کد خبر: 1357762
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۱
مبلغی عنوان کرد:

خانه پیامبر(ص) سرچشمه جریان محبت در جامعه بود/ الگوبرداری از ازدواج‌ حضرت(ص)

گروه اجتماعی: رئیس مرکز تحقیقات مجمع تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر اینکه خانه پیامبر(ص) محل تولید و عرضه محبت بوده و این محبت از خانه ایشان به جامعه سرریز می‌شده است، گفت: ایشان در محیط اجتماع نیز همچنان مسیر درونی عاطفه‌ورزی به خانواده خود را دنبال می‌کنند.


حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، رئیس مرکز تحقیقات مجمع تقریب مذاهب اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه امروز یک‌شنبه 22 دی ماه مصادف با 10 ربیع‌الاول سالروز ازدواج حضرت محمد(ص) و حضرت خدیجه(س) است، گفت: رفتارهای زندگی حضرت رسول(ص) در زندگی عملی ایشان را می‌توان به دو گروه تقسیم کرد؛ اول رفتارهایی که عیناً قابل تحقق در زندگی امروزی است، مثل بسیاری از کرامات اخلاقی که در هر دوره زمانی می‌توان از آنها الگو گرفت.  



وی در مورد نوع دوم رفتارهای حضرت رسول(ص)، گفت: برخی دیگر از رفتارهای حضرت رسول(ص) رفتارهایی هستند که قالب شکل‌گیری آنها متناسب با شرایط زمان حضرت بوده اما درون آن قالب‌ها محتواها، مضامین و اندیشه‌هایی نهفته بوده است که آنها را می‌توان شناسایی، استخراج و در شرایط مختلف قالب‌های متفاوت به آن‌ها داد.



رئیس مرکز تحقیقات مجمع تقریب مذاهب اسلامی ازدواج حضرت رسول(ص) را از سنخ دوم رفتارهای ایشان دانست و گفت: باید خط‌مشی‌ها و شاخصه‌های ازدواج‌های حضرت رسول(ص) را الگوبرداری کرده و نوع و چگونگی ارتباط ایشان با خانواده را بررسی کرد.



جامعه‌شناسان در خصوص تفاوت سنی مناسب اظهار نظر کنند



وی تصریح کرد: فاصله سنی این دو بزرگوار به دلیل شرایط ویژه هر دو و جامعه بوده و اهداف خاصی داشته است. اما در جامعه معاصر کارشناسان خانواده باید با توجه به اقتضائات زمان فاصله سنی مناسب را مورد بررسی قرار دهند.



حجت‌الاسلام مبلغی ارتباط پرلطافت و پرمحبت پیامبر(ص) به گونه‌ای‌ دانست که محیط خانوادگی پیامبر(ص) دچار هیچ‌گونه تنش، دلتنگی و احساس‌های تلخ نمی‌شده است. وی این موضوع را از جمله مواردی دانست که در خصوص ازدواج‌های حضرت باید مورد الگوبرداری جامعه معاصر قرار گیرد.



خانه پیامبر(ص) محل عرضه محبت بوده است



مبلغی با تأکید بر اینکه خانه پیامبر(ص) محل تولید و عرضه محبت بوده و این محبت از خانه ایشان به جامعه سرریز می‌شده است، گفت: این شاخصه در رفتار پیامبر به‌حدی پیش می‌رود که حتی ایشان در محیط اجتماع نیز وقتی با اعضای خانواده خود مواجه می‌شوند همچنان مسیر درونی عاطفه‌ورزی و محبت‌ورزی به خانواده خود را دنبال می‌کنند.



جامعه فضایی برای جدا شدن از خانواده نیست



وی به عنوان مثال گفت: مثلاً وقتی پیامبر(ص) در مسجد و بالای منبر بودند و امام حسن(ع) به درون مسجد آمده و به زمین می‌خورند ایشان به سرعت از منبر پایین می‌آیند و ایشان را در آغوش می‌‌گیرند و یا دستان حضرت فاطمه(ص) را در جمع می‌بوسند؛ برای ایشان جامعه فضایی برای جداشدن از خانواده نبوده است.



رئیس مرکز تحقیقات مجمع تقریب مذاهب اسلامی به ویژگی‌هایی که موجب سنخیت پیامبر(ص) و حضرت خدیجه(س) شده است اشاره کرد و گفت: قبل از ازدواج، پیامبر(ص) به عنوان جوانی شریف، آراسته، امین و درستکار در جامعه مطرح بوده‌اند و جایگاه اجتماعی بالایی داشته‌اند و همه از جاذبه ایشان سخن می‌گفتند و حضرت خدیجه(س) نیز به عنوان بانویی شریف و فردی با سلوک و رفتار عالی، برای بسیاری از افراد پشتیبان بوده و جایگاه اجتماعی بالایی داشته‌اند.



وی در پایان تصریح کرد: جایگاه اجتماعی و اخلاقی بالا، شریف بودن و تشابه روش و منش زندگی حضرت خدیجه(س) و حضرت رسول(ص)، علی‌رغم تفاوت‌ سنی و مالی بین این دو نفر، جاذبه‌ و سنخیتی را ایجاد کرده که منجر به ازدواج آنها شد. 

captcha