرد: این از وظایف حکومت است که از موقوفاتی که ورثه و متولی ندارند و شخصی به منظور حفظ و اداره آن وجود ندارد مراقبت کند، در غیر این صورت مجموعه در حوزه موقفاتی که متولی دارند نه تنها دخالتی نمیکند بلکه حمایت هم میکند.