کد خبر: 1353372
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۶

مساجد؛ مؤلفه‌ قدرت نرم جامعه اسلامی

گروه اجتماعی: مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان مساجد را از مولفه‌های قدرت نرم در برابر هجمه‌های دشمن دانست و گفت: مساجد قلب تپنده جامعه اسلامی هستند.

علی اسماعیل‌پور، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، با بیان اینکه عمران و آبادانی مساجد به دست کسانی است که ایمان به خدا و روز قیامت دارند، گفت: در طول تاریخ مساجد به عنوان کانون توحید توسط مردم احداث شدند و حکومت ها نقش چندانی در ساخت این پایگاه‌های مردمی نداشتند.

وی با اشاره به عمران مادی و معنوی مساجد، اظهار کرد: مسئولان کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد عمران معنوی این اماکن مقدس را بر عهده دارند تا با جذب جوانان به مسجد و انجام فعالیت‌های متنوع آن را احیا کنند.

این مسئول فرهنگی مساجد را از مولفه‌های قدرت نرم در برابر هجمه‌های دشمن دانست و با بیان اینکه مساجد قلب تپنده جامعه اسلامی هستند، تصریح کرد: باید مساجد را از حالت تک کارکردی(مجالس ختم) خارج کرده و آن را به کارکردهای دوران صدر اسلام برگردانیم؛ در واقع مسجد باید کارکرد شادی‌آفرین مشروع و با حفظ حرمت‌ها و ارزش‌های اسلامی داشته باشد تا بتواند قشرهای مختلف مردم به ویژه جوانان را جذب کند.

لزوم جذب جوانان به مسجد

مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه باید با توجه به مقتضیات زمان عمل کرده و به‌روز باشیم، افزود: باید با نماز انسان‌ها را تربیت کنیم و سعه صبر داشته و آستانه تحملمان را بالا ببریم و در برخورد با جوان به گونه‌ایی عمل نکنیم که از مسجد دور شود، بلکه باید آرام آرام افراد را جذب کرده و با جوان همراه باشیم.

وی خودسازی فردی را مقدم بر خودسازی اجتماعی دانست و بیان کرد: اگر می‌خواهیم در جامعه نفوذ کلام داشته باشیم باید ابتدا از خود و اعضای خانوادمان شروع کنیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه ما باید از طریق اتصال به مطلوب جوانان را هدایت کنیم، خاطرنشان کرد: از همه ظرفیت‌ها باید استفاده کنیم و از مسجد این مکان مقدس استفاده چندمنظوره داشته باشیم.

وی در ادامه با تصریح اینکه جامعیت دین در مناظره‌ها و فقر علمی دشمن در اظهار نظرها مشخص می‌شود، ادامه داد: هر زمانیکه اسلام به مخالفین خود اجازه اظهار نظر داد ما سود برده و جامعیت دین اسلام بیش از بیش بر دیگران مشخص شد.

اسماعیل‌پور با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) کامل‌ترین موجود نظام هستی است، تاکید کرد: اگر بتوانیم در طول سال‌ها خدمت خود در مسجد یک نفر را به شاهراه هدایت وارد کنیم در این صورت موفق هستیم و سعادتمند می‌شویم.

captcha