به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین احمد لطفیان سرگزی، امام جمعه نیکشهر در این مراسم با اشاره به ضرورت آشنایی جوانان با الگوهای محلی، گفت: شرح حال زندگی و سیره و منش مرحوم ملاعباس لطفیان سرگزی، از ائمه جماعت و مبلغان فعال در سیستان عبرتآموز و مایه فخر و مباهات است.
وی ادامه داد: بازخوانی و تبیین شرح حال انسانی که تمام عمر خود را با سابقهای پرافتخار، وقف ترویج و تبلیغ اسلام و قرآن و اقامه نماز کرد و در این طریق مقدس از موانع و حوادث سهمگین دنیوی و محرومیتهای آن ترسی به خود راه نداده است.
این استاد دانشگاه بیان کرد: نمونه و تجسم یک انسان وارسته و وارهیده از هوای نفسانی و با شکوهترین مرتبه خضوع و تسلیم در برابر امر الهی و تأسی به دریای لایزال خداوندی است. نکوداشت و یادبود مرحوم ملاعباس لطفیان سرگزی فیالواقع بیان سربلندی و لذت بندگی و فخر مسلمانی شخصیتی است که با پشتکار و روحیه اخلاص خویش طنین دلنواز ترویج معروف و اجتناب از منکرات را با صراحت به اطرافیان گوشزد میکرد.
وی ادامه داد: وی همیشه پاسدار ارزشهای دینی و پیشگام در اقامه فریضه امر به معروف و نهی از منکر بوده و با فطرت زلال خدایی و در پرتو آموزههای گهربار دینی و قرآنی مبلغ و مروج حقیقت طلبی در آستان پروردگار شد و جز به رضای او نمیاندیشید و بداخلاقیهای زمانه، ایمان و یقین او را مضاعف و راسختر کرد.
حجتالاسلام لطفیان عنوان کرد: تولی و مودت مرحوم ملاعباس لطفیان سرگزی به اهل بیت(ع) و دوری از هوای نفس و تأسی به بزرگان دینی در اجرا امر به معروف و نهی از منکر و صراحت او در دوران اختناق رژیم پهلوی، فصلی نوین در زندگی او پدید آورد. اخلاص ملاعباس به ربوبیت یکتا باعث شد مصمم و مطمئن به رضایت حضرت دوست، گامهای خویش را برای استمرار و تبلیغ عقیده و مرام دینی خود محکم و استوارتر کند.
وی گفت: پیروزی انقلاب اسلامی برای مرحوم ملاعباس فرصتی جدید فراهم کرد تا در همان روزهای آغایزین انقلاب به عنوان فردی پرتلاش و سختکوش در معیت سایر بزرگان، طلاب، علما و مردم در صحنههای مختلف نقشآفرینی کند و در این مسیر مقدس هیچگاه تزلزل و خستگی و بریدن را به خود راه ندهد و تا لحظات آخر عمر نیز همراه و یاور انقلاب باقی بماند. در دهه فجر سال 74 پس از 67 سال عمر به دیار باقی عروج کرد.
امام جمعه نیکشهر یادآور شد: حسن عمل و حسن عاقبت مرحوم ملاعباس لطفیان قابل تحسین است. دلبستگی و دلدادگی او به اسلام و انقلاب و تربیت و پرورش فرزندان صالح، خدوم و مجاهدت و فعالیت خالصانه و بدون ادعای ایشان درسآموز و قابل توجه است. از خداوند سبحان برای روح آن فقید سعید و تمامی علما و شهدا و غفران واسعه الهی را طلب میکنیم و باور داریم که خدمات خالصانه و صادقانه آن مرحوم رهتوشهای برای دنیای جاوید ایشان خواهد بود.
وی بیان کرد: مرحوم ملاعباس همیشه با زبانی ملایم و به دور از درشت خویی با قریحه روشن و ذهن بیدارش به بیان زیباییهای دین برای مردم و جوانان میپرداخت. دینشناسی و آگاهی فراگیر نسبت به معارف دین، استناد به کلام اهل بیت(ع)، مردمشناسی همراه با زمانشناسی، فزونی دانش برگفتار، توجه به شایستگی و ظرفیت مخاطب، رعایت مقتضای حال به همراه حسن معاشرت و همراهی با شنونده و ... از جمله شاخصههایی از روش تبلیغ ملاعباس لطفیان بود.
لطفیان عنوان کرد: او پیرو واقعی ولایت بود که علاوه بر همراهی با مراجع عظام تقلید، آموزههای دینی را جذاب، مفید و دلچسب به جامعه انتقال میداد. از زندگینامه یاران و شیعیان امام علی(ع) همچون کمیلبنزیاد، میثم تمار، مقداد، سلمان فارسی و ابوذر غفاری همیشه در سخنانش بهره میگرفت تا رابطه جامعه با منابع اصیل آموزههای دین منفک شود. هرچند در برخی از بلاد بزرگ عالمان دینی با تأسیس حوزههای علمیه دینی به تربیت شاگرد همت میگماشتند امام از نقش گروه بزرگ روحانیانی که به وعظ و تبلیغ مشغول بودند نباید غافل شد که به عنوان رسانه قوی نقطه اتصال مردم با نهاد روحانیت و مرجعیت بودند.
وی در ادامه خصوصیات این مبغان، گفت: این گروه شبکه اجتماعی منسجم و فعالی را جهت زنده نگه داشتن نمادهای شیعی تقویت کردند که این امر موجب شد که قبل از انقلاب فتاوای مراجع شیعه از احکام دولتی سلاطین نافذتر باشد و بیجهت نبود که پس از به توپ بسته شدن مجلس توسط محمدعلی شاه، واعظان در کنار روزنامهنگاران هدف قهر و کینه جلادان باغ شاه قرار گرفتند.
لطفیان ادامه داد: در دوره سلطنت رضاشاه هم که دینزدایی وجهه همت رژیم قرار گرفته بود، بیشتر محدودیتها شامل همین گروه تأثیرگذار بزرگ یعنی مبلغان، وعاظ و مداحان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و عالمان وارستهای چون شیخ حسینعلی راشد، سیدمحمود طالقانی، شیخ محمدتقی فلسفی، استاد شهید مرتضی مطهری و استاد بهشتی و ... بود.
این استاد دانشگاه در پایان یادآور شد: با آغاز نهضت امام خمینی(ره) نیروی عظیمی در مخالفت با رژیم درآمد و حلقه اتصال مرجعیت و تودههای انقلابی، روحانیونی بودند که از مساجد به عنوان مهمترین و اصیلترین پایگاه بهره میبردند. انقلابی که پایهگذار نظامی نوین در تاریخ ایران با نام جمهوری اسلامی شد. ارتباط با مردم همان رسالتی است که نهاد روحانیت همچنان بدان وفادار و پایبند است آن هم به دور از آفت عوامگرایی در این دنیای پرآشوب.
یادآور میشود، مرحوم ملاعباس لطفیان سرگزی، متولد 1307 در زابل و از شاگردان استاد شهید سیدمحمدتقی حسینی طباطبایی، نماینده شهید مردم زابل و استاد محمود بیانی، امام جمعه سابق زابل بود که پس از 67 سال عمر در دهه فجر 1374 در قم چشم از جهان فروبست و اکنون در مزار شهدای شهر قم مدفون است.