کد خبر: 1350
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۳
زالی در گفت‌وگو با ایکنا:

سازمان‌های بیمه‌گر بخشی از اعتبارات خود را به حوزه پیشگیری اختصاص دهند

گروه سلامت: رئیس سازمان نظام پزشکی خواستار ورود سازمان‌های بیمه‌گر به حوزه پیشگیری شد و افزود: هم اکنون بسیاری از اقدامات پیشگیری در نظام سلامت از قبیل غربالگری و بیماریابی عملا تحت پوشش بیمه‌ پایه قرار ندارد که با پوشش بیمه‌ای مناسب می‌توان از صرف هزینه‌های فراوان در آینده صرفه جویی کرد.


علیرضا زالی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در تببین معیارهای بیمه درمانی مناسب در ام‌القرای جهان اسلام با تاکید بر اینکه در سال‌های گذشته مکانیسم سازگار تامین اعتبارات صندوق بیمه‌ای یک روش پس رونده بوده است و به یک روش جدید پیش رونده در قانون تبدیل شده است، بیان کرد: امروزه سازمان‌های بیمه گر علاوه بر مشکلات ساختاری با معضلات جدی در سطح اعتبارات و نقدینگی مواجه هستند، در حال حاضر اکثر سازمان‌های بیمه‌گر علاقمند هستند بیش از گذشته در نظام سلامت نقش ایفا کنند ولی به نظر می‌رسد چالش جدی که با آن روبه رو هستند کمبود جدی اعتبارت است.



وی خواستار ورود سازمان‌های بیمه‌گر به حوزه پیشگیری و توجه هر چه بیشتر به این مقوله شد و افزود: بیمه‌ها باید اقدامات مبتنی بر پیشگیری در سلامت را بیش از گذشته پوشش دهند، در حال حاضر بسیاری از اقدامات پیشگیری در نظام سلامت از قبیل غربالگری و بیماریابی عملا تحت پوشش بیمه‌ای پایه قرار ندارد با پوشش بیمه‌ای مناسب در این حوزه می‌توان از صرف هزینه‌های فراوان در آینده صرفه جویی کرد، بنابراین سازمان‌های بیمه گر بخشی از اعتبارات و سرمایه‌های خود را به حوزه پیشگیری اختصاص بدهند.

بخش نخست این مصاحبه را اینجا بخوانید



تاخیر در پرداختی بیمه‌ها موجب سلب اعتماد جامعه پزشکی به نظام بیمه‌ای شده است



زالی با تاکید بر اینکه تاخیر در پرداختی بیمه‌ها موجب سلب اعتماد جامعه پزشکی به نظام بیمه‌ای شده است، عنوان کرد: برای بازسازی اعتماد این مقوله باید در ابتدا سازمان‌های بیمه گر همانگونه که در ماه‌های اخیر گام‌های مثبتی در این حوزه برداشته است به سرعت تسویه حساب‌های مربوطه را انجام بدهند و قراردادهای سازمان‌‌های بیمه‌گر با جامعه پزشکی بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.



وی در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: در کنار مباحث یاد شده بیمه‌ها باید سعی کنند تا اعتماد بیشتری از جامعه پزشکی را به عنوان سرمایه مهم جلب کنند و همچنین تلاش شود تا ساختارهای سازمان‌های بیمه‌ای کشور که به خصوص قانون گذار توجه ویژه‌ای به بحث چابک سازی ساختاری نظام بیمه‌ای کشور در دوران قانون برنامه پنجم توسعه داشته است، این امر نیز به خوبی محقق شود.



بخشی از هم‌پوشانی بیمه‌ها به دلیل عدم وجود نظام دقیق پایش‌های بیمه‌ای در کشور است



زالی با اشاره به هم پوشانی‌های موجود در نظام بیمه‌ای کشور بخشی از این مشکل را به دلیل عدم وجود نظام دقیق پایش‌های بیمه‌ای در کشور دانست و افزود: امروزه دستگا‌ه‌های مختلف به شکل‌های کاملا متفاوت خرید خدمت از دستگاه‌های مختلف دارند که این امر موجب شده فردی که به یک سازمان مشخصی تعلق دارد عملا یک هم پوشانی بیمه‌ای برای وی ایجاد شود.



رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران در ادامه سخنان خود تاکید کرد: بنابراین اصلاح نظام الکترونیک بیمه‌ای کشور، هم گرایی ساختاری و هم گرایی «IT» در سازمان‌های بیمه پایه می‌تواند برای رفع این چالش کمک کننده باشد.



بخش زیادی از تعرفه گذاری پزشکی متاثر از نظام سرانه کشور بوده است



وی همچنین به مشکلات و مباحث مطرح در حوزه تعرفه‌های درمانی نیز اشاره کرد و گفت: برای سامان دهی نظام تعرفه گذاری باید در ابتدا نگاه منطقی در اقتصاد سلامت حاکم باشد، بخش زیادی از تعرفه گذاری پزشکی متاثر از نظام سرانه کشور بوده است که سرانه کشور به دلیل اینکه واقعی دیده نشده است به همین دلیل آثار این نگاه غیرمنطقی و غیر واقعی به سرانه طبعات منفی خود را در نظام تعرفه گذاری گذاشته است.



زالی با تاکید بر اینکه اگر سرانه بهداشتی و درمانی و اعتبارت مجموعه متمرکز کشور در حوزه بهداشت و درمان افزایش پیدا کند راه برای سامان دهی تعرفه نیز در کشور باز می‌شود، اظهار کرد: قانون گذار در قانون برنامه پنجم توسعه نیز روشی که برای تدوین سامان دهی ارزش نسبی خدمات در نظر گرفته است رسیدن به قیمت تمام شده خدمات است که این مقوله باید در کشور انجام شود.



تدوین جایگاه مشخص بیمه‌های تکمیلی براساس پروتکل‌ها و آیین نامه‌های مدون



رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران در بخش دیگری از سخنان خود به دلایل وجود بیمه‌های تکمیلی در کشور پرداخت و گفت: بیمه‌های تکمیلی نیز در نظام بهداشتی و درمانی می‌توانند نقش بسیار ارزنده‌ای ایفا کنند زیرا تجربه‌ای است که از کشورهای توسعه یافته و موفق در حوزه سلامت اقتباس شده است.



وی خاطرنشان کرد: بنابراین اگر ما بتوانیم براساس پروتکل‌ها و آیین نامه‌های مدون نقش واقعی و جایگاه مشخص بیمه‌های تکمیلی را در کشور تدوین کنیم مطمئنا آن‌‌ها نیز می‌توانند به عنوان یک ابزار کارآمد در کنار بیمه‌های پایه ایفای نقش کنند که این موضوع هم باید در شورای عالی بیمه سلامت مورد بررسی قرار بگیرد.


captcha