حسام سیروس، معاون اداره کل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: طراحی بانک اطلاعات تشکلهای دینی کشور از دو سال گذشته آغاز شده و به زودی با پایان یافتن مراحل نرمافزاری، این بانک اطلاعاتی با همکاری دفتر انفورماتیک و معاونت اداری مالی سازمان تبلیغات اسلامی راهاندازی میشود.
هماهنگی و حرکت یکسوی تشکلهای دینی
وی افزود: در راستای هماهنگی و حرکت یکسویه همه تشکلهای دینی در جهت اهداف والای نظام و اسلام، تمامی اطلاعات تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی در مراحل مختلف و با زمانبندی مشخص در بانک اطلاعاتی قرار میگیرد تا ساماندهی این مراکز به سرعت انجام شود.
معاون ادارهکل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: در مراحل نخست این طرح ملی، اطلاعات تمامی تشکلهای دینی، هیئتهای مذهبی، کانونهای فرهنگی ـ تبلیغی و انجمنهای اسلامی در سراسر کشور ساماندهی شده و این مراکز موظف خواهند شد با هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی در امر توسعه و ترویج فرهنگ دینی فعالیت کرده و گزارشهای خود را به این سازمان ارائه دهند.
جمعآوری اطلاعات مداحان اهل بیت(ع) و شاعران آیینی
سیروس با اشاره به اینکه اقشار مختلفی در امور دینی بر جامعه تأثیرگذار هستند، تصریح کرد: در مرحله بعدی ساماندهی و تکمیل بانک اطلاعاتی تشکلهای دینی و در جهت تکمیل این سامانه، اطلاعات اقشار اثرگذار در حوزه فرهنگ دینی همچون مداحان اهل بیت(ع) و شاعران آیینی جمعآوری و در اختیار علاقهمندان به این اطلاعات قرار خواهد گرفت.
تکمیل اطلس فرهنگی استانها
وی تکمیل اطلس فرهنگی استانها را از دیگر اقدامات ادارهکل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی عنوان کرده و افزود: برای آنکه همه اقشار جامعه بتوانند رصد کاملی از فعالیتهای دینی و فرهنگی جامعه داشته باشند دریافت و طبقهبندی اطلاعات لازم برای تکمیل این اطلس بنا به شرایط فرهنگی هر استان از ادارات تبلیغات اسلامی استانها و دیگر مراکز فرهنگی آغاز شده و در مراحل عملیاتی این طرح هستیم.
تقویت و احیای انجمنهای اسلامی
سیروس در پایان عنوان کرد: ما خواستار این موضوع هستیم که با انتقال اخبار برنامههای دینی و فرهنگی، همه آحاد جامعه را با این برنامهها آشنا کرده و آنان را برای حضور در این برنامهها یاری کنیم.
طبق اظهارات این مقام فرهنگی، تقویت و احیای انجمنهای اسلامی در راستای انجام فعالیتهای دینی در ادارات، کارخانجات، محلات و اصناف ضروری بوده و باید با برنامهریزی مدون برای تشکیل شورای عالی کانونهای فرهنگی و دینی در راه رسیدن به توسعه انتقال مفاهیم دینی به جامعه تلاش کرد.