کد خبر: 1350550
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۷
قربانی در پاسخ به خبرنگاران:

آثار نویسندگان حرفه‌ای دفاع مقدس و انقلاب بر زمین مانده است

گروه ادب: داور سیزدهمین جشنواره ادبی شهید حبیب غنی‌پور در رابطه با کمبود محتوای آثار دفاع مقدسی گفت: آثار نویسندگان حرفه‌ای دفاع مقدس و انقلاب بر زمین مانده و حمایتی از نشر آثارشان صورت نمی‌گیرد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، محمدعلی قربانی، داور بخش رمان و زندگی‌نامه‌های داستانی دفاع مقدس و انقلاب اسلامی سیزدهمین جشنواره ادبی شهید حبیب غنی‌پور در پاسخ به سؤالات خبرنگاران در نشست رسانه‌ای این جایزه که ظهر امروز، شنبه 14 دی برگزار شد، گفت: کمیت آثار در زمینه انقلاب کم بوده و یکی از دلایل این موضوع این است که ناشران با نویسندگان خوش‌حسابی نمی‌کنند، از سوی دیگر تعداد نویسندگان انقلابی زیاد نیست و در طی این سال‌ها کتاب‌های زیادی نوشته شده، اما چاپ نشده است.



وی افزود: ما در زمینه داستان انقلاب که تاکنون پنج دوره از آن برگزار شده، سالی حدود 300 تا 400 اثر داستانی به دبیرخانه این جشنواره ارسال می‌شود و تعداد نویسندگان داستان انقلاب چندان زیاد نیست یعنی هر ساله نویسندگانی به تولید اثر پرداخته‌اند، اما کتاب‌هایشان منتشر نشده است.



قربانی در ادامه اظهار کرد: کتاب‌های برگزیده جشنواره سوم، چهارم و پنجم داستان انقلاب هنوز چاپ نشده است و به همین دلیل برای نویسنده انقلاب دیگر انگیزه‌ای باقی نمی‌ماند که در این راستا قلم‌زنی کند، چرا که هنوز کتاب‌هایش چاپ نشده است.



وی ادامه داد: ترافیک سنگینی در نشر آثار انقلاب به وجود آمده و سبب شده که کارهای نویسندگان حرفه‌ای بر زمین بماند و حمایت خوبی در چاپ اثرشان نشده است؛ همچنین متأسفانه اوضاع کاغذ سال گذشته به هم ریخت و حتی در چاپ مجلات نیز مشکل کاغذ وجود داشت و قیمت کتاب به خاطر کاغذ آنقدر بالا رفت که ناشر جرئت چاپ کتاب را نداشت.



قربانی ادامه داد: از طرفی بسیاری از آثار مخاطب‌محور نیستند؛ یعنی آثار گیشه ندارد و اگر قرار است دفاع مقدسی یا در ژانر انقلاب اسلامی نوشته شود و اگر بخواهیم خیلی ارزشی بنویسیم، گیشه ندارد، به این معنی که خیلی سخت می‌شود این دو را به هم گره زد. اگر بخواهیم به آنها گیشه بدهیم، آن وقت ما به عنوان داور آن را از دفاع مقدس کنار می‌گذاریم.



این مترجم و داستان‌نویس تصریح کرد: در اینجا باید پرسید آیا چند نفر هستند که کتاب «جنگ و صلح» را خوانده‌اند. بنده به عنوان یک داستان خوان حرفه‌ای معتقدم که افراد بسیاری این کتاب را خریداری، اما تعداد اندکی آن را مطالعه کرده‌اند، به گونه‌ای که خرید کتاب ملاک مطالعه آن نیست و تنها ملاک اصلی را مطالعه کتاب می‌دانم و در این راستا باید گفت کتاب «جنگ و صلح» یک کالای تزئینی برای مردم است.



داور بخش رمان و زندگینامه‌های داستانی دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در ادامه گفت: نویسندگان برای نگارش کتاب در حوزه ادبیات دفاع مقدس و انقلاب اسلامی نیازمند، اطلاعات کتاب نشده هستند، حتی بنده برای نگارش کتابی به سازمان‌هایی نظیر حفظ آثار و بنیاد شهید و برخی از سازمان‌ها مراجعه کردم که به هیچ عنوان نمی‌توان مواد خامی از این سازمان‌های به دستاورد حتی خانواده‌های شهدا هم چیزی را به وضوح بیان نمی‌کنند.

captcha