
به گزارش خبرنگار افتخاری
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علیمحمد محمدی، فرمانده سپاه ناحیه شیروان گفت: ما به همه شهدا به خصوص شهید محمدرضا امانی افتخار میکنیم. ایشان و خانواده محترمشان چه در عرصه رسانه و چه در عرصههای دیگر خدمترسانی و محرومیتزدایی که معمولاً از شهدا بر میآید پیشقدم بوده و جزء افتخارات استان و شهرستان شیروان محسوب میشوند.
محمدی از برگزاری دومین کنگره 632 شهید شهرستان شیروان و همچنین برپایی نمایشگاه خاطرات وآثار شهدا در اسفندماه سال جاری خبر داد و گفت: از تمام کسانی که در جهت گسترش فرهنگ ایثار و شهادت قلم میزنند و قدم بر میدارند تقدیر و تشکر میکنیم.
محسن زاهداحمدی، مدیر روابط عمومی صدا و سیمای خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: در نظر داریم تا انشاءالله در سال آینده خبرنگار شهید «محمدرضا امانی» را به عنوان شهید شاخص استان معرفی کرده و آثار این شهید بزرگوار را جهت نمایش در موزه رسانه در سطح کشور ارسال کنیم.
وی افزود: خبرنگار شهید محمدرضا امانی در عرصه رسانه در دوران دفاع مقدس برای دفاع و اطلاعرسانی تلاش بسیاری کرد و در همین راه نیز به فیض شهادت نائل شد.
محمدی گفت: ما باید ادامهدهنده راه تمام شهدا به ویژه شهید خبرنگار محمدرضا امانی در جبهه رسانهای که دشمن ایجاد کرده باشیم و بتوانیم قدمی را در راستای بصیرتافزایی و آگاهیبخشی مردم برداشته و اطلاع رسانی کنیم.
زاهداحمدی تقویت برنامههای معرفتی و بصیرتی در حوزه رسانه را یکی از اهداف بسیج رسانه در سطح استان بیان کرد.
علی قلیزاده، مشاور رسانهای استاندارخراسان شمالی، خبرنگار شهید محمدرضا امانی را نمونه کامل یک ایرانی مسلمان معرفی کرد و گفت: خبرنگار شهید محمدرضا امانی عِرق فرهنگی داشت و به جهت حفظ کشور جان خود را در این راه هدیه کرد. انشاءالله ما هم بتوانیم همانند این عزیزان در همه عرصهها حضوری فعال داشته باشیم.
در ادامه اسماعیل مقیمی، معلم خبرنگار شهید محمدرضا امانی با بیان خاطراتی از این شهید بزرگوار، گفت: در کلاس درس وقتی در رابطه با حفظ آیتالکرسی صحبت شد شهید امانی و شهید مجیدی اولین نفراتی بودند که این آیات را حفظ کردند.
وی افزود: در رابطه با شهدا خیلی میتوان صحبت کرد ولی در مورد ایشان زبانم قاصر است و نمیتوانم صحبت کنم. از نظر اخلاق، تربیت و احترام، کسی مثل ایشان همانند نداشت و امکان نداشت که شهید امانی در مقابل معلم بنشیند.
وی در ادامه بیان کرد: شهید امانی از نظر اخلاق واقعاً نمونه بود و علاقه خاصی به هنر به خصوص تئاتر و موسیقی داشت و هرشب حدود سه ساعت نویسندگی میکرد.
مقیمی گفت: شهید امانی در کلاس پس از شنیدن اذان نمازش را به موقع میخواند و اوعاشق شهادت بود.
شادروز امانی، برادر شهید محمدرضا امانی نیز با بیان خاطراتی از برادر شهیدش، گفت: همکلاسیهای شهید امانی هیچ آشنایی با استان خود نداشتند ایشان تصمیم گرفتند که یکی از اتاقهای منزل مسکونی را در خیابان دانشگاه جهت استفاده دانشآموزان محروم تبدیل به کتابخانه به نام «میثم» کنند.
وی افزود: اکثر زمان زندگی ایشان به مطالعه و نوشتن و گوش دادن همزمان به رادیو و تلویزیون سپری میشد و با مسلمانان سایر کشورهای اسلامی منطقه نیز مکاتباتی را داشت.
برادر دیگر شهید امانی نیز گفت: شهید امانی در یکی از مکاتبات خود آورده بود «ما انقلابمان را اینجا(ایران) پیروز خواهیم کرد و بعد به افغانستان رفته و پس از پیروزی در افغانستان، قدس را نیز آزاد خواهیم کرد».
یادآور میشود، خبرنگار شهید محمدرضا امانی در سال 1347 دیده به جهان هستی گشود و روزهای کودکی را در شهرستان شیروان سپری کرد. تحصیلاتش را تا سال سوم دبیرستان ادامه داد سپس به عنوان خبرنگار با روزنامه جمهوری اسلامی همکاری کرد.
شهید امانی در زمان جنگ تحمیلی از طریق بسیج راهی میدان رزم شد تا حافظ مرزهای ایران اسلامی شود. روز 26 دیماه سال 1365 در سن 18 سالگی به آرزویش رسید. او در عملیات کربلای 5 در شلمچه بر اثر اصابت ترکش به شهادت رسید. یادش گرامی و راهش پر رهرو باد. غبارروبی و عطرافشانی مزارشهید خبرنگار محمدرضا امانی با حضور جمعی از مسئولان وخبرنگاران بسیج رسانه شهرستان از دیگر برنامه این نشست بود.