کد خبر: 1347854
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۸
حجت‌الاسلام ایمانی‌مقدم:

زیارت عاشورا یک دوره کامل امام‌شناسی است

گروه اجتماعی: رئیس دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌های استان مرکزی با بیان اینکه زیارت عاشورا یک دوره کامل امام‌شناسی است، اظهار کرد: در این زیارت معیارهای جدا کردن حق از باطل به خوبی بیان شده است و به معرفی ریشه‌های جدایی مسلمانان صدر اسلام از اسلام ناب محمدی می‌پردازد


حجت‌الاسلام مهدی ایمانی‌مقدم، مسئول دفترنهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، گفت: زیارت عاشورا یک مانیفست اعتقادی شیعه است که ملاک‌های محبت و نفرت را از نگاه عقاید شیعه بیان می‌کند.



وی با بیان اینکه زیارت عاشورا یک دوره کامل امام‌شناسی است، اظهار کرد: در این زیارت معیارهای جدا کردن حق از باطل به خوبی بیان شده است و به معرفی ریشه‌های جدایی مسلمانان صدر اسلام از اسلام ناب محمدی می‌پردازد که این امر باید از سوی مسلمانان مورد توجه قرار گیرد.



زیارت عاشورا باعث اختلاف بین مذاهب نمی‌شود



حجت الاسلام ایمانی‌مقدم با بیان اینکه قرائت زیارت عاشورا باعث اختلاف بین مذاهب نمی‌شود؛ چراکه هیچگاه بیان حقایق عاملی برای اختلاف نیست، ادامه داد: علت اصلی اختلاف زمانی است که فردی بدون منطق و فلسفه با انسان مخالفت کند؛ ولی اگر با استلال قوی با طرف مقابل وارد گفت‌وگو شده و شنونده توجیه نیز به‌درستی توجیه شود به‌طور قطع همین امرسبب رفع اختلافات می‌شود.



وی یادآور شد: اختلاف زمانی ایجاد می‌شود که انسان توهم مخالفت بی‌منطق دیگران را داشته باشد؛ لذا اگر انسان احساس کند که در پس عقاید شیعه دنیایی از حقایق و معرفت حقیقی وجود دارد، بنابراین هرگز به مخالفت برنمی‌خیزد.



حجت‌الاسلام ایمانی‌مقدم با بیان اینکه جمله «السلام علیک یا ثارالله» به معنای انتصاب این خون به خداوند است، ابراز کرد: در روایات بسیاری آمده است که وقتی مؤمن جانش، روحش و اراده اش را به خداوند متعال می‌سپارد و می‌بیند، می‌شنود و می‌گوید آنچه را که خدا می‌خواهد، این مؤمن ابزار فعل و اراده خدا در روی زمین می‌شود؛ لذا صاحب حقیقی این مؤمن خداست.



ثارالله به معنای خونخواهی خداست



وی تصریح کرد: از این رو جمله ثارالله در زیارت عاشورا به این معناست که امام حسین(ع) وجودش، فعلش، جانش و روحش متعلق به خداست؛ لیکن خدا هم خونخواه او در روی زمین می شود و با توجه به اینکه مالک تکوینی و تشریعی اوست در نتیجه مالک خون او هم خواهد بود و به‌طور کلی ثارالله به معنای خونخواهی خداست.



حجت‌الاسلام ایمانی‌مقدم ابراز کرد: مباحثی همچون سبک زندگی صحیح اسلامی بر محوریت توحید و امامت و توجه به نعمت‌های معنوی الهی و شکر آن نعمت‌ها  و ملاک‌های تولی و تبری گزیده ای از معارف ناب اسلامی است که در زیارت عاشورا نهفته است.



زیارت عاشورا تأکیدی بر تکرار خداشناسی اسلامی است



این مقام مسئول در پایان با بیان اینکه در روایات اسلامی به خواندن زیارت عاشورا تأکیدات فراوان شده است، خاطرنشان کرد: گاهی اوقات تکرار در فریضه‌ای منشأ تحول و برکات بسیاری است، مانند اینکه هر روز در نماز، سوره توحید را بخوانیم که در این سوره تمامی اصول اعتقادی شیعه نهفته است؛ لیکن تأکید بر قرائت زیارت عاشورا نیز تأکیدی بر تکرار خداشناسی اسلامی است.

captcha