کد خبر: 1352585
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۳
مهم‌ترین رویداد‌های مجازی این هفته؛

تشکیل شورای راهبردی فضای مجازی در استان‌ها

گروه فضای مجازی: مهم‌ترین رویداد‌های خبری این هفته فضای مجازی کشور را می‌توان در تاسیس شورای راهبردی فضای مجازی استان‌ها تا بازنگری مجوزهای صادر شده در فضای مجازی خلاصه کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مسعود حداد معاون امور فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی کشور، روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از زمینه‌‌هایی که در آن می‌توانیم برای رساندن پیام خود و مقابله با هجمه‌های دشمنان و جلوگیری از ترویج عقاید خرافی و نوظهور در جهان امروز بهره گرفت، عرصه فضای مجازی است.
وی افزود: شورای راهبردی فضای مجازی می‌تواند با برنامه‌ریزی برای مقابله در عرصه‌های گوناگون جنگ نرم، از گروه‌های مرجع و صاحبان فکر و اندیشه نوین در این فضا منسجم و روشمند عمل کنند.

وی با اشاره به توسعه فناوری گفت: باید با استفاده از این فناوری و برنامه های کاربردی از فضای رسانه های مجازی در راستای مقابله با هجمه ها دشمنان و تعمیق اعتقادات و اصول دین در افراد جامعه بخصوص جوانان به صورت راهبردی استفاده شود.
معاون امور فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی دسترسی آسان همه اقشار جامعه به سایت های مجازی تبلیغات اسلامی را مهمترین عملکرد دانست و گفت: با مشورت با مدیران سازمان تبلیغات اسلامی استان ها کارشناسان فضای مجازی انتخاب و به مرکز معرفی می شوند.

مجوزهای صادر شده در فضای مجازی بازنگری می‌شود

سعید مهدیون معاون تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی از بازنگری مجوز صادر شده در حوزه فعالیت اپراتورهای فضای مجازی از سوی این مرکز در سال گذشته خبر داد و گفت: این مجوزها باید با سیاستهای کلی مرکز ملی فضای مجازی تطبیق داده شود.

وی با اشاره به مجوزهای فعالیت برخی اپراتورهای فضای مجازی که در سال گذشته از سوی رئیس مرکز ملی فضای مجازی صادر شده بود اظهار داشت: هم اکنون این مجوزها در حال بررسی است و به طور حتم در مورد آن بازنگری صورت می گیرد تا با سیاستهای کلی فعلی مرکز ملی فضای مجازی تطبیق داده شود.

حضور وزیر ارشاد در فیس‌بوک

یکی از وزیرانی که حیطه کاریش به فیس بوک و شبکه‌های اجتماعی مربوط می‌شود و سخنان او درباره این شبکه بازتاب فراوانی چه در میان سایت‌های خبری داخلی و چه در شبکه‌های خبری بیگانه داشته،‌ علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است. جنتی پیش از این در سخنانی از فعالیت در این شبکه دفاع کرده و گفته بود که شبکه اجتماعی مثل تلفن است که بستگی به نوع استفاده از آن دارد.

همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی اذعان کرده بود که در این شبکه اجتماعی عضو است و با مخاطبان خود چه در داخل و چه در خارج از کشور در ارتباط است.

دنبال کنندگان او نیز در این شبکه بعضا با تعریف از عکس وزیر یا از عملکرد او یا بیان مشکلات موجود در حوزه فرهنگ به عکس‌ها واکنش نشان داده‌اند و در مقابل هیچ واکنش و نوشته‌ای از علی جنتی در این صفحه دیده نمی‌شود. همچنین پسندهای وزیر در این شبکه اجتماعی در نوع خودش جالب و قابل تامل به نظر می‌رسد.

درخواست برای لغو VPN‌ قانونی

در پی شکست طرح VPN قانونی، شرکت ارتباطات زیرساخت در نامه‌ای لغو این مصوبه را از شورای عالی فضای مجازی درخواست کرد. با روی کار آمدن دولت جدید، شرکت زیرساخت در نامه‌ای کتبا از شورای عالی فضای مجازی خواست تا این مصوبه را لغو کند.

 مصوبه VPN قانونی در زمان تصدی دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی تصویب و مقرر شد از آن پس، پورت‌های VPN بسته شوند و تنها VPN‌های قانونی برای استفاده باز باشند، اما پس از بسته‌شدن پورت‌‌های VPN و آغاز مراحل ثبت‌نام برای VPN قانونی، مشکلات این طرح نمایان شد.براساس گزارش‌های منتشر شده پس از میلیاردها تومان سرمایه‌گذاری توسط شرکت ارتباطات زیرساخت تنها 25 سازمان دولتی برای دریافت VPN قانونی مراجعه کردند که در نهایت شرکت ارتباطات زیرساخت این طرح را شکست خورده اعلام کرد.

ارائه 482 مطلب پیرامون امام رضا(ع) در فضای مجازی

دانشنامه‌ای غنی با برخورداری از 482 مطلب در قالب 15 موضوع با محوریت امام رضا(ع) برای پژوهشگران و علاقمندان در فضای مجازی عرضه شد. معرفی نور، فضایل و کرامات، زندگانی و دوره امامت، شهادت، آموزه‌ها و آثار سیره حضرت، شاگردان و برکات حضور امام رضا(ع) در ایران از نمایه‌های اصلی این دانشنامه است.

 تاریخچه اماکن مربوط به امام، امام رضا(ع) در آینه‌ی هنر و ادب، کتاب و کتاب‌شناسی حضرت، همچنین امام رضا(ع) در رسانه و اینترنت از دیگر مطالب خواندنی دانشنامه امام رضا(ع) است. علاقمندان می‌توانند جهت استفاده از این دانشنامه معنوی به نشانی www.hawzah.net مراجعه کنند.


کشف بیش از ۷۰ درصد جرائم فضای مجازی توسط پلیس

‌جانشین فرمانده نیروی انتظامی گفت: بیش از ۷۰ درصد جرائم فضای مجازی توسط پلیس فضای مجازی کشف شده است.

سردار احمد‌رضا رادان در حاشیه همایش روسای کلانتری‌ها و فرماندهان پاسگاه‌های استان مرکزی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: قدرت و توان بیش از 70درصد کشف جرایم در فضای مجازی بیانگر توان و کفایت این پلیس در حوزه فضای مجازی بوده که این توان انتظامی کشور غیرقابل انکار است.

سردار رادان افزود: این در حالی است که در بهترین نقط دنیا که دارای پلیس فتا هستند، آمار کشفی بیش از 20 درصد را دارا هستند.

وی تصریح کرد: این توانمندی پلیس فتا نتیجه اعتماد به جوانان و مهندسین کشور بوده که با به کارگیری نخبگان و اسعدادهای پویای کشور و اعتماد به جوانان کشور زمینه ساز این مهم بوده است.

رونمایی سازمان تبلیغات اسلامی از «وی چت ملی»

 در پی فیلترشدن نرم افرازهای ارسال پیام و ارتباطی از جمله ویچت؛ موسسه تبیان وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی برنامه «قاصدک» را که عملکردی مشابه ویچت دارد را رونمایی کرد.
این برنامه برای سیستم عامل اندروید تهیه شده است.گفتنی است، علاقه‌مندان به تهیه و نصب این برنامه می‌توانند برنامه را از اینجا دریافت کنند.

 

فعالیت پلیس فتا در شهرستان ساوه آغاز شد

عباسعلی حسنی زاده، مسوول کمیته تخلفات اینترنتی شهرستان ساوه گفت: تخلفات اینترنتی در بخش های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در حوزه سایبری نظارت می شود و با متخلفان و مجرمان برخورد خواهد شد.

وی با اشاره به این که ساوه دومین شهرستان در استان مرکزی است که توانسته در این خصوص فعال شود، اظهار کرد:مردم می توانند هرگونه شکایت و گزارشی در خصوص فضای مجازی را به پلیس فتا اطلاع دهند.

captcha