به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) سیدرضا نیری، رئیس مجمع خیرین سلامت ظهر امروز در نشست خبری همایش خیرین عرصه سلامت با تاکید بر اینکه وقف در کنار بهرهمندی از آثار مثبت مداومی که دارد، رفته رفته کارایی خود را از دست داده است، عنوان کرد: وقف یکی از سنتهای اسلامی و توصیههای فراوانی برای انجام این عمل خیرخواهانه شده است و لازم است تا دست به دست هم دهیم تا این سنتهای حسنه الهی زنده شود.
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تاریخچه تشکیل این مجموعه در کشور، یادآور شد: سابق بر این جای مجمع خیرین سلامت در کشور خالی بود تا این اینکه چهار سال پیش این مجمع به امر مقام معظم رهبری راهاندازی شد.
کمک دو هزار میلیاردی مردم به مجمع خیرین سلامت
رئیس مجمع خیرین سلامت با تاکید بر اینکه با وجود نوپا بودن این مجموعه ولی فعالیتهای قابل توجهی در مناطق محروم انجام شده است، تصریح کرد: طبق برآورد صورت گرفته تاکنون 150 شعبه از مجمع خیرین سلامت در سراسر کشور راهاندازی شده و مردم نیز بیش از 2000 میلیارد تومان به این تشکیلات کمک کردهاند.
راهاندازی بیش از هزار و 800 مرکز درمانی، اورژانس جادهای و خانههای بهداشت
نیری همچنین با اشاره به راهاندازی بیش از هزار و 800 مرکز درمانی، اورژانس جادهای و خانههای بهداشت با همکاری مجمع خیرین سلامت در مناطق محروم کشور، عنوان کرد: در حال حاضر 40 تا 50 هزار خیر عضو این تشکیلات شدهاند و 6 هزار نفر از بزرگان و معتمدان هر استانی نیز عضو هیئت امنا و هیئت مدیره هر مجمع در محل خود هستند.
انتقاد از افزایش هزینههای درمانی به بیش از 60 درصد
براساس گزارش ایکنا، علی جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این نشست خبری با تاکید بر اینکه براساس قانون برنامه توسعه سهم پرداختی از جیب مردم در هزینههای درمانی باید به 30 درصد کاهش بیابد، اظهار کرد: ولی متاسفانه این امر تاکنون محقق نشده و سهم مردم در پرداخت هزینههای درمانی به بیش از 60 درصد افزایش پیدا کرده است و افراد در صورت ابتلا به بیماری متحمل پرداخت هزینههای فراوانی میشوند.
جعفریان با تاکید بر اینکه ارائه خدمات با کیفیت مستلزم صرف هزینه است، عنوان کرد: اگر هزینهها به اندازه کفایت تامین نشود هم مردم، هم دولت و هم دست اندرکاران نظام سلامت ناراضی خواهند بود بنابراین باید انتظارمان را از درمان تعدیل کنیم؛ با وجود اینکه انتظار ما برای درمان منطقی نیست و هر بیماری حق دارد تا بهترین خدمات را دریافت کند اما باید به راههای تامین منابع آن نیز بیندیشیم.
چرخه مالی در بیمارستانهای دولتی عمومی ناقص است
وی افزود: بخشی از منابع نظام سلامت از سوی دولت و بخش دیگر آن نیز از طریق تعرفهها تامین میشود، هم اکنون چرخه مالی در بیمارستانهای دولتی عمومی ناقص است و درآمد آنها با هزینههایشان همخوانی ندارد به طوری که یکسوم پرسنل خدمات بهداشتی و درمانی در دانشگاههای علوم پزشکی تهران از دولت حقوق نمیگیرند و بیمارستانها حقوق آنها را از راه درآمدهای خود پرداخت میکنند که این امر باعث افزایش سهم پرداختی مردم در هزینههای بهداشتی و درمانی میشود.
لزوم اصلاح مکانیسمهای مدیریتی و سهم دولت در پرداخت هزینههای سلامت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بر لزوم اصلاح مکانیسمهای مدیریتی و سهم دولت در پرداخت هزینههای سلامت تاکید کرد و گفت: به طور مثال بیمارستان امام خمینی(ره) سالانه یک میلیارد تومان بابت هزینه درمان افراد بیبضاعت تخفیف میدهد و دولت هم سالانه دو تا سه میلیارد تومان به دانشگاه علوم پزشکی تهران برای این منظور پرداخت میکند.
مسیرهای جدیدی به ویژه در حوزه بهداشت و درمان باید پیش روی خیرین قرار بگیرد
جعفریان با بیان اینکه مسیرهای جدیدی به ویژه در حوزه بهداشت و درمان باید پیش روی خیرین قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: به طور مثال پیشگیری از یک سرطان میتواند علاوه بر افزودن بر عمر مفید زندگی بیمار، از صرف هزینههای سنگین نیز جلوگیری کند بنابراین باید مباحثی که چندان برای خیرین تببین نشده را به خوبی معرفی شود، حتی در حوزه دارو نیز مکانیسم فعالی برای حضور خیرین طراحی نشده و شاید دلیل آن عدم تبیین مناسب نیاز به حضور خیرین در این عرصههاست.
به گزارش ایکنا، نخستین همایش خیرین سلامت 24 دیماه جاری با حضور مدیران حوزه سلامت و خیرین در تالار امام مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) برگزار میشود.