به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در یزد، آیتالله محمدرضا ناصری، نماینده ولی فقیه و امامجمعه یزد روز 15 دیماه در جمع مسئولان بنیاد نخبگان و جمعی از نخبگان یزدی، اظهار کرد: آنچه قرآن و انبیا توصیه کردهاند، مسئله حرکت به سوی کمال است و انسان باید دائماً حرکت به سوی کمال داشته باشد.
وی ادامه داد: خدا در وجود انسان ودایع واستعدادهایی گذاشته که باید از آن استفاده کنیم، در غیر این صورت کفران نعمت کردهایم.
ناصری با اشاره به اینکه انسان آئینه تمامنمای خداست، خاطرنشان کرد: انسان باید مظهر تمام اسمای الهی باشد، خدا قدرت مطلق است وما باید تلاش کنیم که قدرت خدایی را در خود به فعلیت برسانیم.
وی ادامه داد: دشمن از ابتدا روحیه حسادت، بخل وتکبر را در وجودش پرورانده است و همیشه به خود نگاه کرده برای همین میخواهد مانع رسیدن دیگران به کمال بشود، آنها به دنبال انحصارطلبی هستند و مانعتراشی میکنند تا ملتها به جایی نرسند.
امامجمعه یزد افزود: اگر انسان به دنبال تربیت خودش نباشد، همین صفات در او بروز خواهد کرد و انسان باید تلاش کند که اگر به نقطهای رسید، مانع رسیدن دیگران نشود.
وی با بیان اینکه اگر کسی خودش را ساخت و اخلاق را یاد گرفت، باید طالب و پیگیر رشد دیگران باشد، در مورد نقش انقلاب اسلامی در آموزههای اخلاقی اظهار کرد: انقلاب اسلامی به ما خود باوری و اعتماد به نفس را آموخت و غرور و بخل و حسد را از میان برداشت.
وی گفت: احساس مسئولیت نسبت به دیگران و بیتفاوت نبودن به دیگران از دیگر آموزههای انقلاب اسلامی است.
ناصری همت پائین، احساس ناامیدی و به بنبست رسیدن و سست بودن در تصمیمگیری را از موانع رشد دانست و کشف استعدادها در سنین پائین را مهم توصیف کرد و افزود: بچهها را باید از سنین پائین استعدادیابی کرد وپرورش داد.
امامجمعه یزد با بیان اینکه نخبگان باید نیاز امروز جامعه را بدانند و هدفمند عمل کنند، اظهار کرد: باید ضرورتهای کشور تشخیص داده شود تا بتوانیم مستقل عمل کنیم، تولید ملی داشته باشیم و به دیگران وابسته نباشیم.
محمدرضا طالبی، معاون سیاسی و امنیتی استانداری یزد نیز در این مراسم با تبریک سالروز تأسیس بنیاد نخبگان یزد، گفت: اگر در بحث توسعه استان به جای ملاک قراردادن محورهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، منابع انسانی را محور توسعه قرار دهیم، نخبگان بیشترین مسئولیت را در فرآیند توسعه استان بر عهده خواهند داشت و زمینههای لازم برای بهرهگیری از این توان به وجود میآید.
وی آسیبهای موجود در زمینه نخبگی را ارتباط کم نخبگان با مردم و جامعه دانست و یادآور شد: نخبگان با محدودیت ارتباط در جامعه روبرو هستند و به خاطر فضای علمی، کمتر وارد متن جامعه میشوند.
طالبی ادامه داد: استان یزد دومین استان مهاجرپذیر کشور است و سالانه تعداد زیادی از مهاجرین را که تحصیلات کمی دارند، در خود جای میدهد و در مقابل افراد تحصیلکرده بسیاری از استان مهاجرت میکنند.
وی افزود: برای رفع این آسیب باید حضور نخبگان در صحنههای سیاسی و اجتماعی بیشتر باشد تا نخبگان علاوه بر مسائل دانشگاهی و علمی، بتوانند در زمینههای اجتماعی و سیاسی هم حضور داشته باشند.
طالبی آسیب دیگر نخبگی را ضعف در مباحث علوم انسانی دانست وعنوان کرد: نخبگان استان یزد بیشتردر زمینه فنی و مهندسی فعال هستند و در زمینه علوم انسانی وضعیت مناسبی ندارند که البته این مشکل همه کشور است و در یزد نیز بیشتر نمود پیدا کرده است که امیدوارم با همکاری بیشتر آموزش وپرورش و بنیاد نخبگان یزد در بحث علوم انسانی، این مسئله حل شود.
قاسم امیریان، رئیس بنیاد نخبگان استان یزد نیز در این مراسم با بیان اینکه بنیاد نخبگان استان یزد به عنوان اولین بنیاد استانی نخبگان درکشور تأسیس شده، اظهار کرد: در سال 83 موضوع تشکیل بنیاد نخبگان در کشور توسط مقام معظم رهبری مطرح شد و در سال 84 اساسنامه بنیاد ملی نخبگان توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.
وی ادامه داد: این بنیاد در سال 85 تشکیل شد و در سال 87 نیز اولین دفتر استانی در یزد به دلیل نخبه خیز بودن این استان تأسیس شد.
امیریان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با نخبهخیز بودن استان یزد، بیستمین سال صدرنشینی یزدیها در کنکور سراسری دانشگاهها را یادآور شد و گفت: استان یزد علاوه بر کنکور سراسری در بسیاری از زمینهها در زمره اولینهای کشور قرار دارد.
رئیس بنیاد نخبگان یزد افزود: تأسیس شرکتهای دانشبنیان، تشکیل اولین دبیرخانه صنایع دفاعی برای تأسیس دانشکده صنایع دفاعی در یزد و افتتاح اولین و تنها پایگاه بسیج نخبگان در کشور مصداقی بر این مطلب است.
امیریان هدف از تأسیس بنیاد ملی نخبگان را جذب، شناسایی، حمایت از نخبگان و بکارگیری نخبگان در حوزههای مختلف دانست و گفت: در حال حاضر 750 نفر نخبه، استعداد برتر و مخترع تحت پوشش بنیاد نخبگان یزد هستند.
وی ادامه داد: اعطای اعتبارات برای نمونهسازی و تجاریسازی، پژوهانه و کمکهای مالی، تسهیلات نظام وظیفه، اعزام نخبگان به عتبات عالیات و عمره، برگزاری جلسات مشترک نخبگان و سرمایهگذاران برای تجاریسازی، معرفی 15 طرح فنآورانه به معاونت علمی رئیسجمهور برای حمایت وپشتیبانی، تشکیل انجمن مخترعان و مبتکران در بنیاد نخبگان یزد از جمله فعالیتهای این بنیاد است.
امیریان اظهار کرد: برگزاری جشنواره کویر در سال 90 در یزد، برگزاری نشستهای تخصصی بین مخترعان و مدیران صنعت نساجی، صنایع فولاد و سنگ آهن مرکزی برای رفع مشکل صنایع، توانمندسازی نخبگان تحت پوشش در قالب اردوهای علمی و آموزشی و تعامل با دانشگاهها جهت همافزایی بیشتر از دیگر فعالیتهای بنیاد نخبگان یزد در این 5 سال بوده است.
وی رسالت اصلی بنیاد نخبگان را تجاریسازی ایدهها و طرحها بیان کرد و گفت: راهاندازی سامانه بورس ایده در راستای حمایتهای بنیاد از ایدهها است که با همکاری پارک علم و فنآوری استان و گروه تعاونی پیشگامان انجام شد.
رئیس بنیاد نخبگان یزد افزود: در زمینه اختراعات نیز ایدههایی داشتیم که در استان نمونهسازی شدند و بعد از آن به مرحله تجاریسازی رسیدند و بعضاً صاحب برندهای ملی و منطقهای شدهاند که چهارچوب بخش تجاریسازی بنیاد نخبگان بر این اساس است بتواند متممی باشد برای تبدیل دانش به ارزش، به عمل رساندن علم دانشگاهی و اینکه با بها دادن به ایدهها آنها را به خدمت، پدیده و محصول تبدیل کند.
در پایان این جلسه، از برگزیدگان کشوری پانزدهمین دوره جشنواره جوان خوارزمی و المپیادهای علمی سال92 تجلیل و از یادمان پنجمین سالگرد تاسیس بنیاد نخبگان استان یزد رونمایی شد.