کد خبر: 1347456
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۶
دبیر اجرایی «همایش حکیم طهران» خبر داد:

پیشینه حوزه حِکمی تهران بررسی می‌شود/ تمدید مهلت ارسال آثار

گروه اندیشه: دبیر اجرایی همایش «حکیم طهران؛ مرحوم آقاعلی مدرس زنوزی»، از تمدید مهلت ارسال آثار به این همایش تا 15 بهمن‌ماه و برگزاری یکی از پیش‌نشست‌های این همایش با موضوع جریان‌شناسی حوزه حِکمی تهران خبر داد.


محمدباقر خراسانی، دبیر اجرایی همایش حکیم طهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، از تمدید مهلت ارسال آثار به «همایش حکیم طهران» خبر داد و گفت: در حالی که پیش از این، مهلت ارسال آثار پایان آذرماه اعلام شده بود، محققان و پژوهشگران می‌توانند چکیده مقالات خود را تا پایان دی‌ماه و اصل مقالات خود را تا 15 بهمن‌ماه به دبیرخانه همایش ارسال کنند.



وی یادآور شد: بنا بر فراخوان اعلام شده که هم در سایت مجمع عالی حکمت اسلامی و هم در سایت حکیم طهران قابل دسترسی است، شخصیت‌شناسی حکیم طهران، معرفی حوزه حکمی طهران، تحلیل آراء و اندیشه‌های حکیم طهران، مباحث تطبیقی و مقایسه‌ای، بررسی آثار مرحوم حکیم مؤسس، محورهای اصلی برای مقالات این همایش هستند.



حوزه حِکمی تهران جریان‌شناسی می‌شود



مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی همچنین از برگزاری یکی از پیش‌نشست‌های این همایش با موضوع جریان‌شناسی حوزه حِکمی تهران خبر داد.



خراسانی در این رابطه عنوان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، مراکز ملی همکار در همایش ملی حکیم طهران پیش‌نشست‌هایی را با موضوعات مختلف که عمدتاً مرتبط با فراخوان مقالات است، برگزار خواهند کرد.



وی افزود: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز به عنوان یکی از مراکز همکار، پیش‌نشستی را با موضوع بررسی جریان‌شناسی حوزه حکمی تهران پیشنهاد داد که چهارشنبه 18 دی‌ماه در حوزه علمیه امام رضا(ع) برگزار خواهد شد و در میزگردی با حضور سخنرانان مختلف پیشینه و جریان‌شناسی حوزه حکمی تهران بررسی می‌شود.



دبیر اجرایی همایش حکیم طهران عنوان کرد: از طرف دیگر، مراکز علمی مانند دانشگاه تهران، جامعة المصطفی(ص) العالمیه، مؤسسه امام خمینی(ره) نیز برای برگزاری این پیش‌نشست‌ها پیشنهادهایی داشته‌ایم که هنوز در مورد موضوعات آن‌ها به قطعیت نرسیده‌ایم؛ اما قطعاً تا پایان سال پیش‌نشست‌هایی را به عنوان مقدمه همایش اصلی برگزار خواهیم کرد که با مشخص شدن موضوع و زمان‌ آن‌ها، به اطلاع عموم خواهد رسید.



فعال‌شدن کمیته احیا و نشر آثار مرحوم آقاعلی مدرس زنوزی



خراسانی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به یکی از فعالیت‌های صورت گرفته در قالب همایش حکیم طهران، عنوان کرد: در دبیرخانه همایش کمیته احیا و نشر آثار مرحوم آقاعلی مدرس زنوزی نیز فعال شده و بناست که در مورد احیای آثار به پیشرفت مناسبی برسد.



وی در مورد میزان استقبال از این همایش، عنوان کرد: به دلیل این که همایش حکیم طهران همایشی تخصصی است و در مورد یک شخصیت خاص است، انتظار ما این است که اشخاص متخصص و افرادی که در این حوزه کار کرده‌اند در این همایش شرکت کنند؛ و بحمدالله و خصوصاً در بخش احیای آثار به موارد خوبی دسترسی پیدا شده و اساتید خوبی اعلام آمادگی کرده‌اند و تقریباً کار بر اساس آن هدفی که بوده پیشرفت خوب و مناسبی داشته است.



مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی از پرداختن به دیگر حکما و اساتید حکمت در حوزه تهران نیز خبر داد و گفت: یکی از کارهای جدید ما در دبیرخانه همایش و در مجمع عالی حکمت اسلامی این است که در هر شماره خبرنامه «حکمت اسلامی» که به صورت دوماه‌نامه در حال انتشار است به معرفی یکی از حکمای تهران می‌پردازیم و البته این مطالب در بخش حوزه فلسفی تهران سایت حکیم طهران نیز قرار می‌گیرد. در برخی از پیش‌همایش‌ها و همچنین بخشی از مقالات نیز به اساتید طبقه اول و دوم و سوم حوزه فلسفی تهران پرداخته خواهد شد.



اشاره‌ای به زندگی آقاعلی مدرس زنوزی



لازم به ذکر است که آقا علی مدرس زنوزی فرزند حکیم ملاعبدالله زنوزی در ذی‌القعده سال 1234 هجری قمری در اصفهان دیده به جهان گشود. از اساتید بزرگی چون والد معظم خود، میرزا حسن نوری، سیّد رضی لاریجانی، ملّا محمّد جعفر لاهیجی در اصفهان و به ویژه حکیم معظم ملا آقا قزوینی کسب فیض کرد و علاوه بر حکمت و فلسفه، مراحل عالی فقه و اصول را از محضر میرزا حسن آشتیانی بهره‌مند شد.



وی در حدود سال 1267 قمری رحل اقامت در تهران افکند و از این هنگام تا پایان عمر شریفش (1307 ه‍.ق) در حدود چهل سال در مدارس مختلف و به ویژه مدرسه عالی سپهسالار (شهید مطهری فعلی) به تدریس معقول و منقول پرداخت و در این دوران حوزه حکمی و فلسفی تهران به اوج شکوفایی و عظمت خود رسید.



شاید مهمترین ویژگی اندیشه متعالی وی علاوه بر احاطه بر مبانی حکمی، تصرّف وی در مبانی و ارایه تقریرهای تازه از اصول حکمت صدرایی و طرح نقدهای حکیمانه و ابداع دیدگاه‌های نوین در چندین مسأله فلسفی باشد.

captcha