حجتالاسلام سجاد دینپرستی، مدرس حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، گفت: امام رضا(ع) مجالس مناظره و مباحثه بسیاری داشت و معمولاً این جلسات طبق نیازهای مختلف جامعه یا به تقاضای ادیان، مذاهب و فرق مختلف تشکیل میشد.
وی عنوان کرد: پیروان مذاهب و فرق مختلف از امام رضا(ع) سؤال می کردند و حضرت(ع) نیز با دلایل عقلی و منطقی پاسخ میداد؛ باید گفت که امام رضا(ع) تنها امامی نبودند که جلسات مناظره داشتند بلکه سایر امامان نیز جلسات مناظره و گفت و گو داشتند.
حجتالاسلام دینپرستی افزود: اصلیترین هدف امام رضا(ع) در مناظرات و مباحثات با فرق اسلامی، دعوت مردم به سمت حق و حقیقت بود پس تمام تلاش ایشان نیز در این سمت بود و در این راستا موازین منطقی را نیز رعایت میکرد.
مدرس حوزه علمیه قم تصریح کرد: امام رضا(ع) دارای حسن خلق همیشگی بود کما اینکه تمامی ائمه اطهار(ع) اینگونه بودند و با وجود اینکه برخی مخالفان بسیار تند وتوهین آمیز با حضرت برخورد میکردند، اما امام رضا(ع) در مقابل آنها با ملایمت، آرامش و مهربانی پاسخ میدادند یعنی در مناظرات علمی، کاری کاملاً ترتبیتی انجام میداد که در اصل، سیره قرآن و اهل بیت(ع) همین است.