حجتالاسلام مهدی ولیزاده، مدرس مرکز آموزش و پژوهش استانداری آذربایجانغربی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجانغربی، عنوان کرد: امام حسن عسکری(ع) گرچه بیش از 29 سال عمر نکرد اما نقش بسزایی در راستای نشر معارف اسلامی ایفا کرد.
وی افزود: امام حسن عسکری از یک سو شاگردان برجستهای تربیت کرد و از سوی دیگر در دورهای که اندیشههای انحرافی منکرین خدا، از یونان، هند و ایران باستان به سوی جامعه اسلامی سرازیر بود، امام(ع) نیز مثل پدران خود در مقابل تمام گرایشهای انحرافی ایستاد.
وی ادامه داد: امام(ع) مثل پدران خود دارای ویژگیهای خاص اجتماعی، فردی و معنوی بود و از جمله آنها بحث عبودیت ائمه اطهار(ع) و به ویژه عبادت امام حسن عسکری(ع) بود چون دیده نشد که آن حضرت(ع) در هنگام نماز مشغول کار دیگری شود چون ابوهاشم جعفری نقل میکند که روزی محضر امام یازدهم شرفیاب شدم که ایشان مشغول نوشتن بود اما در زمان اذان و نماز امام حسن عسکری(ع) نوشته خود را کنار گذاشت و آماده نماز شد.
به گفته مدرس مرکز آموزش و پژوهش استانداری آذربایجانغربی، عبادت امام حسن عسکری(ع)، آنچنان قلبها را مجذوب خود میساخت که دیگران را نیز به یاد خدا میانداخت و حتی افراد گمراه را به راه صحیح هدایت میکرد.
حجتالاسلام ولیزاده گفت: زهد و سادهزیستی از صفات اجتماعی امام حسن عسکری(ع) بود و از سوی دیگر پرورش نیروی تفکر و تعقل در افراد و ترویج فرهنگ صرفهجویی از بهترین ویژگیهای امام حسن عسکری(ع) برای الگوگیری شیعیان است.
وی افزود: امام یازدهم تأکید بر تقیه نیز داشت چون در سوره مبارکه «آل عمران» توجه ویژهای به آن شده است و در این راستا امام حسن عسکری(ع) اهتمام به اصل تولی و تبری که از فروعات دین بوده و هر شیعه مؤمن و منتظری باید این اصل را مورد توجه خویش قرار دهد، را داشت.
مدرس مرکز آموزش و پژوهش استانداری آذربایجانغربی ابرازکرد: تشویق عالمان و دانشمندان راستین در رهبری مبارزات سری در مقابل انحرافات فکری از ویژگیهای امام حسن عسکری(ع) بود.