کد خبر: 1352336
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۹
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس:

عملیات کربلای 5 نقطه عطفی در دوران دفاع مقدس به‌شمار می‌رود

گروه اندیشه: در دوران پر افتخار 8 سال دفاع مقدس بعضی از عملیات‌ها و بعضی از روزها از حساسیت بسیار بالایی برخوردار هستند و همیشه از آن‌ها به‌عنوان نقطه عطف یاد می‌شود که عملیات کربلای 5 نیز یکی از این ‌هاست.


سرهنگ حمزه دهقان، مدیرکل اداره حفظ  آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس  در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از سیستان و بلوچستان، ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدا به‌ویژه شهدای کربلای 5 در 19 دی سال 65 گفت: دوران دفاع مقدس یادآور رشادت، دلاورمردی، ایثارگری، پایمردی و شهامت شیرزنان و شیرمردانی است که با گذشتن از همه تعلقات مادی و دنیوی جان خویش را در در طبق اخلاص قرار دادند و از تمامیت ارضی، عزت و اقتدار جمهوری اسلامی دفاع کردند و دشمنان خود را شکست دادند.



وی افزود: در دوران پر افتخار 8 سال دفاع مقدس بعضی از عملیات‌ها و بعضی از روزها از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و همیشه از آن‌ها به‌عنوان نقطه عطف یاد می‌شود که عملیات غرورآفرین کربلای 5 نیز یکی از این دوران پر افتخار و حساس است.



رئیس سازمان حفظ آثار ارزش‌های انقلاب با تأکید بر اینکه این عملیات در منطقه شلمچه رخ داد، بیان کرد: شلمچه از نظر جغرافیایی دارای اهمیت استراتژیک بسیار بالایی بود و این عملیات در ساعت یک بامداد 19 دی 65 با رمز یا زهرا(س) در این منطقه آغاز شد.



وی با اشاره به اینکه در این عملیات ماشین جنگی دشمن منهدم شد، ادامه داد: شجاعت و ایثارگری رزمندگان در مقابل دشمن عراق و مواضع و استحکاماتی که برای جلوگیری از پیشروی نیروها پیش‌بینی کرده بود به تمام جوامع بین‌المللی ثابت کرد که ایران از حق خود کوتاه نمی‌آید و دنبال تنبیه متجاوز است.



سرهنگ دهقان با بیان اینکه در کربلای 5 رویکرد دنیا نسبت به ایران عوض شد و از موضع قدرت و برتری به ایران نگریسته می‌شد، افزود: شکست عراق در این عملیات زمینه‌ساز صدور قطعنامه 598 شد که این قطعنامه از جامعیت بهتری برخوردار بود و خواسته‌های ایران در آن تأمین می‌شد.



رئیس سازمان حفظ آثار ارزش‌های انقلاب با اشاره به اینکه عملیات کربلای 5 غم‌بارترین و خاطره‌انگیزترین عملیات برای مردم منطقه سیستان و بلوچستان به‌شمار می‌رود، افزود: این عملیات به‌واسطه رشادت و ایثارگری رزمندگان این مرز و بوم از برجستگی خاصی برخوردار است.



وی با بیان اینکه حضور رزمندگان و ورود گردان‌های 405 و 409 در مراحل مختلف این عملیات امتیاز ویژه‌ای به این منطقه می‌دهد، گفت: به جهت دلاورمردی و مقاومت ویژه رزمندگان سیستان و بلوچستان نقاط سخت و استراتژیک را به گردان‌های سیستان و بلوچستان واگذار می‌کردند.



سرهنگ دهقان گفت: عملیات کربلای 5 به جهت از دست دادن سردار شهید حاج قاسم میرحسینی قائم مقام لشکر 41 ثار الله، شهید عیسی خدری، شهید حسن هراتی، شهید حسین‌علی عالی، شهید عباس‌علی خمری و ده‌ها سردار شهید دیگر جزو حزن‌انگیزترین و غم‌بارترین عملیات‌های دوران 8 ساله دفاع مقدس است.



رئیس سازمان حفظ آثار ارزش‌های انقلاب در پایان یاد و خاطره تمام شهدا، به‌ویژه شهدای گرانقدر عملیات کربلای 5 را گرامی داشت و یادآور شد: رزمندگان هم‌زرم هیچگاه یاد و خاطره این سلحشوران را فراموش نخواهند کرد.

captcha