به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ولیالله سیف، رئیسکل بانک مرکزی عصر امروز شنبه 21 دیماه، در مراسم اهدای جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی به حجتالاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان دبیرکمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار، برای نظریهپردازی در عرصه اقتصاد اسلامی، اظهار کرد: بدون مبالغه، حجتالاسلام موسویان از اساتیدی هستند که ما مجریان بانکداری بدون ربا احساس میکنیم که ایشان درک مستقیمی از مسائل اجرایی دارند.
وی افزود: در سال 80 در بانک ملی کمیسیونی برای بررسی بانکداری بدون ربا تشکیل دادیم و شأن نزول آن موضوع هم این بود که از سال 63 که قانون عملیات بانکداری بدون ربا تصویب شد، در صورتجلسات مجلس، قیدی بود که این قانون به مدت پنج سال به صورت آزمایشی اجراء شود و سپس به یک قانون دائمی تبدیل شود.
سیف ادامه داد: در سال 80 حدود هجده سال از تصویب این قانون گذشته بود، اما تغییراتی ایجاد نشده بود و احساس کردیم که زمان مناسبی برای این کار است. در آن هنگام مطالب جدیدی راجع به بانکداری بدون ربا مطرح بود از جمله اینکه در در تطبیق ریال نسبت به دینار و درهم تردید وجود داشت.
رئیس کل بانک مرکزی با ذکر این نکته که در آن جمع، افرادی با دیدگاههای مختلفی وجود داشت، اظهار کرد: این جلسات پنج سال به طول انجامید. عمده بحثها مربوط به مسائل اجرایی و عملیاتی بود و حضور پر حرارت و رسمی ایشان محور این جلسات بود.
وی افزود: حاصل این جلسات پنج ساله این شد که یک الگوی جدیدی از بانکداری بدون ربا بر مبنای عقود مبادلهای شکل گرفت که استقبال زیادی هم از آن شد. اکنون در بانک مرکزی تصمیم داریم نقشه راهی را برای رسیدن به بانکداری اسلامی طراحی کنیم. بنده از حجتالاسلام موسویان تقاضا کردم که بیشتر در خدمت ایشان باشیم تا نقاط ضعف را شناسایی و برطرف کنیم.
سیف تصریح کرد: نفس تقدیر از چهرههای شاخصی که در حوزه اقتصاد اسلامی فعالیت میکنند، حرکت بسیار مبارکی است و افتخار میکنم که در این جلسه هستم. باعث افتخار است که از این پژوهشگاه، افرادی همانند موسویان تولید میشوند. امیدواریم با مسئولیتی که بانک مرکزی در زمینه بانکداری اسلامی دارد، قدمهای مؤثری را برداریم.