کد خبر: 1347423
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۲
با تأمین بودجه لازم عملیاتی می‌شود؛

تعیین مواضع فقهی و حقوقی کشورمان در مورد شبیه‌سازی انسان

گروه سلامت: رئیس پژوهشگاه ابن سینا با اشاره به ضرورت تعیین مواضع کشورمان در باب شبیه سازی انسان، گفت: مباحث زیستی به ویژه در حوزه شبیه‌سازی انسان به شدت در حال پیشرفت است و باید مواضع فقهی و حقوقی کشورمان تعیین شود.


 محمد مهدی آخوندی، رئیس پژوهشگاه ابن سینا در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به ارائه دو پژوهش در حوزه شبیه‌سازی انسان، گفت: هومن موثق، مدیر گروه اخلاق زیستی کرسی حقوق بشر صلح و دموکراسی یونسکو و سید حسن اسلامی، عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب به ترتیب نتایج پژوهش خود را در مورد شبیه سازی انسان از منظر نظام بین‌المللی حقوق بشر و شبیه‌سازی انسان از منظر فقه و اهل سنت در کمیته اخلاق زیستی یونسکو ارائه کردند.



ضرورت تعیین مواضع کشور در مورد شبیه‌سازی انسان



وی با اشاره به ضرورت تعیین مواضع کشورمان در باب شبیه‌سازی انسان، گفت: کمیته اخلاق زیستی پس از جمع‌بندی نتایج این دو طرح، طرحی پژوهشی با عنوان ملاحظات علمی اخلاقی حقوقی و فقهی در باب شبیه سازی انسان و مواضع رسمی جمهوری اسلامی ایران تهیه کرده است.



اجرای طرح پژوهشی «ملاحظات علمی اخلاقی حقوقی و فقهی در باب شبیه‌سازی انسان»



آخوندی گفت: طرحی پژوهشی «ملاحظات علمی اخلاقی حقوقی و فقهی در باب شبیه سازی انسان و مواضع رسمی جمهوری اسلامی ایران» پس از تامین بودجه اجرا خواهد شد تا مواضع رسمی کشورمان در خصوص شبیه سازی انسان با توجه به پیشرفت‌های علمی در این حوزه مشخص شود.



تعیین مواضع ایران در مورد شبیه سازی انسان، اولویت بزرگ



وی افزود: اگر چه فعالیت‌های علمی زیادی در زمینه شبیه سازی در ایران انجام شده است اما در مورد مواضع فقهی و شرعی قضیه و مباحث مربوط به حقوق بین‌الملل در ارتباط با مباحث شبیه‌سازی هنوز مواضع رسمی، مشترک و جامع بیان نشده که ما این امر را به عنوان اولویتی بزرگ در دستور کار قرار دادیم و منتظر بودجه آن هستیم.



لزوم حمایت‌های مالی و اهتمام مسئولان از پژوهش‌ها



آخوندی تاکید کرد: این فعالیت‌ها نیازمند حمایت مالی و اهتمام مسئولان است در غیر این صورت ما مجبور به توقف تحقیقاتی هستیم که در نهایت منجر به جلوگیری از رشد ما خواهد شد به همین دلیل حوزه و جامعه شناسان باید اهمیت این موضوع را بفهمند و این امر باید به آنان شناسانده شود.



وی با تاکید نسبت به اینکه پیشرفت‌های بشری همیشه ضامن سعادت انسان، نیستند، تصریح کرد: باید بر اساس قوانین و دستورات دینی و اسلامی و فقهی ابعاد مختلف قضایا مشخص شود و مواضع کشورمان در مورد علوم مختلف تبیین شود تا امکان توسعه و پیشرفت در هر زمینه نیز میسر شود.



لزوم شناسایی اولویت‌های کشور در حوزه اخلاق زیستی



آخوندی در ادامه با اشاره به لزوم شناسایی اولویت‌های کشورمان در حوزه اخلاق زیستی، گفت: این طرح نیز ادامه دارد تا بر مبنای اولویت‌ها، فعالیت‌ها ادامه یابد که ما امیدواریم در نهایت به آن مواردی که از دید دانشمندان خودمان به عنوان اولویت محسوب می‌شود دست یابیم و آنها را به عنوان مبنای پژوهش و تحقیق پیش ببریم.

captcha