به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی پلیس فتا سرهنگ نیک نفس، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا، هدف برگزاری مسابقه وبلاگنویسی «صفر و یک امن» را تولید محتوا و توسعه آموزشهای عمومی و غیر رسمی در زمینه ایمنی و امنیت سایبری توسط پلیس فتا عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه پروندههای جرایم سایبری علیه شهروندان و هموطنان دراین اداره پلیس رسیدگی میشود، براساس پروندهای مذکور، شکایات مطروحه و همچنین بررسیهای صورتگرفته از سوی کارشناسان این حوزه به این نتیجه رسیدهایم، کمبود آگاهی، دانش ایمنی و امنیت در فضای سایبر نقش عمدهای در ارتکاب جرایم علیه بزهدیدگان داشته است.
این مقام انتظامی، با اشاره به اینکه پنج سایت برتر از میان 270 سایت شرکتکننده در مسابقه وبلاگنویسی «صفر و یک امن» انتخاب شدند، از برگزاری مجدد این مسابقه در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: اطلاعرسانی لازم در این رابطه از طریق سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir بهصورت عمومی انجام خواهد شد.
سرهنگ نیک نفس ادامه داد : پلیس فتا درصدد است با برگزاری این مسابقات نسبت به افزایش سطح آگاهی و دانش تخصصی کاربران فضای سایبر در سطح کشور اقدام کند؛ خوشبختانه فراخوان مسابقه «صفر و یک امن» با استقبال بسیار خوبی از سوی متخصصان مواجه شد که به شرکت بیش از 270 نفر در این مسابقه و ایجاد وبلاگهای متعدد منجر شد.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا خاطرنشان کرد: یکی از راهبردهای پیشگیری از جرم، کاهش ریسک و اثرات زیان آور احتمالی ناشی از وقوع جرم است. پلیس فتا با بررسی و تحقیق بر روی علل پیچیده جرایم و تعیین نقاط گلوگاهی درصدد تأثیرگذاری بر هدف و یا محیط وقوع جرم و حتی مجرم سایبری به منظور کاهش وقوع جرم در این فضا است.
وی با اشاره به تقسیم بندی پیشگیری به دو دسته وضعی و اجتماعی، تصریح کرد: پیشگیری اجتماعی عمدتاً مبتنی بر اطلاعرسانی، آگاهسازی و افزایش سطح دانش کاربران و افرادی است که به صورت بالقوه در معرض خطر جرم قرار دارند.
این مقام مسؤول به تفاوت بین ایمنی و امنیت در فضای سایبر اشاره کرد و گفت: در مبانی نظری و علمی مرتبط با پیشگیری از جرایم سایبری، تفاوت عمدهای بین ایمنی و امنیت وجود دارد، بدین معنی که ایمنی(safety) عمدتاً به کاربر و فرد در معرض خطر برمیگردد و به معنای میزان آمادگی و احتراز وی از در معرض خطر قرار گرفتن و دوری از ریسک جرم است؛ در حالیکه امنیت(security) بیشتر جنبههای فنی را در نظر گرفته و به مجموعه اقدامات، تمهیدات و موانع فنی پیشگیری کننده از جرم مانند آنتی ویروسها، فایروالها و... اشاره دارد.
سرهنگ نیکنفس در خاتمه با اشاره به اهمیت بسیار زیاد این دو حوزه، تصریح کرد : برای ارتقای دانش فنی و امنیتی کاربران، تمرکز پلیس سایبری کشور نیز بیشتر بر اطلاع رسانی عمومی و افزایش سطح ایمنی است.