کد خبر: 1350554
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۵
حجت‌الاسلام مطهریان عنوان کرد:

حفظ استقلال مالی مؤسسات با تقویت بخش مدیریت مراکز قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: به‌منظور حفظ استقلال مالی مراکز قرآنی، برگزاری دوره‌های آموزشی از سوی مراکز صدور مجوز برای ارتقای مدیریت آموزشی و مالی مؤسسات قرآنی لازم و ضروری است.


حجت‌الاسلام حمیدرضا مطهریان، عضو هیئت مدیره تشکل‌های قرآنی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با بحث استقلال مالی در مؤسسات قرآنی، گفت: امر آموزش قرآن احتیاج به چند مورد اساسی دارد که شامل فضای آموزشی، نیروی انسانی کارآمد و محتوای آموزشی مناسب است.



وی دررابطه با این که استقلال مالی تا چه میزان برای مؤسسات قرآنی مناسب است، اظهار کرد: مؤسسات قرآنی تا حدودی از امکانات لازم برخوردار هستند، اما باید این مراکز از درآمدی مستمر نیز برخوردار باشند که این درآمد از چند طریق امکان‌پذیر است و یکی از این موارد، حمایت‌های دولتی است.



مدیرمسئول مؤسسه مهد قرآن جوادالائمه(ع) یزد در ادامه افزود: مؤسسات قرآنی می‌توانند با بخش‌های خصوصی مشارکت داشته باشند و به تأمین هزینه‌های خود بپردازند تا در کنار برگزاری دوره‌های آموزشی از دغدغه مالی برخوردار نباشند.



فرهنگ‌سازی وقف در جامعه در راستای توسعه مؤسسات قرآنی



وی همچنین درباره این که آیا استقلال مالی به معنای قطع کمک‌های دولتی به این مراکز است، بیان کرد: مراکز قرآنی همچنان نیازمند حمایت‌ بخش‌ها و نهادهای دولتی هستند، اما باید تقویت و توسعه فرهنگ وقف در جامعه صورت پذیرد تا افراد متمول که از وضعیت مالی خوبی برخوردارند، قسمتی از اموال خود را صرف امور قرآنی و دینی و توسعه مؤسسات قرآنی کنند.



این کارشناس قرآن در رابطه با این که استقلال مالی مؤسسات قرآنی نیازمند فراهم شدن چه زیرساخت‌هایی است، تصریح کرد: مؤسسات قرآنی باید از لحاظ بخش مدیریت تقویت شوند و به دنبال آن بخش‌های اداری، حسابداری و مالی مراکز باید توسعه یابند تا این مراکز بتوانند به صورت شفاف به فعالیت بپردازند.



وی درباره این که آیا تأمین مکان مؤسسات را می‌توان گامی در جهت مستقل‌سازی مالی این مراکز به‌شمار آورد، اظهار کرد: بخشی از مشکلات مؤسسات قرآنی، پرداخت اجاره و هزینه مربوط به مکان مؤسسه است و به هرحال اگر مؤسسات از نظر فضای آموزشی تأمین شوند، قطعاً بخشی از هزینه مؤسسه تأمین خواهد شد.



مشارکت اقتصادی مؤسسات قرآنی با بخش‌ها و نهادهای دیگر



حجت‌الاسلام مطهریان افزود: مؤسسات قرآنی باید به بخش‌ها و نهادهای دیگر متصل شده و با آنها مشارکت اقتصادی داشته باشند، یا از کمک‌های دولتی استفاده کنند و یا کیفیت خدمات آموزشی خود را ارتقاء بخشند تا مردم هرچه بیشتر جذب این مراکز شوند.



وی تصریح کرد: مؤسسات قرآنی نیز باید همانند مؤسسات آموزش زبان انگلیسی به‌صورت تخصصی فعالیت کرده و به ارائه مدرک بپردازند تا افراد مطمئن باشند که پس از شرکت در کلاس‌های آموزش قرآن می‌توانند نتایج آن را دریافت کنند.



عضو هیئت‌مدیره تشکل‌های قرآنی کشور درباره این که تقویت سیستم نظارت چه نقشی در تخصیص بودجه به مراکز قرآنی دارد، بیان کرد: نهادهای مجوزدهنده باید به شیوه فعالیت مراکز قرآنی نظارت داشته باشند، عملکرد آنها را مورد بررسی قرار دهند و به شناسایی نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف بپردازند.



برنامه‌ریزی صحیح و کیفی‌سازی روش‌های آموزشی در مؤسسات قرآنی



وی عنوان کرد: اگر مؤسسات قرآنی از نظر مادی تأمین نباشند، ممکن است کیفیت آموزشی آنها نیز پایین بیاید، بنابراین باید ابتدا در مؤسسات به تقویت بخش مدیریت پرداخته شود تا با برنامه‌ریزی صحیح به کیفی‌سازی روش‌های آموزشی بپردازند.



این کارشناس قرآن درمورد این که مؤسسات قرآنی پس از توانمند شدن، چگونه استقلال خود را حفظ کنند، خاطرنشان کرد: به‌منظور حفظ استقلال مالی مراکز قرآنی، برگزاری دوره‌های آموزشی از سوی مراکز صدور مجوز برای ارتقای مدیریت آموزشی و مالی مؤسسات قرآنی لازم و ضروری است.

captcha