کد خبر: 1352084
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۹
آیت‌الله دری نجف‌آبادی:

دعا، تجلی‌گاه صفات و اخلاق اهل‌بیت(ع) است

گروه فعالیت‌های قرآنی: عضو مجلس خبرگان رهبری اهل‌بیت(ع) را مظهر کامل اسماءالحسنی و جام جهان‌نمای عالم عنوان کرد و افزود: بر اساس همین حقیقت دعا، تجلی‌گاه صفات و اخلاق اهل‌بیت(ع) است.


آیت‌الله دری نجف‌آبادی، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، در خصوص مفهوم و محتوای دعا در قرآن و مکتب اهل‌بیت(ع)، تصریح کرد: امام سجاد(ع) در دعای هفدهم به موضوع وسوسه‌ها و مکاید شیطان اشاره فرموده و با پناه‌ بردن به خداوند از شر شیطان، شیوه‌ها و روش‌های نفوذ، رسوب، سلطه و خطرات شیطان را گوشزد کرده و راه درمان دردهای ظاهری و باطنی و صیانت در برابر آسیب‌ها را یادآور شده است.



وی با اشاره به اینکه امامان(ع) در دعاهای شریف دریچه‌های فراوانی بسوی آفاق و انفس گشوده‌اند و چشمه‌های عظیمی از معارف الهی را بازگو کرده‌اند، اظهار کرد: ایشان مشعل‌های روشنی فرا راه ارباب دل باز کرده تا به کمک آن معارف نورانی به سراغ چشمه آب حیات بروند و جانشان در ملک و ملکوت به پرواز درآید.



عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: بی‌شک آن بزرگواران در حالی انسان‌ها را به وادی معارف الهی راهنمایی و هدایت می‌کنند که خود این راه‌ها را پیموده و به معدن وصال و عظمت رسیده‌اند، عاشقان نیز با این معارف درب‌های بسته را باز و افق دید از عوالم طبیعت و مادی بسوی عوالم الهی و ملکوتی بازکرده‌اند همچنان که در مناجات شعبانیه می‌خوانیم؛ «و انر ابصار قلوبنا بضیاء نظرها الیک حتی تخرق ابصار القلوب حجب النور فتصل الی معدن العظمه و تتعلق ارواحنا بعز قدسک».



اهل‌البیت(ع)؛ مظهر کامل اسماءالحسنی



آیت‌الله دری نجف‌آبادی، اهل‌بیت(ع) را مظهر کامل اسماءالحسنی، صفاته‌العلیا، ولایت بالغه الهیه، مشیت کامله حضرت حق متعال و جام جهان‌نمای عالم عنوان کرد و افزود: اینان بر همین معنا و بر اساس همین حقیقت در دعاها تجلی کرده و مظاهر کامل اسماء‌الله هستند، چراکه دعاها نیز الهام‌گرفته از این مقام ولایت ربانی است.



وی خاطرنشان کرد: امام سجاد(ع) در صحیفه مبارکه همواره بر صلوات بر محمد و آل‌محمد(ص) تاکید می‌نمایند و قریب 200 بار در صحیفه مقدسه یاد پیامبر(ص) و آل آن بزرگوار را گرامی می‌دارند؛ چراکه ایشان اسوه حسنه، کلمه و شجره طیبه، حلقه وصل، تجلی اسماء‌الله، وسیله نجات و چشمه حیات هستند آنچنان که سبب بین ارض و سماء، واسطه غیب و شهود و وسائط فیض هستند.



این مقام مسئول در ادامه سخنان خویش عنوان کرد: مقام حضرت رسول آنچنان شامخ است که در پناه ولایت ایشان، انسان از ولایت طاغوت و شیطان نجات پیداکرده و قرب به خدای رحمن میسر می‌شود به‌گونه‌ای که زمین به نور ایشان روشن و دلها به یاد ایشان نورانی و اشرقت الارض بنور ربّها است.



متخلق‌شدن به اخلاق الهی



آیت‌الله دری نجف‌آبادی راه نجات و چنگ‌زدن به ریسمان ولایت این عاشقان را خواستن این مهم از خدا، گریز از نامحرمان این ورطه، پرهیز از همنشینی با آلودگان و متخلق‌شدن به اخلاق الهی برشمرد.



عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان به حدیث رسول اکرم(ص) که فرمودند؛ با کسانی نشست و برخواست کنید که دیدار با آنها شما را به یاد خدا انداخته، منطق، گفتار، سیره و کردار آنها موجب مزید علم، دانش و معرفت شما شود به‌گونه‌ای که عمل آنها موجب رغبت و تشویق شما در راه آخرت شود، منطق آنها بر علم و معرفت شما افزوده و رفتار آنها شما را به آخرت تشویق کند؛ اشاره کرد وگفت: این انسان‌های برگزیده‌ چراغ راه ایمان، قیامت و عمل صالح‌اند.

captcha