علیاکبر کاشیان، قائممقام سازمان بسیج ورزشکاران در گفتوگو با خبرگزاریبینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: برای آنکه بتوانیم از منش و فرهنگ پهلوانی در کنار آموزههای دینی به نحو شایسته در ورزشکاران استفاده کنیم این سازمان ستادی را با عنوان ستاد ترویج منش پهلوانی تشکیل داد تا با استخراج مفاهیم و معیارهای پهلوانی بتواند این مفاهیم را به ورزشکاران نظام جمهوری اسلامی انتقال دهد.
وی افزود: پیشینه ورزش کشور یک بستر مبتنی به مفاهیم اسلامی بوده است به طوری که زورخانههای ما تجلیگاه اخلاق اسلامی و منش پهلوانی در کنار رفتار دینی است و ما باید این آموزههای ناب اسلامی را در تاروپود ورزش کشور گسترش دهیم.
مرام پهلوانی راه سعادت و پیشرفت ورزش و ورزشکاران
کاشیان ادبیات ورزشی را که امروزه بر ورزش کشور حاکم است را برگرفته از ورزش زورخانهای دانسته و خاطر نشان کرد: فتوت، مرام، گذشت، مردانگی، جوانمردی و عزت از نمونههایی است که در مقوله اخلاقی ورزشکاران وجود داشته و معادل خارجی هم ندارد و باید گفت که این عناوین همگی ایرانی و اسلامی هستند و باید آنان را احیا و به بدنه همه ورزشکاران و ورزشدوستان تزریق کرد.
قائممقام سازمان بسیج ورزشکاران تاکید کرد: ورزش باستانی ایران نمودی از مرام پهلوانی برگرفته از اسلام و سیره حضرت امیرالمومنین(ع) است که توجه به آن راه سعادت و پیشرفت ورزش و ورزشکاران کشور را هموار خواهد ساخت.
احیای فرهنگ و منش پهلوانی برگرفته از آداب دینی
وی ادامه داد: سازمان بسیج ورزشکاران درصدد احیای فرهنگ و منش پهلوانی برگرفته از آداب دینی است و در همین راستا 40 معیار پهلوانی را که در ورزش باستانی زورخانهای نمود داشته را استخراج و درصدد انتقال این مفاهیم به قشر ورزشی کشور هستیم.
تدوین و چاپ کتاب مرامنامه پهلوانی دینی
کاشیان افزود: تمامی آموزههای دینی و پهلوانی در امر ورزش استخراج شده و با همکاری فدراسیون ورزش باستانی در صدد تدوین و چاپ کتاب مرامنامه پهلوانی دینی هستیم تا بتوانیم در راه توسعه ورزش اسلامی قدمهی خوبی را برداریم.
قائممقام سازمان بسیج ورزشکاران اظهار داشت: شورای قشر بسیج ورزشکاران به دنبال این امر است که با راهاندازی برنامههای فرهنگی مانند راهیان نور و مراسم تجلیل از ورزشکاران بااخلاق و دینی همه اقشار ورزشی کشور را به سوی ورزش اسلامی هدایت کند.
توسعه ورزش اسلامی در کشور
به گفته قائممقام سازمان بسیج ورزشکاران روز 17 ماه شوال که حضرت علی(ع) در مقابل امربنعبدود در جنگ خندق قرار گرفته و با جوانمردی و مرام پهلوانی وی را به هلاکت رساند، روز ورزش پهلوانی بوده که این روز در سیستم بسیج روز قشر بسیج ورزشکاران معرفی شده است و همین امر باعث شده است که همکاری خوبی با فدراسیون ورزش باستانی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: همکاری خوب فدراسیون ورزش باستانی و زورخانهای با سازمان بسیج ورزشکاران باعث شده است تا روند تدوین مرامنامه پهلوانی دینی به سرعت پیش رفته و تعاملات سازنده این دو نهاد تاثیر بسزایی در توسعه ورزش اسلامی در کشور داشته است .
ورزش ارزشی و رسیدن به اصل سلامت جسمی
کاشیان ترویج مرام پهلوانی در کشور بهویژه در ورزشکاران که الگوی جوانان و نوجوانان هستند را از ضروریات توسعه آموزههای دینی در جامعه دانست و گفت: با نگاهی به گذشته و تاریخ ایران خواهیم دید که در 100 سال گذشته ما ورزشی در کشور نداشتهایم بلکه تنها ورزش قدیمی ما ورزش باستانی و زورخانهای بوده که سرشار از آموزههای ناب دینی و پهلوانی و سیره حضرت علی(ع) است.
وی گفت: انتقال مفاهیم و آموزههای دینی و استفاده از سیره ائمه اطهار(ع) در بین ورزشکاران راهی برای توسعه ورزش ارزشی و رسیدن به اصل سلامت جسمی است که باید تلاش زیادی در این راه صورت گیرد.