به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری شورای عالی قرآن در خصوص تشریح سومین دوره طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرائت قرآن کریم، ظهر امروز شنبه، 14 دیماه در شورای عالی قرآن برگزار شد.
در ابتدای این نشست سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن و دبیر شورای ارزیابی این طرح اظهار کرد: طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرائت قرآن کریم با هدف ارتقای قاریان، اساتید و مدرسان قرآن کریم و با رهنمودهای مقام معظم رهبری شکل گرفت.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در سال 1370 بر این نکته تاکید داشتند که باید ملاکهای یک قاری کامل جمهوری اسلامی ایران مشخص شود. بر این اساس در دهه 80 طرحهایی به شورای توسعه فرهنگ قرآنی ارائه شد که در سال 89 این طرح کارشناسی شده به شورای عای انقلاب فرهنگی ارسال شد که در سال 1390 عملیاتی و اجرا شد.
سرابی تصریح کرد: در دو دوره اجرای آن یعنی در سال 1390 و 1391 در مجموع 33 نفر حائز رتبههای مختلف درجه یک معادل دکترا، درجه دو معادل فوق لیسانس، درجه سه معادل لیسانس و درجه چهار معادل فوق دیپلم است، شدند.
وی توضیح داد: در شورای عالی قرآن نمایندگانی از دستگاههایی همچون وزارت علوم تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، آموزش و پرورش و ... عضو هستند و بر روند ارزیابی این طرح نظارت دارند.
قائم مقام شورای عالی قرآن تاکید کرد: این مدرک با امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورای عالی قرآن صادر میشود و از این جنبه یکی از معتبرترین مدارک علمی در کشور است.
وی گفت: دارندگان این مدرک میتوانند طبق آئیننامهها و ضوابط از حقوق و مزایای این مدرک در سمتهای مرتبط بهرهمند شوند و ما در این جهت با رایزنیهای انجام شده با دستگاه های دولتی، فضا را برای دارندگان این مدارک آماده کردهایم.
سرابی در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا مبنی بر تفاوت بین تعداد ثبت نامیها و تعداد دارندگان این مدارک توضیح داد: افرادی که در این طرح ثبت نام میکنند خود مدرک مورد نظر را انتخاب میکنند و طبق همان آزمونها را پشت سر میگذارند.
وی ادامه داد: به عبارت دیگر اکثر افرادی که در این طرح ثبت نام کردهاند، خواهان گذراندن آزمون در مدارک درجه یک و درجه دو بودند و از این جهت تعداد کمی موفق به گذراندن آزمونها شدند.
قائم مقام شورای عالی قرآن عنوان کرد: در این طرح ما علاوه بر ارزیابی، رشد و ارتقای شرکتکنندگان را نیز مد نظر داریم و از این رو وقتی افراد آزمونهای یک درجه را با موفقیت سپری کردند، این امکان برای آنها فراهم است تا در سال بعد بدون گذراندن آزمونهای تکراری، در آزمونهای جدید درجه بالاتر شرکت کنند.
در ادامه این نشست خبری، محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن و مدیر برنامهریزی و اجرایی دبیرخانه طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به قاریان و مدرسان قرائت قرآن کریم از آغاز سومین دوره این طرح از 15 دیماه 92 خبر داد.
وی گفت: با برنامهریزی و زمانبندی انجام شده، اولین مرحله از سومین دوره طرح ارزیابی شامل ثبت نام و شرکت در آزمون ورودی، از 15 دیماه تا 15 بهمنماه اجرا خواهد شد. قاریان و مدرسان علاقهمند فرصت دارند ظرف مدت یک ماه از طریق ثبت نام اینترنتی و ارسال اثر تولیدی خود به دبیرخانه طرح در این آزمون شرکت کنند.
میرزاجانی ادامه داد: قاریان و مدرسان شرکت کننده باید قطعات تلاوت و سایر آثار مورد درخواست را مطابق آئیننامه آزمون ورودی و ملاحظات مندرج در دستورالعملها برای ما ارسال کنند.
مدیربرنامهریزی و اجرایی دبیرخانه طرح ارزیابی افزود: اطلاعات جامعی از کم و کیف اجرای مراحل مختلف دوره سوم بر روی سامانه جامع طرح ارزیابی (در وبسایت شورای عالی قرآن) به نشانی quranshora.ir قرار داده شده که مطالعه آن برای شرکتکنندگان ضروری است.
وی گفت: نتابج آزمون ورودی در اسفندماه سال جاری اعلام میشود و سایر مراحل نیز مطابق تقویم اجرایی در سال 93 ادامه و در نهایت با صدور و اعطای مدرک تخصصی در آبانماه سال آتی به اتمام میرسد.
میرزاجانی اظهار کرد: با توجه به تجارب مفیدی که از اجرای دو دوره قبلی این طرح به دست آمده، همچنین با بررسی و بازنگری انجام شده در روند اجرایی و محتوایی آن شاهد اجرای مطلوب دوره سوم که فصل جدیدی در ساماندهی جایگاه قاریان و معلمان قرائت قرآن کریم در کشور است، باشیم.
رئیس حوزه ارتباطات یادآور شد: در دو دوره قبلی این طرح 1500 نفر ثبت نام کردند که در مدرک 33 نفر از افرادی که توانستند موفق به گذراندن آزمونها شوند، در ماه مبارک رمضان و طی مراسمی در نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم اعطاء شد.
وی تصریح کرد: از این میان از چهار استاد برجسته کشور که صلاحیتهای علمی و تدریسی آنها در آموزش قرآن کریم محرز و مسلم است، با نظر شورای ارزیابی، بدون آزمون مدرک اعطاء شد.
میرزاجانی توضیح داد: پرونده افراد تا سه سال در این دبیرخانه بایگانی و حفظ میشود و این امکان فراهم شده است که اگر افرادی در برخی از آزمونها موفق به کسب نمره لازم نشده باشند، در دفعات دیگر بتوانند فقط همان آزمون را امتحان دهند.
وی خاطرنشان کرد: در ابتدای اجرای این طرح گفته میشد که این طرح عملیاتی نیست، اما بعد از اجرای موفقیتآمیز آن مشاهده شد که این طرح میتواند با موفقیت مسیر خود را ادامه دهد.
مدیر برنامهریزی و اجرایی دبیرخانه طرح ارزیابی اظهار کرد: این طرح افقی بالاتر از وضعیت کنونی جامعه قرآنی را مد نظر دارد و امیدوار است طی فرآیند پنج 5 تا 10 سال آینده تمامی مدرسان و قاریان جامع قرآنی کشور در این طرح حضور یابند و مراحل ارتقاء را طی کنند.