کد خبر: 1358455
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۲
به بهانه سالروز شهادت امیرکبیر؛

مطرح کردن سکولار بودن امیرکبیر؛ نشانه‌ای دیگر برای مظلومیت صدراعظم نامی ایران

خبرنگاران افتخاری/ مجتبی افشار: برخی امروزه با بررسی‌ها و اظهارنظرهای غیر واقع در پی اثبات موضوعی مانند سکولار بودن امیرکبیر هستند و معلوم نیست که در اظهارنظر خود چه هدفی را دنبال می‌کنند.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، میرزا تقی خان فراهانی معروف به امیرکبیر اولین صدر اعظم ناصرالدین شاه قاجار بود که در طول دوران تقریباً چهارساله صدارت خود منشأ بسیاری از اصلاحات و اقدامات مثبت در راه وطن بود.



اقدامات امیر تا بدانجا ارزشمند و اثرگذار بود که همواره یاد و خاطره امیر را برای همیشه در ذهن و روح ملت ایران جاوادنه کرد و از او اسطوره‌ای بزرگ در زمینه وطن‌خواهی و وطن‌پرستی به وجود آورد.



امیرکبیر که فرزند آشپز قائم‌مقام فراهانی، دیگر صدر اعظم بزرگ دوره قاجار بود، با الهام از این استاد بزرگ خود همواره در مسیر زندگی سیاسی خود به ویژه در آن دورانی که ایران و ایرانی سرخورده از معاهدات ننگین دوره فتحعلی شاه بود، در راه اعتلای وطن در برابر دشمنان خارجی گام برداشت.



البته باید اذعان کرد که همواره کسانی بوده‌اند که در طول تاریخ سعی در بدنامی و زیر سؤال بردن اقدامات بزرگانی همچون امیرکبر و ... کرده‌اند که البته این اقدامات ایشان در مغشوش کردن ذهن ملت در مورد امیر و بزرگان دیگر راهی نخواهد داشت.



معلوم نیست که به چه بهانه‌ای بدخواهان به دنبال زیر سؤال بردن دین‌داری امیر شده‌اند. امیر در دوران سه سال واندی که در مسند صدارت بود با تمام قدرت در برابر زیاده‌خواهان داخلی و خارجی ایستاد تا بتواند در آن اوضاع سخت سیاسی و اجتماعی ایران مرهمی بر دردهای ملت باشد.



با بررسی دقیق اوضاع مذهبی که مقارن با حکومت امیر بود و رفتاری که از وی در برابر این مسائل بروز کرد، به راحتی می‌توان دریافت که امیر نه تنها شخصیتی سکولار داشته بلکه شخصیت مذهبی و اعتقاد راسخ امیر به دین و مذهب به کلی نمایان می‌شود.



بروز و ظهور فتنه باب که از دوران محمدشاه قاجار آغاز شده بود و درر دوران ابتدایی حکومت ناصرالدین شاه به اوج خود رسیده بود تا جائی که پیروان این آئین ضاله شاه را نیز ترور کردند و نحوه بررسی رفتار امیر در برابر این فرقه نشان می‌دهد که امیر به شدت به مرام شیعی خود وفادار بوده است.



در آن زمان که با تبلیغات گسترده فرقه بابیه بسیاری از مردم غفلت زده در تلاطمات مذهبی گرفتار شده بودند و کسی حتی شاه نمی‌توانست برخورد قاطعانه در حد از بین بردن رأس هرم این فرقه را از خود نشان دهد امیرکبیر با الهام از علمای بزرگ دوران خود و با اعتقادی شگرف به شعائر مذهبی رأس فتنه را نشانه گرفت و با اعدام انقلابی رهبر بابیان قلب فتنه را نشانه گرفت.



رفتار امیر در این دوره حساس تاریخی به وضوح نشان می‌دهد که مغرضان و بدخواهان وی تنها به بهانه‌های واهی سعی در مغشوش کردن چهره این مرد نامی ایران‌زمین دارند درحالیکه امیر تا جهان باقی است در ذهن ملت و تمامی وطن‌پرستان ایرانی ماندگار خواهد بود.  

captcha