کد خبر: 1350466
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۴
وزیر ارشاد تأکید کرد:

ضرورت ایجاد اتاق فکر برای پیگیری مستمر تحولات فرهنگی خارج از کشور

علی جنتی در مراسم معارفه رئیس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد: از نیازهای اساسی این سازمان، ایجاد اتاق فکر به‌منظور پیگیری مستمر تحولات فرهنگی خارج از کشور است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ، مراسم معارفه «ابوذر ابراهیمی ترکمان»، رئیس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و تکریم «محمدباقر خرمشاد» امروز(14 دی) با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام‌‌‌والمسلمین محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری، نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس‌جمهور، اعضای شورای عالی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، احمد مسجد‌جامعی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران و دیگر مسئولین کشوری و شخصیت‌های فرهنگی در محل حسینیه الزهرا(ع) این سازمان برگزار شد.
این مراسم با تلاوت آیات قرآن مجید آغاز شد و سپس محمدباقر خرمشاد طی سخنانی ضمن قدردانی از زحمات تمام همکاران سازمان فرهنگ، انتصاب ابوذر ابراهیمی ترکمان را به سمت ریاست این سازمان تبریک گفت و برای وی آرزوی توفیق کرد.

تأمین دین و معیشت مردم از وظایف اصلی حکومت اسلامی است

در ادامه این برنامه، حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی، طی سخنانی رسالت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را در نگهداشت آئین‌های مذهبی بسیار خطیر توصیف کرد و افزود:  به حمدالله دولت، حکومت و نظام اولین مسئولیتش را تأمین دین مردم می‌داند، درست است که باید به دنیای مردم هم رسید و رفاه و آسایش جزو برنامه‌های اصلی حکومت اسلامی است و حکومت اسلامی قطعا راضی نیست یک خانواده در دورترین نقاط  کشور شب را گرسنه بخوابد و یا کسانی در گوشه و کنار کشور از خدماتی که پایتخت‌نشینان از آن بهره‌مندند، بهره‌مند نباشند و از این رو است که ما معتقدیم اقتصاد اسلامی که بر مبنای آموزه‌های دینی ما است، می‌تواند و باید دنیای مسلمین را تأمین کند، اما در عین حال آنچه مهمتر و لازم‌تر است، این که مردم دینشان تامین باشد.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری همچنین گفت: اکثر ابواب فقهی ما مربوط به دنیا است؛ معاملات، تجارت، خرید و فروش، بیع و مساوات از این جمله هستند در حالیکه باب عبادات ما نسبت به باب معاملات کمتر است. حکومت اسلامی باید هم برای تامین دنیای مردم و هم آخرت مردم کار کند و البته در طول این سی و چند سال، قدم‌های بزرگی برداشته شده است و آموزه‌های مسلم اسلامی که در دوران حکومت‌های ننگین پادشاهی بالکل فراموش شده بود، زنده شده است.
وی همچنین یادآور شد: نزدیک به 700 امام جمعه، در کشور نماز جمعه می‌خوانند و این در حالی است که خیلی جاها به دنبال امام جمعه می‌گردند، این نشانه اهمیتی است که مردم به امور دینی می‌دهند.

حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را نهادی تنها منحصر به کشورمان ندانست و گفت: انشاءالله کسانی که به عنوان رایزن در کشورهای مختلف هستند و یا برمی‌گردند و کسان دیگری به جایشان می‌روند، همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند به عنوان سفیران جمهوری اسلامی ایران در جهان فعالیت خواهند کرد؛ چراکه ما عمیقا اعتقاد داریم اگر آموزه‌های دینی ما، لخت و عریان و بدون پیرایه به مردم جهان عرضه شود، آنها با جان و دل می‌پذیرند.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری همچنین از اینکه به گفته وی عده کمی زالوصفت و استعمارگر با چاپیدن مردم جهان و غارت اموالشان و نابود کردن همه چیزشان بر جهان حکومت می کنند، ابراز تاسف کرد.
وی با آرزوی توفیق برای ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مسئولیت جدیدش، از محمدباقر خرمشاد رئیس سابق این سازمان هم تقدیر و تاکید کرد: این مناصب ابدی و همیشگی نیست، روزی خواهند داد و روزی خواهند گرفت ولی باید بدانیم که یک فرصت استثنایی است که به عنوان یک پرانتز در عمر ما گشوده می‌شود؛ آنهم در حکومت حق و باید مطمئن باشیم که روزی که مسئولیت را از ما می‌گیرند، وضعیت بهتر از روزی باشد که تحویل ما داده‌اند.
حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی همچنین از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست در انتخاب رایزنان فرهنگی ایران در کشورهای مختلف به رئیس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی کمک کند و ابراز امیدواری کرد، ابوذر ابراهیمی ترکمان در آینده‌ای نه چندان دور گزارش جامع از فعالیت‌هایش برای ارائه به محضر مقام معظم رهبری، آماده کند.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری در پایان مرقومه معظم له را ذیل نامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکم رئیس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قرائت کرد که به شرح ذیل است:
«بسمه تعالی
با تقدیر از خدمات جناب آقای خرمشاد، انتخاب جناب آقای ابراهیمی ترکمان از سوی شورای عالی آن سازمان را تأیید می‌کنم.
توفیقات ایشان را از خداوند متعال مسئلت می‌نمایم».

ایجاد اتاق فکر برای پیگیری مستمر تحولات فرهنگی خارج از کشور

در ادامه این مراسم علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن تبریک فرارسیدن ماه ربیع‌الاول گفت:  تمام بخش‌های دولت باید با توجه به سند چشم‌انداز 20 ساله توجه کنند و جمهوری اسلامی در این چشم‌انداز مرجع وحدت و برخورداراز اقتدار فرهنگی در جهان است.
وی در ادامه افزود: اهداف فرهنگی در حوزه بین‌الملل در مرحله اول ارائه تصویری روشن از اسلام ناب در جهان و ترویج عدالت‌خواهی، شناساندن فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی است که این موارد در اساسنامه سازمان فرهنگ تبین شده است. همچنین سازمان فرهنگ  به منظور هماهنگ کردن تمام سازمان‌ها و نهادهای خارج از کشور  تأسیس شده است.
علی جنتی خاطرنشان کرد: سازمان فرهنگ به خوبی توانسته است در عرصه بین‌الملل جایگاه خوبی کسب کند و شهدای فرهنگی این سازمان به خوبی گویای این واقعیت‌ هستند که نیروهای مخلص و جان برکف این سازمان در راه اعتلای فرهنگ  و صدور آن به خارج از کشور تلاش می‌کنند.
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی  در خاتمه گفت: از نیازهای اساسی سازمان فرهنگ ایجاد اتاق فکر به‌منظور پیگیری  مستمر تحولات فرهنگی خارج از کشور است. همچنین توسعه کیفی رایزنی‌ها از اهمیت بیشتری نسبت به توسعه کمی  برخوردار است و راه‌اندازی نهضت ترجمه که بتوانیم آثار ارزشمند و میراث معنوی را به زبان‌های مختلف ترجمه کنیم و در خارج از کشور ارائه دهیم، ضرورت دارد.

ضرورت توجه رایزنان به مشترکات و تبیین ممیزات در عرصه پیام‌رسانی فرهنگی 


بر اساس این گزارش، نهاوندیان طی سخنانی اظهار کرد:  در دولت تدبیر وامید نگاهی نو به سازمان فرهنگ و مأموریت این سازمان در خارج از کشور خواهیم داشت.
رئیس دفتر رئیس‌جمهور در ادامه افزود:  دولت تدبیر و امید با سه شعار اصلی نجات اقتصاد، تعامل سازنده با دنیا و احیای اخلاق، منتخب مردم شد و این سه شعار مهم در رسالت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی باید تعریف شود و مدنظر قرار بگیرد.

نهاوندیان توضیح داد: در حوزه اقتصاد برای پیشرفت اقتصادی باید با جهان ارتباط مؤثری داشته باشیم و این ارتباط فقط محدود به دیپلماسی رسمی نیست و دیپلماسی فرهنگی از اهمیت زیادی برخوردار است و برای شعار احیای اخلاق نیز باید توجه داشته باشیم که دشمنان اسلام و ایران چهره نامطلوبی از کشورمان در جهان به نمایش گذاشته‌اند و ایران را مروج خشونت نشان داده‌اند.
رئیس دفتر رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: امروز ما نیازمندیم که در سطح بین‌المللی این تصویر نامطلوب از ایران را اصلاح و ارزش‌های اصیل اسلامی و اسلام اعتدالی را به دنیا عرضه کنیم.
وی در ادامه گفت:  درعرصه پیام‌رسانی فرهنگی باید به موضوع مشترکات فرهنگی و تبیین ممیزات فرهنگی توجه داشته باشیم و رایزن فرهنگی باید فهم‌ میان‌فرهنگی داشته باشد و به این دو موضوع واقف باشد؛ یعنی وجوه مشترک فرهنگی با کشور مقصد را بداند و همچنین از موضوعات و مفاهیمی که منجر به ایجاد اختلاف می‌شود و یا  تصور منفی در فرهنگ آن کشور ایجاد می‌کند، آگاهی کامل داشته باشد. 
در پایان مراسم حکم انتصاب ابوذر ابراهیمی ترکمان تقدیم وی شد.
 

captcha