میرودود سیدشنوا، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل در گفتوگو با خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اعلام این مطلب، گفت: ساماندهی گلزار در شهرستانهای نیر و نمین به اتمام رسیده و کار ساماندهی در مابقی شهرستانها نیز 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی عنوان کرد: اجرای این طرح در شهرستان اردبیل به دلیل پراکندگی گلزار و نیز نبود اعتبارات لازم روند کندی را طی میکند، با این وجود امسال کار ساماندهی گلزار اردبیل 75 درصد رشد یافته است.
سیدشنوا همچنین با اشاره به نصب تمثال مبارک شهدا به صورت تابلوهای دو رو در سطح شهر بهویژه بزرگراهها و معابر اردبیل، عنوان کرد: تا پایان امسال تعداد این تابلوها به 300 عدد میرسد و شامل تمام شهدای والامقام شهرستان اردبیل خواهد بود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل همچنین با بیان اینکه تابلوهای معرف اکثر کوچهها با نام و تصاویر و مختصری از وقایع شهادت شهید معظم بر سر معابر نصب شده است، افزود: این کار با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و معرفی شهدا به جامعه در کل سطح شهر تسری خواهد یافت.
سیدشنوا همچنین پیشرفت 98 درصدی فاز اول پروژه مجتمع توانبخشی ایثار استان و افتتاح آن در آینده نزدیک خبر داد و بیان کرد: احداث پروژه مجتمع توانبخشی ایثار اردبیل که از سال 89 آغاز شده در حال حاضر 70 درصد در کل مجموعه و 98 درصد فاز اول این مجموعه پیشرفت فیزیکی یافته است.
وی با بیان اینکه تاکنون برای احداث فاز اول این مجموعه عظیم بیش از 40 میلیارد ریال هزینه شده است، افزود: کار احداث استخر آب درمانی این مجتمع به پایان رسیده و به زودی فاز اول آن افتتاح میشود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل در ادامه با اشاره به استقبال گسترده مردم برای بازدید از موزه شهدا، بیان کرد: روزانه گروههای مختلفی از دانشآموزان مدارس، کارکنان ادارات و مسئولان اداری جهت بازدید از موزه حضور دارند و در مدت دو ماهی که از افتتاح آن گذشته است توریستهای خارجی از کشورهای غربی نیز از موزه بازدید داشتهاند.
وی از دو نوبته شدن زمان بازدید از موزه شهدا در ایام دهه فجر خبر داد و گفت: در دهه فجر امسال علاقهمندان از ساعت 7 الی 18 میتوانند در موزه شهدای اردبیل حضور یابند.
این مقام مسئول با بیان اینکه این مجموعه عظیم فرهنگی در مقایسه با خیلی از موزههای شهدای کشور از زیباییهای خاصی برخوردار است، اظهار کرد: از آنجا که ساختمان این موزه مجموعه اثر تاریخی و دارای بافت سنتی و ثبت ملی شده است حق دستکاری آن را از لحاظ مناسبسازی برای جانبازان گرامی و عزیزانی که خواستار استفاده از تجهیزات خاص در داخل آن هستند، نداریم.
سیدشنوا عنوان کرد: فازهای دوم و سوم این موزه نیز در دست طراحی است و سعی میشود در محوطه و حیاط این مجموعه فرهنگی محلی برای برگزاری ادعیه مذهبی و نیز با گذاشتن برخی تجهیزات جنگی و ماکتهای مختلف فضای جبهه و جنگ را ایجاد کرد تا بازدیدکننده ضمن آشنایی با حال و هوای دوران دفاع مقدس لحظاتی پر فیض و معنوی را در بین آثار مطهر شهدا داشته باشد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل همچنین با اشاره به اجرای طرح سپاس یا همان مراجعه خادم به مخدوم آن را طرح مفید و سازنده در حرمت گذاشتن به خانوادههای شهدا و ایثارگران توصیف کرد و ادامه داد: در قالب این طرح سال گذشته به دیدار بیش از چهار هزار و 700 خانواده شهید و جانباز رفتیم و امسال نیز از دو هزار و 700 خانواده شهید و ایثارگر در مرکز استان و شهرستانها دیدار شده است.
وی یادآور شد: در قالب طرح سپاس ائمه جماعت و مدیران کل بهویژه امامجمعه اردبیل و استاندار نیز هر دو هفته یک بار در منزل شهیدی حاضر شده و دیداری را با خانواده آنها انجام میدهند که در دلجویی از قشر ایثار و خانواده معظم شهدا نقش بسزایی میگذارد.
سیدشنوا در پایان با اشاره به سایر خدمات و عملکرد این نهاد مقدس در استان از کسب رتبه سوم بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل در بین 45 دستگاه اجرایی این استان خبر داد و گفت: بنیاد استان اردبیل در ارزیابی بین بنیادهای کل کشور نیز موفق به امتیاز عالی شد و سعی داریم این امتیاز برای همیشه حفظ شود.