به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی الجزیره، کتابخانه دولتی «مونیخ»، مرکز ایالت بایرن آلمان با گردآوری تعدادی از صفحات نفیس قرآن که با طلا نوشته شده است و قدمت آن به قرن نهم میلادی(سوم هجری) باز میگردد، مجموعه نادر نسخ خطی اسلامی و شرقی این مرکز را وسعت بخشید.
این کتابخانه با صدور بیانیهای اعلام کرد: این صفحات قرآنی با مبلغ 51 هزار یورو خریداری شده است و با خرید آن مجموعه نفیس قرآن و نسخ خطی اسلامی کتابخانه تکمیل شده است.
در این بیانیه آمده است: صفحات قرآنی که این کتابخانه خریداری کرده است، اهمیت تاریخی زیادی دارد و قدمت آن به زمانی بر میگردد که قرآن به صورت تک صفحهای نگارش میشد و کتابت قرآن در چند صفحه رایج نبود.
کتابخانه دولتی مونیخ در سال 1558 میلادی توسط آلبرشت پنجم، حاکم وقت ایالت بایرن آلمان، تأسیس شد و مجموعهای از مصاحف، نسخ خطی اسلامی و آثار اسلامی مشرقزمین هسته اولیه این کتابخانه بود.
طی 50 سال اخیر کتابخانه مونیخ با خرید تعدادی قرآن و جزءهای نفیس کلام وحی متعلق به دورانهای کهن تاریخی از جمله قرآنی نوشتهشده با طلا(متعلق به قرن یازدهم میلادی) قرآن کامل و جزءهایی از قرآن که به قرنهای نهم تا نوزدهم میلادی برمیگردد، آثار موجود در این مرکز را افزایش داد.
در حال حاضر تعداد نسخ خطی مشرقزمین که در کتابخانه دولتی مونیخ نگهداری میشود، به 17 هزار قطعه میرسد که در این میان 4400 نسخه خطی اسلامی و 175 قرآن کهن، جزءها و صفحات نفیسی از کلام وحی است.
بنا بر این گزارش، کتابخانه دولتی مونیخ از بزرگترین مالکان قرآنهای نادر نفیس، کتب و مسکوکات اسلامی در اروپا بهشمار میآید و آثار موجود در این کتابخانه شهرت جهانی دارد.
در حال حاضر 10 میلیون جلد کتاب و 62 هزار روزنامه، نشریه چاپی و دیجیتال به زبانهای زنده دنیا و 96 هزار نسخه خطی تاریخی نادر در این کتابخانه نگهداری میشود.