به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در یزد، حجتالاسلام غلامرضا عادل، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان یزد در سخنرانی قبل از خطبههای نماز جمعه این هفته شهر یزد، با اشاره به نامگذاری روز بیست و هفتم صفر به نام وقف گفت: این سنت حسنه دارای اهمیت بالایی است و مردم دارالعباده نیز با درک صحیح آن نقش ویژهای را در وقف ایفا کردهاند.
وی ادامه داد: وجود بیش از 11 هزار موقوفه در استان یزد نشان از اهتمام ویژه مردم دارالعباده به موضوع وقف بوده دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان یزد همراه بودن وقف با مقتضیات زمان را یادآور شد و افزود: وقف همواره در طول تاریخ با مقتضیات زمان خود همراه بوده است چراکه زمانی مسئله اصلی مردم تأمین وایجاد آب شرب، حمام، کاروانسرا و ... بوده لذا واقفان و خیّران آبانبارها، حمامها و کاروانسراها را ساخته و وقف میکردند.
وی زمینههای جدید امروزی و مورد نیاز در حوزه وقف را برشمرد و گفت: وقف برای علم و پژوهش، وقف برای درمان بیماران خاص، وقف برای توانمندسازی مدارس، دانشگاهها و حوزههای علمیه، وقف برای ترویج دین به شیوههای جدید و وقف برای امر ازدواج و جهیزیه و مسکن جوانان و ... از مصادیق نیازهای اولویتدار وقف در عصر حاضر است.
عادل با برشمردن آیاتی از قرآن مجید که به این سنت حسنه اشاره دارد، اظهار کرد: جلب رضایت الهی، حس نوعدوستی و تعاون و پیشرفت جامعه از مواردی بوده که مد نظر واقفان خیراندیش قرار داشته است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان یزد وقف را شاهکار تمدن اسلامی برشمرد و تأکید کرد: در سیره اهل بیت(ع) و همچنین، بزرگان دین به موضوع وقف عنایت ویژهای بوده است.
وی با اشاره به ایجاد وقفهای مشارکتی گفت: این زمینه نیز ایجاد شده است که هر شخص یا صنف یا گروه و خانواده با هر توان مالی میتوانند به صورت دسته جمعی وقفی را به ثبت برسانند.
عادل آمادگی ادارات اوقاف و امور خیریه در سراسر استان را جهت ارائه مشاوره وقف و دریافت نظرات، پیشنهادات و انتقادات اعلام کرد.
یادآور میشود، از بیست و هفتم صفر تا سوم ربیعالاول (9 تا 15 دیماه جاری) به عنوان هفته وقف نامگذاری شده است.